Tillbaka till Aftonbladet

SF-kanalen Idag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

06:25 Kajsa Kavat

Svensk kortfilm från 1989. Kajsa hjälper mormor att sälja polkagrisar på torget. Men en dag får mormor ont i benet och Kajsa måste ta hand om försäljningen helt själv. Det med besked, att varsågod och ta hand om den här ungen, för det finns ingen annan som gör det. I rollerna: Mathilda Lindgren, Majlis Granlund, Harriet Andersson. Regi: Daniel Bergman.

Läs mer på vår Kajsa Kavat-sajt!

Showview: 62389634

Favorit

07:00 Nya hyss av Emil i Lönneberga

Nya hyss av Emil i Lönneberga

Svensk familjefilm från 1972. Byborna i Lönneberga har tröttnat på Emil och hans upptåg och bestämmer sig för att ordna en insamling och skicka honom till Amerika. Men Emils mamma vägrar gå med på att skicka iväg sin son, så han blir kvar i Lönneberga. Trots hot om att bli ivägskickad så fortsätter Emil med sina upptåg till exempel när alla väntar på den stora kometen men det visar sig vara Emil som kommer farande. Till slut gör dock Emil en riktig hjälteinsats och alla invånare i Lönneberga förlåter honom för alla hans hyss. Barntillåten på bio. I rollerna: Jan Ohlsson, Lena Wisborg, Allan Edwall, Emy Storm, Björn Gustafson, Maud Hansson. Regi: Olle Hellbom.

Läs mer på vår Nya hyss av Emil i Lönneberga-sajt!

Showview: 5664382

Favorit

08:30 Pettson och Findus: Katten och gubbens år

Pettson och Findus: Katten och gubbens år

Svensk barnfilm från 1999. Gubben Pettson och katten Findus är nere vid sjön och fiskar. Det blåser upp, börjar snöa och blir mörkt. Vilse i stormen tvingas de söka skydd i en igloo av fiskblock och där inne berättar de om året som gått. Tänk när Findus skulle fira födelsedag två gånger samma år, eller när räven kom. I rollerna: Tord Peterson, Kalle Lundberg, Mona Seilitz. Regi: Albert Hanan Kaminski.

Läs mer på vår Pettson och Findus - katten och gubbens år-sajt!

Showview: 4305721

Favorit

09:45 Karlsson på taket

Svensk tecknad familjefilm från 2002. En dag när Lillebror känner sig ensam får han plötsligt oväntat besök av en vacker, lagom tjock och genomklok man i sina bästa år. Mannen, som kan flyga med hjälp av en propeller på ryggen, hävdar att han är världens bästa Karlsson och att han bor i en liten stuga på hyreshustaket. Lillebrors familj tror inte på honom när han berättar om sin nye vän, men för Lillebror är Karlsson lika verklig som livet självt! Baserad på Astrid Lindgrens berättelse.

Läs mer på vår Karlsson på taket-sajt!

Showview: 8496978

Favorit

11:00 Sånt är livet

Svensk-norsk komedi från 1996. Barpianisten Tin-Tin Matsson som har en begynnande 30-årskris. Hennes två största drömmar, att spela i pianobaren på Grand Hotel och att gifta sig innan hon fyllt 30, har nämligen fortfarande inte blivit verklighet. I rollerna: Helena Bergström, Lena Nyman, Sverre Anker Ousdal, Jakob Eklund, Philip Zandén.

Läs mer på vår Sånt är livet-sajt!

Showview: 3078585

Favorit

13:10 Små mirakel och stora

Små mirakel och stora

Svenskt drama från 2006. Per lever helt utanför samhället, utan bostad eller personnummer och ett missförstånd gör att han hamnar inför rätta för en stöld. Det gör att han tvingas möta sitt förflutna, som han under 25 år försökt glömma. I hopp om att försonas med de människor han en gång svikit ger han sig ut på en resa genom Sverige. I rollerna: Peter Haber, Amanda Renberg, Per Mattsson. Regi: Jon Lindström.

Läs mer på vår Små mirakel och stora-sajt!

Showview: 2426905

Favorit

14:45 Angel

Svenskt drama från 2008. På 80-talet var Angelica Holst en firad rockstjärna men hennes skivor har inte legat på topplistorna på många år. I ett desperat försök att få fart på karriären igen och hamna på tidningarnas löpsedlar iscensätter hon sin egen död - en handling som får konsekvenser hon inte räknat med. I rollerna: Helena Bergström, Rolf Lassgård, Rikard Wolff. Regi: Colin Nutley.

Läs mer på vår Angel-sajt!

Showview: 2050092

Favorit

16:35 Lilla Jönssonligan och Cornflakeskuppen

Lilla Jönssonligan och Cornflakeskuppen

Svensk familjefilm från 1996. Rektor Jansson tar både Harrys smällare och Vanhedens enda två filmisar. Då presenterar Sickan en genial plan, tajmad och klar in i minsta detalj. Men allt blir som vanligt inte riktigt som de tänkt sig - förutom för Doris förstås. I rollerna: Kalle Eriksson, Jonathan Flumée, Fredrik Glimskär, Jonna Sohlman, Anders Öström. Regi: Christjan Wegner.

