Tillbaka till Aftonbladet

Kanal Global Idag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

06:50 Laver - byn som försvann

Reportage. Byn Laver existerade från 1937 till 1946. 1937 påbörjade Boliden Gruvaktiebolag gruvdriften i Laver. På kort tid skapades ett samhälle med 242 invånare, som i tidningarna beskrevs som "världens modernaste samhälle". 1946, då malmkroppen tömts på sina rikedomar, revs alla byggnader. Laverborna återvänder och berättar om livet i byn. Från 22/5. Även 30/8 i Kanal Global.

Läs mer på vår Laver - byn som försvann-sajt!

Showview: -

Favorit

07:20 När TV kom till byn

Svensk dokumentär. Dokumentär om den lilla byn Gärdsmark som ligger 14 km söder om Skellefteå i Västerbotten. Här följer man bybornas kamp att få en bra TV-bild. Det är något som har pågått i 40 år. Från 12/6. Även 30/8 i Kanal Global.

Läs mer på vår När TV kom till byn-sajt!

Showview: -

Favorit

07:45 Hur tokigt som helst

Svensk komedi från 1949. En dam och en herre står i Birger Jarlspassagen i Stockholm där de i ett tittskåp tittar på avsnitt ur Nils Poppe-filmer. Poppe föreställer bland annat en fattig kompositör som förgäves försöker få en melodi antagen av en förläggare. Misslyckandet gör honom nedstämd, men han livas upp av ett möte med Calle som bjuder honom hem. Där blir Poppe kvar några dagar som manligt hembiträde. Calle har en musikaffär och i den kan de båda vännerna leva ut och musicera bland alla instrumenten. I rollerna: Bellan Roos, Douglas Håge, Carl Reinholdz, Emil Fjellström, Elof Ahrle, John Botvid, Sigge Fürst, Gaby Stenberg. Regi: Rune Redig.

Läs mer på vår Hur tokigt som helst-sajt!

Showview: -

Favorit

09:10 Bombi Bitt och jag

Svensk komedi från 1936. Bombi Bitt är fosterbarn och hans fostermor Franskan har en mystisk vän, Wolff. En kväll kommer Wolff på besök med sin skumme vän Riomio, och Bombi Bitt lyckas få reda på att de planerar att stjäla kyrksilvret. Tillsammans med sin vän Eli ska Bombi Bitt stoppa trions planerade brott. De lyckas, men sedan går det snett. I rollerna: Sture Lagerwall, Frank Sundström, Harriet Bosse, Gunnar Olsson, Margit Manstad, Sigurd Wallén, Johan Ekman, Bertil Ehrenmark. Regi: Gösta Rodin. Även 12/9.

Läs mer på vår Bombi Bitt och jag-sajt!

Showview: -

Favorit

10:20 Åsa-Nisse i full fart

Åsa-Nisse i full fart

Svensk komedi från 1958. Åsa-Nisse uppfinner en fantastisk förgasare som hans vän Bertil ska använda i ett tävlingslopp för motorbåtar. Men när Åsa-Nisse tävlar i 10 000-kronorsfrågan försöker en skummis komma åt ritningarna, vilket skapar trubbel. I rollerna: Artur Rolén, Carl-Gunnar Wingård, Christina Lindström, Gustaf Lövås, Gösta Prüzelikus, Hans Hansjö, Helga Brofeldt, Mona Geijer-Falkner, John Elfström, Ewert Granholm. Regi: Ragnar W Frisk. Även 24/9.

Läs mer på vår Åsa-Nisse i full fart-sajt!

Showview: -

Favorit

11:55 What's up, Sverige!

Svenskt samhällsprogram från 2014. Avsnitt 9 av 10. Melody Farshin reser runt i Sverige för att prata med ungdomar om deras hjärtefrågor och förhoppningar inför valet. Från 25/8. Även 31/8 i Kanal Global.

Läs mer på vår What's up, Sverige!-sajt!

Showview: -

Favorit

12:05 Klarar Bananen Biffen

Svensk komedi från 1957. Direktör Hammar är banangrossist och har en chaufför som kallas för Bananen. Backman handlar med kött och hans chaufför heter Biffen. De båda direktörerna ingår ett vad. Det gäller en gångtävling mellan Stockholm och Göteborg och det är Biffen och Bananen som ska tävla. I rollerna: Åke Grönberg, Åke Söderblom, Lennart Lindberg, Carl-Gunnar Wingård, Kerstin Gustafsson. Regi: Ragnar Frisk.

Läs mer på vår Klarar bananen biffen-sajt!

Showview: -

Favorit

13:35 Hej du glada sommar!!!

Svensk komedi från 1965. Bröderna Valle och Bror Väster bor i skärgården och försörjer sig på fiske. Valle är gift med Lina och Bror är ungkarl. En dag får Lina veta att hon ärvt 50.000 kronor från en avlägsen släkting och hon och Valle reser till Stockholm för att kvittera ut arvet. Då visar det sig att de även har ärvt en våning som de flyttar in i. I rollerna: Åke Grönberg, Eva Stiberg, Ulf Johansson, Gunwer Bergkvist, Cornelis Wreeswijk, Gösta Prüzelius. Regi: Börje Larsson.

Läs mer på vår Hej du glada sommar!!!-sajt!

