Kunskapskanalen Onsdag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

16:00 UR Samtiden

Samtal och talare i tiden från lärosäten och arenor - vetenskap och kunskap. Från UR.

Från 2014.

Läs mer på vår UR Samtiden-sajt!

Showview: -

Favorit

19:00 En bok, en författare

Författarsamtal. Avsnitt 94 av 140. Nyttiga människor. David Qviström har rest jorden runt och skildrat såväl gömda flyktingar och asylsökande som kärleksmigranter. "Nyttiga människor" tecknar en efterlängtad helhetsbild av migrationspolitikens moderna historia. Intervjuare: Anita Kratz. Från UR. Från 12/5.

Läs mer på vår En bok, en författare-sajt!

Showview: -

Favorit

19:20 Lagens långa nos

Reportageserie från Go'kväll. Att vara hundförare är ett sätt att leva. Ylva och schäfern Krut hänger ihop både hemma och på jobbet. Krut är patrullhund och kan fånga biltjuvar och även spåra upp knark om det behövs. Lasses trogne kompis Challe har problem med ryggen och hör dåligt. Det är dags för pension men Lasse behöver en ny arbetskamrat. Från 2011.

Läs mer på vår Lagens långa nos-sajt!

Showview: -

Favorit

19:30 Isländska möten

Reportageserie. Avsnitt 6 av 6. Ståuppkomiker. Ragnhildur Steinunn träffar en av Islands populäraste ståuppkomiker, Ari Eldjárn. I Lund värmer han upp för den svenska ståuppkomikern Johan Glans på hans World tour of Scandinavia. Från UR. Från 8/5.

Läs mer på vår Isländska möten-sajt!

Showview: -

Favorit

20:00 Förövaren mot väggen

Dokumentär. Menachem Roth får efter många år och stor möda tag på mannen som utsatte honom för sexuella övergrepp i de tidiga tonåren. Den skyldige, i dag en ansedd rabbin i Jerusalem, säger sig ha glömt händelserna. Vi följer Menachems kamp för att göra upp med det förflutna. Från 2013. Även 12/8.

Läs mer på vår Förövaren mot väggen-sajt!

Showview: -

Favorit

21:00 I Djingis khans fotspår

Australisk dokumentärserie från 2011. Avsnitt 1 av 4. Äventyraren Tim Cope red ensam till häst ett tusen mil på stäppen från Mongoliet till Donau i Ungern. Tim red samma väg som de första nomaderna och som Djingis khan gjorde när han grundade sitt enorma rike. Äventyret tog tre och ett halv år och Tim levde under tiden på samma sätt som de gamla nomaderna gjorde. Från 4/4. Även 7/8 i Kunskapskanalen och 10/8 i Kunskapskanalen.

Läs mer på vår I Djingis khans fotspår-sajt!

Showview: -

Favorit

21:45 Dokument utifrån

Skandalen i Fukushima. Fransk dokumentär från 2014.. Först nu, tre år efter tsunamin i Japan, börjar sanningen komma fram. Kraftbolaget Tepco och japanska myndigheter har gjort allt för att dölja omfattningen av en katastrof där hundratusentals människor blivit strålskadade. Från 11/5. Även 8/8 i Kunskapskanalen.

Läs mer på vår Dokument utifrån-sajt!

Showview: -

Favorit

22:45 På motorcykel genom Afrika

Fransk dokumentärserie från 2013. Avsnitt 4 av 4. Bröderna Geoffroy och Loic de la Tullaye är forskare och äventyrare. De far på motorcykel genom Afrika för att träffa både nomadfolk och bofasta för att försöka få svar på frågan om det kommer att finnas tillräckligt med vatten på jorden år 2050. Från 2/8.

Läs mer på vår På motorcykel genom Afrika-sajt!

Showview: -

Favorit

23:40 En bok, en författare

Författarsamtal. Avsnitt 94 av 140. Nyttiga människor. David Qviström har rest jorden runt och skildrat såväl gömda flyktingar och asylsökande som kärleksmigranter. "Nyttiga människor" tecknar en efterlängtad helhetsbild av migrationspolitikens moderna historia. Intervjuare: Anita Kratz. Från UR. Från 6/8.

Läs mer på vår En bok, en författare-sajt!

Showview: -

Favorit

00:00 Öarnas folk

Fransk dokumentärserie från 2011. Avsnitt 2 av 6. Christian Karembeu åker tillbaka till sin födelse-ö Nya Kaledonien i södra Stilla havet för första gången på 30 år. Han bodde här tills han var 10 och söker nu upp sina släktingar som hälsar honom välkommen med en traditionell dans. Här föddes kanak-kulturen långt innan kolonisatörerna och missionärerna kom i slutet av 1700-talet. Från 3/8.

Läs mer på vår Öarnas folk-sajt!

Showview: -

Favorit