Läs mer på vår Lilla Jönssonligan och Cornflakeskuppen-sajt!

Showview: 4070189

Favorit

18:00 Glasblåsarns barn

Glasblåsarns barn

Svenskt drama från 1998. I Småland bor glasblåsaren Albert, hans fru Sofia och deras barn Klas och Klara. Under ett besök på marknaden försvinner barnen. De har kidnappats av Härskaren i slottet Önskestad som en gåva till Härskarinnan. Klas och Klara blir till ägodelar i slottets vackra salar och så länge de uppför sig och säger "tack" får de allt de pekar på. I rollerna: Lena Granhagen, Stellan Skarsgård, Pernilla August. Regi: Anders Grönros.

Läs mer på vår Glasblåsarns barn-sajt!

Showview: 756450

Favorit

20:00 G - som i gemenskap

G - som i gemenskap

Svenskt drama från 1983. Robban har hamnat snett i livet. Han tar droger och umgås i skumma kretsar. Alex är sångare i källarbandet Barn i Bredäng, men överger sina kompisar för en chans till karriär. Kim är kär i Mia, men dras samtidigt till Kristoffer, ägare till klubben G. I rollerna: Joakim Schröder, Sebastian Håkansson, Niclas Wahlgren. Regi: Staffan Hildebrand.

Läs mer på vår G - som i gemenskap-sajt!

Showview: 2381634

Favorit

21:45 Kommissarie Späck

Kommissarie Späck

Svensk komedi från 2010. När en man hittas brutalt mördad genomborrad av knivar, gafflar och en osthyvel blir Mårten Späck och kollegan Grünvald Karlsson tilldelade fallet. Den matglade Späck tror det rör sig om en seriesjälvmördare, men den hårdföre Karlsson finner spår som leder dem till något större än de någonsin kunnat ana. I rollerna: Leif Andrée, Cecilia Frode, Johan Hedenberg, Kjell Bergqvist. Regi: Fredde Granberg.

Läs mer på vår Kommissarie Späck-sajt!

Showview: 7160653

Favorit

23:05 Paradiset

Paradiset

Svenskt action från 2003. Journalisten Annika Bengtzon undersöker förhållandena gällande "Paradiset", en stiftelse som påstår sig hjälpa misshandlade och förföljda kvinnor. Då får hon plötsligt ett telefonsamtal från Aida, en ung bosnisk kvinna. Aida är i desperat behov av hjälp så Annika tar henne till "Paradiset". Det visar sig dock att Aida inte är den hon utger sig för att vara... I rollerna: Helena Bergström, Georgi Staykov, Niklas Hjulström, Suzanna Dilber, Örjan Ramberg, Lisa Nilsson. Regi: Colin Nutley.

Läs mer på vår Paradiset-sajt!

Showview: 8598566

Favorit

01:00 Ormens väg på Hälleberget

Ormens väg på Hälleberget

Svenskt drama från 1986. Det är 1800-tal och Tea lever på landsbygden i norra Sverige, och tvingas att underkasta sig sin husägares sexuella begär. Hennes situation är inte ovanligt för tiden, och oavsett om en kvinna är gift eller inte anses det som ett moraliskt acceptabelt sätt att betala hyran i överensstämmelse med deras tolkning av Bibeln. Baserad på en roman av Torgny Lindgren utforskar detta drama de utarmade människornas tysta mod, vars tro på Guds ord gör det möjligt för dem att utan klagomål uthärda de orättvisor som är en naturlig del av deras kultur. I rollerna: Stina Ekblad, Stellan Skarsgård, Reine Brynolfsson, Pernilla August, Tomas von Brömssen. Regi: Bo Widerberg.

Läs mer på vår Ormens väg på hälleberget-sajt!

Showview: 8926536

Favorit

02:50 Kronvittnet

Kronvittnet

Svensk thriller från 1989. Medan Leonie är bortrest tillbringar hennes man Thomas kvällarna med den unga Jenny. När Jenny försvinner pekar allt på att Thomas mördat henne. Kommissarie Lambert på mordroteln kopplas in på fallet som rubriceras som mord. I rollerna: Per Mattsson, Stefan Sauk, Marika Lagercrantz, Gösta Ekman. Regi: Jon Lindström.

Läs mer på vår Kronvittnet-sajt!

Showview: 29799449

Favorit

04:35 Scener ur ett kändisskap

Scener ur ett kändisskap

Svensk komedi från 2009. Linus Wahlgren ser en chans att visa att han är mer än bara en i familjen Wahlgren när journalisten Görhan Hellström vill göra en dokumentär om honom. Men det visar sig att Görhan avskyr Linus och allt han står för. Linus bestämmer sig för att göra allt för att få Görhan på andra tankar. I rollerna: Jonas Karlsson, Örjan Ramberg, Pernilla Wahlgren, Stina Ekblad. Regi: Christopher Panov, Christian Eklöw.

Läs mer på vår Scener ur ett kändisskap-sajt!

Showview: 5920913

Favorit