Showview: -

Favorit

18:00 Solen skiner

Svenskt aktualitetsprogram från 2014. Avsnitt 6 av 8. Intervju med svensk-somaliern Hana Abubakar som är aktiv inom somaliska sociala medier. Från 26/3. Även 1/9.

Läs mer på vår Solen skiner-sajt!

Showview: -

Favorit

18:40 What's up, Sverige!

Svenskt samhällsprogram från 2014. Avsnitt 9 av 10. Melody Farshin reser runt i Sverige för att prata med ungdomar om deras hjärtefrågor och förhoppningar inför valet. Från 25/8.

Läs mer på vår What's up, Sverige!-sajt!

Showview: -

Favorit

19:00 När TV kom till byn

Svensk dokumentär. Dokumentär om den lilla byn Gärdsmark som ligger 14 km söder om Skellefteå i Västerbotten. Här följer man bybornas kamp att få en bra TV-bild. Det är något som har pågått i 40 år. Från 12/6. Även 31/8 i Kanal Global.

Läs mer på vår När TV kom till byn-sajt!

Showview: -

Favorit

19:30 V75

Avsnitt 23 av 40. Redovisning av dagens V75-tävlingar.

Läs mer på vår V75-sajt!

Showview: -

Favorit

20:00 Camino

Spanskt drama från 2008. En elvaårig flicka drabbas av den första kärleken och beskedet om en dödlig sjukdom på samma gång. Den livshotande tumören gör att hennes familj, som tillhör Opus Dei starkare än någonsin, uppmuntrar henne att finna stöd i tron. Men för Camino är det kärleken och fantasin som skingrar mörkret och som låter henne uppleva den glädje det innebär att leva. I rollerna: Nerea Camacho, Carme Elias, Mariano Venancio. Regi: Javier Fesser. Även 6/9.

Läs mer på vår Camino-sajt!

Showview: -

Favorit

22:20 Family law

Family law

Argentinskt drama från 2006. En personlig film om en ung man som försöker finna sin identitet och handskas med de omställningar som vuxenlivet innebär. Ariel är utbildad advokat och lever ett tryggt medelklassliv, men oavsett hur mycket han anstränger sig kan han inte leva upp till kraven han känner från sin far. I rollerna: Daniel Hendler, Arturo Goetz, Eloy Burman. Regi: Daniel Burman. Även 2/9.

Läs mer på vår Family law-sajt!

Showview: -

Favorit

23:55 I accuse

Kanadensisk thriller från 2003. Kimberley är övertygad om att en läkare förgripit sig på henne medan hon legat nedsövd. Men vem ska tro henne? Läkaren är en respekterad yrkesman. När hon startar en rättsprocess får hon hela staden emot sig. I rollerna: Estella Warren, John Hannah, John Kapelos, Tom Butler, Aaron Pearl, Tim Henry. Regi: John Ketcham. Även 23/9.

Läs mer på vår I accuse-sajt!

Showview: -

Favorit

01:20 No. 2

No. 2

Nyzeeländsk dramakomedi från 2006. Nanna Maria känner inte igen sin familj, de har varken fester eller stora gräl längre. Men inspirerad av en dröm om sin barndom i Fiji kräver hon av sina barnbarn att de ska hålla en stor fest där hon ska utnämna sin efterträdare. Men i stället för en härlig familjedag utvecklas det hela till kaos. I rollerna: Ruby Dee, Rene Naufahu, Tuva Novotny, Miriama McDowell, Taungaroa Emile, Antony Starr. Regi: Toa Fraser. Även 24/9.

Läs mer på vår No. 2-sajt!

Showview: -

Favorit

02:50 Heidi

Heidi

Brittiskt familjedrama från 2005. Den lilla föräldralösa flickan Heidi skickas av sin moster till de schweiziska alperna för att bo hos sin farfar och farmor. Heidis okuvliga livsglädje får den grinige gamle farfadern att smälta och hon trivs bra i bergstrakterna. Just när livet har ljusnat för Heidi återvänder mostern och tar med sig henne till Frankfurt för att Heidi ska gå i skolan och samtidigt agera lekkamrat till en rik familjs dotter som sitter i rullstol. I rollerna: Emma Bolger, Max Von Sydow, Geraldine Chaplin, Jessica Claridge, Diana Rigg. Regi: Paul Marcus.

Läs mer på vår Heidi-sajt!

Showview: -

Favorit

04:30 What's up, Sverige!

Svenskt samhällsprogram från 2014. Avsnitt 9 av 10. Melody Farshin reser runt i Sverige för att prata med ungdomar om deras hjärtefrågor och förhoppningar inför valet. Från 25/8. Även 31/8 i Kanal Global.

Läs mer på vår What's up, Sverige!-sajt!

Showview: -

Favorit

04:40 Heart of the storm

Amerikansk thriller från 2004. Samma kväll som en orkan hotar New Orleans rymmer en farlig fånge från ett fängelse tillsammans med två medbrottslingar. När den hårda stormen stör deras flykt tvingas de att söka skydd, något de hittar i ett hem bebott av en kvinna och hennes två döttrar. Nu måste kvinnorna hitta ett sätt att överleva både stormen och de desperata fångarna. I rollerna: Tom Cavanaugh, Melissa Gilbert, Brian Wimmer, Ritchie Montgomery, Marcus Lyle Brown. Regi: Charles Wilkinson. Även 21/9.

Läs mer på vår Heart of the storm-sajt!

Showview: -

Favorit