Axess TV Idag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

06:30 Familjen Shtisel

Avsnitt 5 av 12. Glutamat: Akiva kommer på andra tankar under bröllopsplaneringen. Bröderna ser till att Shulem inte ska behöva vara ensam efter Akivas bröllop. Shulem upptäcker att Aliza har en ny friare. Denna prisbelönta israeliska serie utspelar sig i hjärtat av Jerusalem där vi får följa den ultraortodoxa familjen Shtisel i deras vardag och i sökandet efter kärlek, gemenskap och livsmål. Huvudperson Akiva bor med sin far Shulem, en pensionerad änkling som försöker anpassa sig till sin nya livssituation. Akiva har press på sig att hitta en lämplig fru men förälskar sig i den ensamstående mamman Elisheva. Hans syster Gittis man arbetar utomlands och när han försvinner står hon ensam med deras barn. Dov Glickman, Akiva - Michael Aloni, Elisheva - Ayelet Zurer, Gitti - Neta Riskin. Producenter: Dikla Barkai och Yonatan Aroch. Produktionsbolag: Abot Barkai Talisma Productions. Manus: Yehonatan Indursky och Ori Elon. Regi: Alon Zingman. Även 26/4 01:00 i Axess TV, 26/4 18:10 i Axess TV och 27/4 09:20 i Axess TV.

Läs mer på vår Familjen Shtisel-sajt!

Showview: -

Favorit

07:20 Global Axess - Ryssland

Systemet Putin. Professor Kristian Gerner inleder serie om Ryssland i ett samtal med PJ Anders Linder. Axess visar en serie program som spelades in på Engelsbergsseminariet 2008. Där samlades en rad experter från hela världen för att samtala om Ryssland/Sovjetunionen och hur dess framtid ser ut. Då var kriget i Georgien aktuellt, nu handlar det om Ukraina. Vilka områden kommer det att handla om i framtiden? Även 25/4, 26/4, 28/4, 28/4 och 29/4.

Läs mer på vår Global Axess - Ryssland-sajt!

Showview: -

Favorit

07:50 Global Axess: Civilisation

Komplikationer med Kinas framväxt. Även 25/4 16:30 i Axess TV och 26/4 08:45 i Axess TV.

Läs mer på vår Global Axess: Civilisation-sajt!

Showview: -

Favorit

08:20 Fri invandring - hot eller möjlighet? - föredrag

Staffan Ulfstrand - How humans conquered the world. Från ett seminarium på Engelsbergs herrgård i mars 2013.

Läs mer på vår Fri invandring - hot eller möjlighet? - föredrag-sajt!

Showview: -

Favorit

08:40 Hundraårskriget

Avsnitt 2 av 3. År 1360-1415. England, hårt drabbat av pest och uppror, förlorar sitt övertag. Tills Henry V, fast besluten att bevisa sin rätt till kronan, vänder utvecklingen vid slaget vid Azincourt. Englands och Frankrikes kungar slogs om den franska kronan i hundraårskriget, den längsta och blodigaste konflikten i medeltidens historia. Dr Ramirez undersöker hur konst, arkitektur och litteratur från krigen kan bringa klarhet i den komplexa rivaliteten mellan England och Frankrike. Från 2012. Även 25/4 och 27/4.

Läs mer på vår Hundraårskriget-sajt!

Showview: -

Favorit

09:40 Yes, prime minister

Avsnitt 7 av 16. Biskopens gambit. En av Premiärministerns uppgifter är att nominera Drottningens biskopar. Två kandidater presenteras av kyrkan, men Jim vill inte ha någon av dessa. Sir Humphrey har sina egna anledningar för att välja en tredje. Från 1986. Även 25/4 och 26/4.

Läs mer på vår Yes, Prime minister-sajt!

Showview: -

Favorit

10:15 Brahms Horn Trio

Med Michael Thompson, Rosty Dubinski och Luba Dubinski. Även 25/4 19:20 i Axess TV, 26/4 22:00 i Axess TV och 27/4 16:10 i Axess TV.

Läs mer på vår Brahms Horn Trio-sajt!

Showview: -

Favorit

10:50 Studio Axess

Vart tog idéerna vägen?

Läs mer på vår Studio Axess-sajt!

