Tillbaka till Aftonbladet

Axess TV Idag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

06:30 Geniala uppfinningar

Avsnitt 2 av 4. De globala transporterna. Om hur det blev möjligt att resa världen över på ett snabbt och säkert sätt. Från 2013. Även 19/4.

Läs mer på vår Geniala uppfinningar-sajt!

Showview: -

Favorit

07:20 Maktens män

Avsnitt 11 av 12. Medverkande: Ian Richardson, Susannah Harker mfl. Från 1993. Även 19/4.

Läs mer på vår Maktens män-sajt!

Showview: -

Favorit

08:15 Livet på medeltiden

Avsnitt 3 av 3. Död. Under medeltiden var döden ständigt närvarande, för fattig som för rik. Men den sågs inte som ett slut utan som en början. Den katolska kyrkan lärde att evigheten - tillbringad i helvetet eller i himlen - var mycket mer betydelsefull än jordelivets flyktiga framgångar. Från 2013. Även 19/4.

Läs mer på vår Livet på medeltiden-sajt!

Showview: -

Favorit

09:15 Vår genetiska kod

Avsnitt 2 av 2. Koden löst. När människans genetiska kod kunde kartläggas blev det möjligt att förklara hur och varför varje individ skiljer sig åt. Försöken att förstå sambandet mellan vilka vi är och vår genuppsättning är en av de mest spännande vetenskapliga upptäcktsresorna någonsin. Från 2010. Även 19/4.

Läs mer på vår Vår genetiska kod-sajt!

Showview: -

Favorit

10:15 En resa i kulturens Israel

Avsnitt 1 av 6. Israels 'Nya Jude' i den hebreiska litteraturen. Amos Oz föddes i Jerusalem 1939. Hans pappa kom från Litauen och hans mamma från Ukraina. Sin barndom och tidiga vuxenliv har han skildrat i den självbiografiska romanen "En berättelse om kärlek och mörker". Mörker eftersom Amos mamma tog livet av sig när han var 11 år. Även 19/4.

Läs mer på vår En resa i kulturens Israel-sajt!

Showview: -

Favorit

10:45 Kina - triumf och kaos

Avsnitt 2 av 3. Mao-nostalgi. Niall Ferguson frågar sig hur Kina hanterar att leva under ett kommunistiskt system, och samtidigt ha en blomstrande kapitalistisk ekonomi. Raden av revolutioner som iscensattes av Mao Zedong dödade fler människor än Hitler och Stalin tillsammans. Från 2012. Även 20/4.

Läs mer på vår Kina - triumf och kaos-sajt!

Showview: -

Favorit

13:30 Det vita gardet

Avsnitt 5 av 8. Michail Afanasjevitj Bulgakovs första roman är den delvis självbiografiska familjeberättelsen Det vita gardet. Den utspelar sig i Kiev under det sovjetryska inbördeskriget. Det vita gardet är en filmserie av Sergej Snezkjin. I rollerna ser vi bland andra Konstantin Chabenskij och Ksenija Rapporport. Från 2012. Även 19/4.

Läs mer på vår Det vita gardet-sajt!

Showview: -

Favorit

14:20 Familjen Wolfs förlorade drömmar

Under fem fredagar visas fem av dokumentärfilmaren Gregor Nowinskis bästa filmer: Vägen till det blågula, Familjen Wolfs förlorade drömmar, I nazismens spår, Raoul Wallenbergs krig och Jan Wallander. Även 19/4.

Läs mer på vår Familjen Wolfs förlorade drömmar-sajt!

Showview: -

Favorit

15:10 Matematikens historia

Avsnitt 2 av 4. Genierna i öst. Matematiken började utvecklas och förfinas på olika håll i världen för över 2000 år sedan. Redan på 200-talet f. Kr. kunde kineserna lösa praktiska problem som delning av land och ägodelar. Mayafolken skapade en månkalender på 300-talet e.Kr. I Indien på 400-talet e.Kr. Från 2008.

Läs mer på vår Matematikens historia-sajt!

Showview: -

Favorit

16:10 Fransk kammarmusik

Avsnitt 1 av 3. Quatuor Ebéne samt pianisten Eric Le Sage framför Gabriel Faurés kvintett för piano och stråkar no 1, op 89. Fauré komponerade detta stycke 1890-1894. Från 2010. Även 20/4.

Läs mer på vår Fransk kammarmusik-sajt!

Showview: -

Favorit

16:50 Studio Axess

Reformer och ekonomisk återhämtning.

