Tillbaka till Aftonbladet

Kunskapskanalen Onsdag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

16:00 UR Samtiden

Samtal och talare i tiden från lärosäten och arenor - vetenskap och kunskap.

16:00 Hon var barn under Förintelsen
17:00 Stora frågor på sociala medier
17:45 Hjärnan - århundradets utmaning

Från 2015. Från 3/6.

Läs mer på vår UR Samtiden-sajt!

Showview: -

Favorit

16:00 Hon var barn under Förintelsen

Susanna Christensen växte upp som enda barnet i en judisk familj i Bako, Ungern. Här berättar hon om barndomens upplevelser av antisemitism, förföljelse och tvångsförflyttning till ghettot, tältläger, baracker - och avslutningsvis till koncentrationslägret Bergen-Belsen. Arrangör: Jensen gymnasium norra. Repris från 8/5.

Läs mer på vår Hon var barn under Förintelsen-sajt!

Showview: -

Favorit

17:00 Stora frågor på sociala medier

På internet är ålder en tydlig maktfråga. Såväl unga som äldre drabbas av diskriminering och olika fördomar. Det säger Elza Dunkels, internetforskare i Umeå. I det här samtalet med Katarina Westerlund, forskare i systematisk teologi, ser de närmare på vissa vuxnas syn på ungas nätanvändning som ytlig och närmast livsfarlig. Arrangörer: Vetenskapsfestivalen och Svenska kyrkan. Repris från 3/6.

Läs mer på vår Stora frågor på sociala medier-sajt!

Showview: -

Favorit

17:45 Hjärnan - århundradets utmaning

Ändrar du din livsstil och börjar motionera såväl hjärna som kropp blir du smartare och minskar risken för sjukdomar. Ändå är förändringar svåra att genomföra. Om detta talar forskaren Ann Blomstrand, rymdläkaren Maurice Westerlund och många fler i denna panel från Vetenskapsfestivalen 2015 i Göteborg. Arrangörer: Vetenskapsfestivalen och Göteborgs jubileumslopp/Brain Athletics. Repris från 3/6.

Läs mer på vår Hjärnan - århundradets utmaning-sajt!

Showview: -

Favorit

19:00 Marina mysterier

Fransk kortfilmsserie från 2013. Avsnitt 16 av 18. Från 2014.

Läs mer på vår Marina mysterier-sajt!

Showview: -

Favorit

19:15 Naturopol

Fransk dokumentärserie från 2013. Säsong 1. Avsnitt 1 av 4. New York - den gröna revolutionen. Kan ostron hjälpa New York att klara sig genom de oväder staden har råkat ut för? New York har den längsta kustlinjen av alla megastäder. Det är också stadens allra värsta hot. Ovädren Irene 2011 och Sandy 2012 påminde New York om stadens sårbarhet. Nu frodas idéer om hur man kan bygga och planera för att bli mer motståndskraftig. New York har dock, trots sin urbana profil, natur som frodas omkring sig. Prärievargen breder ut sig utanför Bronx, fisken återvänder till Hudsonfloden och staden med alla skyskrapor ligger mitt i en av de största fågelvägarna mellan Syd- och Nordamerika. Från 2/8.

Läs mer på vår Naturopol-sajt!

Showview: -

Favorit

20:10 Livet är en tågresa

Reportageserie från 2012. Avsnitt 1 av 7. Argentina. Filmaren Robert Hof och sonen Erik reser med tåg genom Argentina. Under resan möter de människor som berättar om sin passion för tango och den argentinska kulturen. De delar med sig av framtidsvisioner och planer, men även minnen från militärjuntans fasor. Från UR. Från 2014. Även 7/8, 8/8 och 9/8.

Läs mer på vår Livet är en tågresa-sajt!

Showview: -

Favorit

21:00 Min sanning: Hans Blix

Svensk intervjuserie. Säsong 5. Avsnitt 3 av 8. Under några dramatiska månader 2003 hamnade Hans Blix i världens centrum. USA planerade att invadera Irak och Hans Blix var ledare för FN:s vapeninspektion. Nu talar han öppet om hur det var att pressas av USA och bli beskriven som en tönt i medierna. Vi får också höra om hans flygtur över Tjernobyl några dagar efter katastrofen och vad han egentligen tyckte om att leda Linje två inför kärnkraftsomröstningen. Programledare: Anna Hedenmo. Från 2014. Även 6/8.

Läs mer på vår Min sanning: Hans Blix-sajt!

Showview: -

Favorit

22:00 Dokument utifrån: Amerikas fördolda stater

Amerikansk dokumentär från 2014. Avsnitt 3 av 3. Vår förlorade integritet. Edward Snowdens avslöjanden skapade historiens största läcka av hemligstämplad information. I denna tredelade dokumentär får vi en unik inblick i hur det gick till när USA byggde upp och utvecklade det mest avancerade övervakningssystemet någonsin i strid mot sin egen författning. Från 2014. Även 7/8.

Läs mer på vår Dokument utifrån: Amerikas fördolda stater-sajt!

Showview: -

Favorit

22:55 Regnbågstema: Transpersoner - att vara den man är

Dokumentär. Att acceptera sig själv och hitta sin identitet kan vara en smärtsam process. Vi möter transpersoner som berättar om rädsla, utsatthet och andras okunskap. Men också om känslan av att vara stolt över den man är. Programmet reder ut begreppen om transpersoner, myter och missförstånd. Från 28/7.

Läs mer på vår Regnbågstema: Transpersoner - att vara den man är-sajt!

Showview: -

Favorit

23:55 En bok, en författare

Författarsamtal. Säsong 12. Avsnitt 7 av 60. Agneta Horn. Agneta Horns liv var dramatiskt och stundtals outhärdligt tragiskt. Hennes far och make var fältherrar i det trettioåriga kriget, och hon var med dem i fält. "Agneta Horn" är språkforskaren Karin Milles bearbetning av hennes biografi. Intervjuare: John Chrispinsson. Från 11/3.

Läs mer på vår En bok, en författare-sajt!

Showview: -

Favorit