Showview: -

Favorit

13:50 Ondskans psykologi

Hur skapas en mördare?. De är charmiga, de ljuger utan några som helst skrupler och är kapabla till att manipulera sin omgivning. Psykopater mördar och våldtar utan att känna ånger och kan ändå uppfattas som världens trevligaste personer. Vad försiggår egentligen i deras hjärnor? Programmet handlar om frågan som har gäckat neuroforskare och rättspsykiatrer i alla tider. Att människan fascineras av ondskan märks tydligt i filmen, konsten och litteraturen, och ondskan verkar vara helt frånkopplad moral och lagar. Från 2012. Även 25/4.

Läs mer på vår Ondskans psykologi-sajt!

Showview: -

Favorit

14:50 Veckans bok

Avsnitt 28 av 28. Spionjägaren. Olof Frånstedt var under tolv år under 60- och 70-talet chef för Sveriges kontraspionage. Han kom att i praktiken styra Säpo under en tid präglad av en rad dramatiska händelser, och han påverkade dem alla. Den första delen av Olof Frånstedts memoarer är en skildring av några av den tidens största och mest politiskt laddade affärer. Även 25/4, 26/4 och 28/4.

Läs mer på vår Veckans bok-sajt!

Showview: -

Favorit

15:20 Det lilla universum

Jakten på universums byggstenar. Även 25/4.

Läs mer på vår Det lilla universum-sajt!

Showview: -

Favorit

16:15 Det vita gardet

Rysk filmatisering av Bulgakovs roman Det vita gardet Även 25/4 23:10 i Axess TV.

Läs mer på vår Det vita gardet-sajt!

Showview: -

Favorit

17:15 Fri invandring - hot eller möjlighet? - föredrag

Staffan Ulfstrand - How humans conquered the world. Från ett seminarium på Engelsbergs herrgård i mars 2013.

Läs mer på vår Fri invandring - hot eller möjlighet? - föredrag-sajt!

Showview: -

Favorit

17:30 Renässansen

Avsnitt 4 av 5. Ljus och frihet. Den venetianska republikens påverkan på renässansens historia och tittar närmare. Hur Venedig tog delar av renässanskonsten som utvecklats i andra delar av Italien och förvandlade dem till ett tydligt venetianskt bildspråk. Från 1999. Även 25/4, 27/4 och 27/4.

Läs mer på vår Renässansen-sajt!

Showview: -

Favorit

18:30 Luthersson läser världslitteraturen

Om Thomas Mann med Åke Leijonhufvud. Även 25/4 16:00 i Axess TV, 26/4 08:00 i Axess TV, 27/4 23:40 i Axess TV och 28/4 19:00 i Axess TV.

Läs mer på vår Luthersson läser världslitteraturen-sajt!

Showview: -

Favorit

19:00 Jorden - vår planet

Avsnitt 5 av 5. Den unika planeten. Detta avsnitt betraktar jorden i det stora perspektivet, och tittar på dess plats i rymden. Det har tagit fyra och en halv miljard år och ett flertal stora katastrofer för att förvandla jorden från en karg klippa till den unika planet vi bor på idag. Från 2007. Även 25/4, 26/4 och 27/4.

Läs mer på vår Jorden - vår planet-sajt!

Showview: -

Favorit

20:00 Föräldralösa elefanter

Brittisk dokumentärserie från 2005. Säsong 1.Avsnitt 2. I Nairobi kämpar fyra elefantungar för att komma över förlusten av sin mini-matriark. Wendi och hennes grupp med fem elefantungar har anlänt till Ithumba efter en lång och mödosam resa. Wendi är förvirrad i sitt nya hem i norr Tsavos vildmarker, men förhoppningsvis är hjälpen inte långt borta. I södra Tsavo har fyra mycket äldre föräldralösa elefanter kommit ifrån Emilys stora flock. Även 25/4, 26/4 och 27/4.

Läs mer på vår Föräldralösa elefanter-sajt!

Showview: -

Favorit

21:00 Livets mirakler

Avsnitt 3 av 5. Sinnenas evolution. En unik berättelse om vår evolutionära historia. Hur utvecklades våra sinnen och vilka fysiska lagar ligger bakom? För 3,7 miljarder år sedan skapade de grundläggande lagar som dessförinnan hade byggt stjärnor, supernovas och planeter nu liv! Idag tror man att det finns så många som 100 miljoner olika arter på jorden, var och en styrs av samma lagar. Ljus, gravitation, tid, materia och energi är de mest fundamentala byggnadsblocken för allting, från den minsta partikeln till den största galaxen. Livets mirakler berättar historien om livets fantastiska mångfald och anpassningsförmåga genom de grundläggande lagar som styr det. Produktionsår: . Från 2013. Även 25/4 07:30 i Axess TV, 26/4 22:40 i Axess TV och 27/4 18:00 i Axess TV.

Läs mer på vår Livets mirakler-sajt!

Showview: -

Favorit

21:50 Mannen som upptäckte Egypten

William Matthew Flinders Petrie. Historien om en av Storbritanniens främsta arkeologer, vars noggranna utgrävningar revolutionerade den arkeologiska tekniken och skapade en ny förståelse för Egyptens förflutna. William Mathew Flinders Petrie är den moderna Egyptologins anfader. En ensamvarg och ett excentriskt geni med en omättlig aptit på vetenskap, kemi och matematik, men det var hans outtröttliga och inspirerande studier av Egypten som blev hans mest bestående arv. Petrie var en hårdhudad och outtröttlig upptäckare som kunde gå flera mil om dagen genom öknen för att kartlägga platser som andra européer helt enkelt saknade styrkan och viljan att hitta. Han var geniet som löste Gizapyramidens matematiska gåta och bland hans berömda fynd återfinns världens första mänskliga porträtt. Tidigare hade det forntida Egyptens fyndplatser vandaliserats av gravplundrare och skattjägare, men Petries arbete blev vändpunkten för arkeologin som nu började ses som en riktig vetenskap. De arkeologiska tekniker som Petrie använde sig av i slutet på 1800-talet används fortfarande av experter idag och hans fältrapporter utgör startskottet för den moderna forskningen. I den här biografiska filmen följer programledaren Chris Naunton, chef för Egypt Exploration Society, i Flinder Petries fotsteg och reser till de främsta utgrävningsplatserna i Egypten och Israel för att kartlägga denna fascinerande mans upptäckter. Produktionsår: . Från 2012. Även 25/4 18:20 i Axess TV, 26/4 09:45 i Axess TV och 27/4 07:20 i Axess TV.

Läs mer på vår Mannen som upptäckte Egypten-sajt!

Showview: -

Favorit

22:45 Barenboimgala

Konsert från Staatoper Unter den Linden.

Läs mer på vår Barenboimgala-sajt!

Showview: -

Favorit

23:45 Med ubåt under Arktis

Om expedition Nautilus. Sir Hubert Wilkins var en av tidernas mest framgångsrika polarfarare. År 1931 försökte han för första gången i historien, med sin expedition Nautilus sig på det djärva försöket att nå Nordpolen med ubåt. Dokumentären berättar om den äventyrliga resan som en besatt upptäcktsresare genomförde. Hubert Wilkins ägnade sitt liv åt forskningsexpeditioner i polartrakterna. Från 2011.

Läs mer på vår Med ubåt under Arktis-sajt!

Showview: -

Favorit

00:40 Fri invandring - hot eller möjlighet? - föredrag

Staffan Ulfstrand - How humans conquered the world. Från ett seminarium på Engelsbergs herrgård i mars 2013.

Läs mer på vår Fri invandring - hot eller möjlighet? - föredrag-sajt!

Showview: -

Favorit

00:55 Hur kloka är djuren?

Banbrytande forskning visar hur djur i många fall är smartare än vi tror. Träffa en hund med ett ordförråd på över 1000 ord och se hur delfiner kommunicerar med varandra. Även bläckfiskars intelligens undersöks och Irene Pepperberg demonstrerar papegojors kommunikationsförmåga med hjälp av sin talande papegoja Alex. Även 25/4, 25/4, 26/4 och 27/4.

Läs mer på vår Hur kloka är djuren?-sajt!

Showview: -

Favorit

05:30 Föräldralösa elefanter

Brittisk dokumentärserie från 2005. Säsong 1.Avsnitt 2. I Nairobi kämpar fyra elefantungar för att komma över förlusten av sin mini-matriark. Wendi och hennes grupp med fem elefantungar har anlänt till Ithumba efter en lång och mödosam resa. Wendi är förvirrad i sitt nya hem i norr Tsavos vildmarker, men förhoppningsvis är hjälpen inte långt borta. I södra Tsavo har fyra mycket äldre föräldralösa elefanter kommit ifrån Emilys stora flock. Tanken är att dessa mer erfarna honor ska underlätta för Wendi och hennes ungar att installera sig. Även 26/4 och 27/4.

Läs mer på vår Föräldralösa elefanter-sajt!

Showview: -

Favorit