Läs mer på vår Studio Axess-sajt!

Showview: -

Favorit

17:20 Arkeologins hemliga historia

Avsnitt 3 av 3. Historiens makt. Historikern Richard Miles kartlägger de historiska genombrotten i strävan efter att förstå vår historia. Från 2013. Även 19/4.

Läs mer på vår Arkeologins hemliga historia-sajt!

Showview: -

Favorit

18:20 Livets mirakler

Universums expansion. Hur utvecklades våra sinnen och vilka fysiska lagar ligger bakom? För 3,7 miljarder år sedan skapade de grundläggande lagar som dessförinnan hade byggt stjärnor, supernovas och planeter nu liv! Från 2013. Även 19/4.

Läs mer på vår Livets mirakler-sajt!

Showview: -

Favorit

19:10 Bibelmysterier

Avsnitt 6 av 9. Slaget vid Jeriko. Historiker och bibelexperter förklarar hur slaget om Jeriko inte är en isolerad myt, utan faktiskt är berättelsen om födelsen av det gamla Israel. De arkeologiska källor som en gång i tiden stödde en bokstavlig tolkning av berättelsen menar nu att den inte bör tolkas ordagrant. Även 19/4.

Läs mer på vår Bibelmysterier-sajt!

Showview: -

Favorit

20:00 Elefanternas dagbok

Avsnitt 2 av 7. I Nairobi kämpar fyra elefantungar för att komma över förlusten av sin mini-matriark. Wendi och hennes grupp med fem elefantungar har anlänt till Ithumba efter en lång och mödosam resa. Från 2005. Även 19/4.

Läs mer på vår Elefanternas dagbok-sajt!

Showview: -

Favorit

21:00 Antikens förlorade städer

Avsnitt 1 av 3. Det antika Egypten. Piramesses, farao Ramses II:s huvudstad, beskrivs som en av det forntida Egyptens mest lysande städer. Den försvann helt mystiskt och upptäcktes först när arkeologer insåg att den blivit kvar i öknen när Nilen ändrade riktning. Från 2006. Även 19/4.

Läs mer på vår Antikens förlorade städer-sajt!

Showview: -

Favorit

22:00 Viva Vivaldi

Avsnitt 1 av 2. Barockmusikensemblen Il Giardino Armonico framför Vivaldis musik i denna inspelning från Théâtre des Champs-Elysées i Paris. Till sin hjälp har de den hyllade italienska mezzosopranen Cecilia Bartoli och sjutton kompletterande musiker. Från 2000. Även 19/4.

Läs mer på vår Viva Vivaldi-sajt!

Showview: -

Favorit

23:00 Yes, Prime Minister 2013

Avsnitt 1 av 6. Jim Hacker är tillbaka på kontoret som premiärminister och leder en koalitionsregering genom tidernas största ekonomiska kris. Han blir tvingad att lösa en ledarskapskris med sin koalitionspartner, en folkomröstning om skotsk självständighet och ett av de största moraliska dilemman han stått inför. Även 19/4.

Läs mer på vår Yes, Prime Minister 2013-sajt!

Showview: -

Favorit

23:30 Global Axess: Civilisation

Civilisationens utmaningar.

Läs mer på vår Global Axess: Civilisation-sajt!

Showview: -

Favorit

00:00 Biomimetik

Avsnitt 3 av 4. Dagens samhälle dränker oss i en flod av information och ett konstant bakgrundsbrus som gör det svårt för oss att filtrera ut viktig information. Här kan vi lära av delfinerna som trots höga bullernivåer är fullt kapabla att kommunicera - trådlöst och säkert. Från 2011. Även 19/4.

Läs mer på vår Biomimetik-sajt!

Showview: -

Favorit

01:00 Mästaren och Margarita

Avsnitt 2 av 10. Filmatisering av Michail Bulgakovs mest kända och uppskattade roman "Mästaren och Margarita" från 2005. Den absurda och fängslande historien ackompanjeras av hänförande musik som låter tittaren träda in i en abstrakt värld av ondska och godhet. Från 2005. Även 19/4 och 19/4.

Läs mer på vår Mästaren och Margarita-sajt!

Showview: -

Favorit

05:30 Arkeologins hemliga historia

Avsnitt 3 av 3. Historiens makt. Historikern Richard Miles kartlägger de historiska genombrotten i strävan efter att förstå vår historia. Från 2013.

Läs mer på vår Arkeologins hemliga historia-sajt!

Showview: -

Favorit