Tillbaka till Aftonbladet

SF-kanalen Idag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

06:05 Hoppa högst

Svensk kortfilm från 1989. Albin och Stig tävlar jämt. Inte bara genom att äta daggmask utan också genom att se vem som vågar hoppa högst. De hoppar vid sågen, vid älven, från höga träd, innan de slår vad om det ultimata - ladugårdstaket. I rollerna: Markus Åström, Ramses Del Hierro Ericstam, Suzanne Reuter. Regi: Johanna Hald.

Läs mer på vår Hoppa högst-sajt!

Showview: 1788799

Favorit

06:35 Ronja Rövardotter

Svensk barnserie från 1985. Avsnitt 5 av 8. Serie efter en bok av Astrid Lindgren om Ronja och hennes äventyr i Mattisskogen. I den spruckna Mattisborgen, på var sin sida av Helvetesgapet, bor rövarhövdingarna Mattis och hans ärkefiende Borka med sina rövarband. I rollerna: Hanna Zetterberg, Dan Håfström, Börje Ahlstedt, Lena Nyman, Per Oscarsson, Med Reventberg, Allan Edwall. Från 25/9 10:00.

Läs mer på vår Ronja Rövardotter-sajt!

Showview: 6680312

Favorit

07:00 Nils Karlsson Pyssling

Svensk barnserie från 1990. Avsnitt 2 av 3. Serie efter Astrid Lindgrens berättelse. Bertil är ensam hemma när han hör det, små trippande steg under sängen. Där under står en pojke. En alldeles vanlig pojke. Det är bara det att han inte är större än en tumme. I rollerna: Oskar Löfkvist, Jonatan Lindoff, Britta Pettersson, Charlie Elvegård, Ulla Sallert. Regi: Staffan Götestam. Från 2/11 19:30.

Läs mer på vår Nils Karlsson Pyssling-sajt!

Showview: 878867

Favorit

07:30 Emil i Lönneberga

Svensk familjeserie från 1972. Avsnitt 1 av 13. Emil vill så väl och ändå går det så galet. När han hör sin pappa vråla "EEEMIIL" så det hörs över hela Katthult, vet Emil att det bara finns ett säkert ställe här på jorden: snickerboa. Där kan han sitta och tälja sin 104:e trägubbe tills allt har lugnat ner sig. Men lugnt, blir det inte länge... I rollerna: Jan Ohlsson, Allan Edwall, Emy Storm. Regi: Olle Hellbom. Från 3/10 17:30.

Läs mer på vår Emil i Lönneberga-sajt!

Showview: 871954

Favorit

08:00 På rymmen med Pippi Långstrump

På rymmen med Pippi Långstrump

Svensk familjefilm från 1970. Tommy och Annika rymmer från sin alltid lika tjatiga mamma. Hon blir naturligtvis orolig och övertalar Pippi att följa med. Och Pippis närvaro gör äventyret både roligare och betydligt mer strapatsfyllt. I rollerna: Inger Nilsson, Maria Persson, Pär Sundberg, Hans Alfredson, Öllegård Wellton, Fredrik Ohlsson. Regi: Olle Hellbom.

Läs mer på vår På rymmen med Pippi Långstrump-sajt!

Showview: 2694577

Favorit

09:35 Allra käraste syster

Svensk barnfilm från 1988. Barbro har en hemlig syster, en tvillingsyster som heter Ylva-Li. Ylva-Li bor under en rosenbuske, men inte vilken rosenbuske som helst, utan det är Salikos rosor. När Barbro känner sig ensam och utstött av familjen kan hon fly ner i hålet under busken. I rollerna: Elin Elgestad, Ulla Elgestad, Anki Lidén. Regi: Göran Carmback.

Läs mer på vår Allrakäraste syster-sajt!

Showview: 38268645

Favorit

10:10 Bröderna Lejonhjärta

Bröderna Lejonhjärta

Svensk familjefilm från 1977. Lille Skorpan ska dö innan han fyllt 10 år. Men hans äldre bror Jonathan dör först i en eldsvåda. De möts igen i landet Nangijala, där de snart deltar i befrielsekampen mot den onde riddaren Tengil. I rollerna: Lars Söderdahl, Staffan Götestam, Allan Edwall, Gunn Wållgren, Per Oscarsson, Aksel Erhardtsen, Bertil Norström. Regi: Olle Hellbom.

Läs mer på vår Bröderna Lejonhjärta-sajt!

Showview: 1306954

Favorit

12:00 Störst av allt

Svenskt drama från 2005. Anna är en ung journalist som plötsligt får reda på att hennes far inte är den hon trott. Hennes riktiga pappa är en välkänd politiker och fackpamp. Under förevändningen att hon vill skriva en artikelserie börjar hon undersöka vad den uppburne politikern egentligen är för en människa. I rollerna: Sven Wollter, Frida Hallgren, Sven-Bertil Taube. Regi: Lars Lennart Forsberg.

Läs mer på vår Störst av allt-sajt!

Showview: 3892022

Favorit

13:40 Darling

Darling

Svenskt drama från 2007. Eva är en bortskämd och uttråkad ung kvinna på Östermalm. Bernhard är en 60-årig arbetslös elektroingenjör. Deras vägar kommer en kort period att korsas när de råkar arbeta på samma hamburgerrestaurang. I rollerna: Michelle Meadows, Michael Segerström, Richard Ulfsäter. Regi: Johan Kling.

Läs mer på vår Darling-sajt!

Showview: 3310003

Favorit

15:15 Klara

Klara

Svensk familjefilm från 2010. Klara har flyttat till en ny stad och har svårt för att skaffa nya vänner. Tjejerna i den nya klassen älskar att rida, så Klara börjar på ridskola. Hon ljuger om sina färdigheter, och innan hon vet ordet av är hon anmäld till en hopptävling. Först vill hon dra sig ur, men ändrar sig när hon träffar den söta Jonte. I rollerna: Rebecca Plymholt, Joel Lutzow, Kjell Bergqvist, Regina Lund. Regi: Alexander Moberg.

Läs mer på vår Klara-sajt!

Showview: 5159912

Favorit

16:35 Loranga, Masarin och Dartanjang

Svensk familjefilm från 2005. Loranga är världens bästa pappa, han bryr sig inte om någonting. Trots att han är vuxen, älskar han popmusik och vägrar att arbeta - han måste ju leka med sonen Masarin! Dartanjang bor i veboden för att det inte ska hoppa baciller på honom. Men det hjälper visst inte, för han är ändå jämt sjuk. I rollerna: Dan Ekborg, Dietmann Ludvig, Gösta Ekman. Regi: Igor Veichtaguin.

Läs mer på vår Loranga, