Tillbaka till Aftonbladet

SF-kanalen Idag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

06:20 Rasmus på luffen

Barnserie från 1986. Säsong 1. Avsnitt 3 av 4. Rasmus bor på ett barnhem. Hans högsta dröm är att ha en egen mamma och en egen pappa, så en dag bestämmer han sig för att rymma. Redan första morgonen träffar han på en luffare. Han undrar om de inte kan slå följe - och så börjar deras slingriga och spännande väg tillsammans. I rollerna: Allan Edwall, Erik Lindgren, Olof Bergström. Från 28/9 17:30.

Läs mer på vår Rasmus på luffen-sajt!

Showview: 4794385

Favorit

06:50 Rasmus på luffen

Barnserie från 1986. Säsong 1. Avsnitt 4 av 4. Rasmus bor på ett barnhem. Hans högsta dröm är att ha en egen mamma och en egen pappa, så en dag bestämmer han sig för att rymma. Redan första morgonen träffar han på en luffare. Han undrar om de inte kan slå följe - och så börjar deras slingriga och spännande väg tillsammans. I rollerna: Allan Edwall, Erik Lindgren, Olof Bergström. Från 29/9 17:30.

Läs mer på vår Rasmus på luffen-sajt!

Showview: 4964236

Favorit

07:20 Emil och griseknoen

Emil och griseknoen

Svensk familjefilm från 1973. Emil bor i Katthult med sin familj och han är en riktig rackarunge. På en auktion lyckas Emil köpa både en brandspruta, en brödspade och en galen ko, något som inte uppskattas av hans pappa. Som vanligt när Emil hamnar i onåd får han tillbringa sin tid i snickarboden där han täljer trägubbar. En annan gång lyckas Emil rädda livet på en liten griskulting och han uppfostrar den lilla grisen så den både kan sitta vacker och hoppa över hinder. En dag när Emils mamma har bryggt körsbärsvin åt den fina fru Petrell i Vimmerby skickar hon iväg Emil att gräva ner bären på sopbacken. På väg dit möter Emil griseknoen och han låter honom smaka. Något som leder till att Emil får besök av nykterhetsföreningen i byn. I rollerna: Jan Ohlsson, Lena Wisborg, Allan Edwall, Emy Storm, Björn Gustafson, Maud Hansson. Regi: Olle Hellbom.

Läs mer på vår Emil och griseknoen-sajt!

Showview: 6705491

Favorit

08:55 Morrhår och ärtor

Morrhår och ärtor

Svensk komedi från 1986. Diversearbetaren Claes-Henrik "Håna" Ahlhagen är över 40 år men låter sig fortfarande styras av sin dominerande mamma. Hon har det gott ställt men delar inte med sig till Håna, som i stället får erbjudande om att tjäna en hacka om han ordnar fram en lägenhet för en filminspelning. Det gäller bara att få mamma ur huset. I rollerna: Gösta Ekman, Margaretha Krook, Lena Nyman, Sten Ljunggren, Claes Jansson, Sanna Ekman, Robert Sjöblom. Regi: Gösta Ekman.

Läs mer på vår Morrhår och ärtor-sajt!

Showview: 34912728

Favorit

10:30 Pistvakt

Pistvakt

Svensk komedi från 2005. Störstebror Sven Erik, den oförlöste livsnjutaren Jan Erik och deras skyddslösa lillebror Olle ställs inför sitt livs största prövning. Att fruktansvärt hot långt mer bestialiskt än någon av dem kunnat ana. I rollerna: Tomas Norström, Lennart Jähkel, Jacob Nordenson. Regi: Stephan Apelgren.

Läs mer på vår Pistvakt-sajt!

Showview: 541830

Favorit

12:00 Grabben i graven bredvid

Grabben i graven bredvid

Svensk dramakomedi från 2002. Bibliotekarien Desiré lever ensam i stan. Hennes liv är odramatiskt och hon har aldrig träffat sin stora kärlek. Så en dag när hon sitter på kyrkogården och tänker får hon ögonkontakt med Benny, en ensam bonde som ägnar större delen av sin tid med att sköta sin gård men som också drömmer om kärlek. I rollerna: Michael Nyqvist, Elisabeth Carlsson, Annika Olsson. Regi: Kjell Sundvall.

Läs mer på vår Grabben i graven bredvid-sajt!

Showview: 919217

Favorit

13:30 Tre solar

Tre solar

Svenskt äventyr från 2004. Hanna lämnar sina barn och sin gård för att rida ut till kusten och möta sin man, korsfararen Ulf, som är på väg hem igen efter fyra år i Orienten. Halvvägs möter hon pesten som blixtsnabbt sprider sig in över land. Hon beslutar sig ändå för att fortsätta och det blir en våldsam och omtumlande färd. I rollerna: Lena Endre, Kjell Bergqvist, Mikael Persbrandt. Regi: Richard Hobert.

Läs mer på vår Tre solar-sajt!

Showview: 1862897

Favorit

15:10 Nils Karlsson Pyssling

Svensk barnserie från 1990. Avsnitt 2 av 3. Serie efter Astrid Lindgrens berättelse. Bertil är ensam hemma när han hör det, små trippande steg under sängen. Där under står en pojke. En alldeles vanlig pojke. Det är bara det att han inte är större än en tumme. I rollerna: Oskar Löfkvist, Jonatan Lindoff, Britta Pettersson, Charlie Elvegård, Ulla Sallert. Regi: Staffan Götestam. Från 2/11 19:30.

Läs mer på vår Nils Karlsson Pyssling-sajt!

Showview: 3366120

Favorit

15:35 Nils Karlsson Pyssling

Svensk barnserie från 1990. Avsnitt 3 av 3. Serie efter Astrid Lindgrens berättelse. Bertil är ensam hemma när han hör det, små trippande steg under sängen. Där under står en pojke. En alldeles vanlig pojke. Det är bara det att han inte är större än en tumme. I rollerna: Oskar Löfkvist, Jonatan Lindoff, Britta Pettersson, Charlie Elvegård, Ulla Sallert. Regi: Staffan Götestam. Från 3/11 19:30.

Läs mer på vår Nils Karlsson Pyssling-sajt!

Showview: 8235491

Favorit

16:05 Ingen rövare finns i skogen

Svensk kortfilm från 1988. Efter Astrid Lindgrens historia. Peter har varit ute i skogen och levt rövare. Det var en lång stund sedan mormor bad honom komma in. Mormor är inte i köket, det är mörkt. I förmaket står mammas gamla dockskåp och i salongen sitter en liten docka, Mimmi. Peter siktar sitt träsvärd mot Mimmi... I rollerna: Daniel Rausch, Maja Holmberg, Per Oscarsson. Regi: Göran Carmback.

Läs mer på vår Ingen rövare finns i skogen-sajt!

Showview: 789472

Favorit

16:30 Kajsa Kavat

Svensk kortfilm från 1989. Kajsa Kavat bor hos sin mormor. Mormor sa att Kajsa såg kavat ut till och med den gången när hon var bara tre månader och låg i en korg som en vacker dag blev inlämnad till mormor. Det med besked, att varsågod och ta hand om den här ungen, för det finns ingen annan som gör det. I rollerna: Mathilda Lindgren, Majlis Granlund, Harriet Andersson. Regi: Daniel Bergman.

Läs mer på vår Kajsa Kavat-sajt!

Showview: 5445946

Favorit

17:05 Peter och Petra

Svensk dramaserie från 1989. Säsong 1. Avsnitt 1 av 3. Gunnar gillar inte att gå i skolan. Han tycker allting är svårt och kamraterna skrattar åt honom. Så en dag knackar det på dörren till klassrummet. Utanför står två pyttesmå barn, som vill börja i Gunnars klass. Plötsligt är det inte alls tråkigt att gå i skolan. I rollerna: Calle Torén, Ebba Sojé-Berggren, Joshua Petsonk. Regi: Agneta Elers-Jarleman. Från 6/9 17:30.

Läs mer på vår Peter och Petra-sajt!

Showview: 1431101

Favorit

17:30 Peter och Petra

Svensk dramaserie från 1989. Säsong 1. Avsnitt 2 av 3. Gunnar tycker att skolan har blivit riktigt kul sedan Peter och Petra från småfolket börjat i klassen. Nu går allt mycket lättare, till och med högläsningen. Han har också hälsat på vid det lilla huset i parken nära skridskobanan. I rollerna: Calle Torén, Ebba Sojé-Berggren, Joshua Petsonk. Regi: Agneta Elers-Jarleman. Från 7/9 17:30.

Läs mer på vår Peter och Petra-sajt!

Showview: 452491

Favorit

18:00 Peter och Petra

Svensk dramaserie från 1989. Säsong 1. Avsnitt 3 av 3. Gunnars bästa vänner, Peter och Petra, önskar sig mest av allt ett piano i julklapp. När Gunnar får pengar av mormor bestämmer han att han ska ge sina små vänner ett leksakspiano. Men var har de tagit vägen? I rollerna: Calle Torén, Ebba Sojé-Berggren, Joshua Petsonk. Regi: Agneta Elers-Jarleman. Från 8/9 17:30.

Läs mer på vår Peter och Petra-sajt!

Showview: 156491

Favorit

18:25 Reine och Mimmi i fjällen

Reine och Mimmi i fjällen

Svensk komedi från 1997. Mimmi har fått nog av vardagen och säger till Reine att antingen åker de på semester tillsammans, eller så åker hon ensam - utan att komma tillbaka. Reine ordnar snabbt en billig fjällsemester som skall råda bot på Mimmis ilska, men självfallet blir inget som någon av dem tänkt sig. I rollerna: Ing-Marie Carlsson, Per Graffman, Tomas Norström. Regi: Magnus Skogsberg.

Läs mer på vår Reine & Mimmi i fjällen-sajt!

Showview: 6384878

Favorit

20:00 Under solen

Under solen

Svenskt drama från 1998. Året är 1956. På en liten gård i Sverige bor bonden Olof. En dag sätter han in en annons i tidningen: Ensam lantbrukare, 39 år, egen bil, söker ung kvinna som hushållerska. Fotografi önskas. Resultatet blir 34-åriga Ellen från storstaden, som tar över såväl hushållet som Olofs hjärta. I rollerna: Rolf Lassgård, Helena Bergström, Johan Widerberg, Gunilla Röör, Jonas Falk. Regi: Colin Nutley.

Läs mer på vår Under solen-sajt!

Showview: 1640897

Favorit

22:10 Slutspel

Svensk komedi från 1997. Stockholm, sommaren 1990. Svenska fotbollslandslaget har åkt till VM i Italien. Johan är en arbetslös fotbollsentusiast och får besök av kronofogden som beslagtar hans tv. Han drar nu omkring på stan, dels för att få se fotbollen, och dels för att skaffa pengar. I rollerna: Anders Lundin, Lennart Jähkel, Krister Henriksson. Regi: Stephan Apelgren.

Läs mer på vår Slutspel-sajt!

Showview: 2523859

Favorit

23:30 Välkommen till festen

Svenskt drama från 1997. Medan Isabells föräldrar är borta har hon bjudit in några av sina närmsta, mest skötsamma vänner för att fira nyårsafton i sitt hus. Hur som helst så försvinner den goda andan när några äldre killar förstör partyt. Alkoholen de har med sig försätter tonåringarna i ett frenetiskt tillstånd där vänner blir fiender, par strular med varandra och en medicinstuderande, Peter, nästan blir dödad på ett party de inte kommer glömma i första taget. I rollerna: Olle Sarri, Fredrik Beckman, Sandra Nilsson, Ann Petrén. Regi: Ella Lemhagen.

Läs mer på vår Välkommen till festen-sajt!

Showview: 223101

Favorit

01:00 Pensionat Oskar

Pensionat Oskar

Svensk-danskt drama från 1995. Familjen Runeberg är en vanlig medelklassfamilj med förortshus, bil och tre barn. Genom att ta semester i ett hyrt hus vid havet, hoppas man på att spänningen mellan Rune och Gunnel ska släppa. Men istället för att tillbringa sin tid med familjen, upptäcker Rune att han dras till en ung man, Petrus. I rollerna: Loa Falkman, Stina Ekblad, Simon Norrthon, Sif Ruud, Ghita Nørby. Regi: Susanne Bier.

Läs mer på vår Pensionat Oskar-sajt!

Showview: 1893637

Favorit

02:40 Kallt byte

Kallt byte

Norsk rysare från 2006. Fem vänner på snowboardsemester tvingas söka skydd på ett övergivet fjällhotell när en av dem bryter benet. Utan mobiltäckning tvingas gruppen ta in för natten på ett gammalt hotell som stått tomt sen 1970-talet, då ägarens son försvann mystiskt. Snart inser de att någon fortfarande stryker runt i korridorerna, och att de kanske inte kommer hem levande. I rollerna: Ingrid Bolsø Berdal, Rolf Kristian Larsen, Tomas Alf Larsen, Viktoria Winge, Endre Martin Midtstigen. Regi: Roar Uthaug.

Läs mer på vår Kallt byte-sajt!

Showview: 9981618

Favorit

04:15 Tjocktjuven

Tjocktjuven

Svensk komedi från 2006. Världens bästa ficktjuv heter Harry. Han slits mellan kärleken till två kvinnor. Den ena är polisen som grep honom på bar gärning, den andra är spöket av hans omkomna hustru. Är Harry redo att göra sig fri från sin älskade hustru? Och i så fall - är hon det? Och kan en polis över huvud taget bli tillsammans med en tjocktjuv? Harry får lära sig att svartsjuka spöken är jobbigare än man kan ana, men upptäcker att han är modigare än han trodde. I rollerna: Thomas Köhler, Frida Hallgren, Vanna Rosenberg, Mona Seilitz. Regi: Henrik Sylvén.

Läs mer på vår Tjocktjuven-sajt!

Showview: 7267705

Favorit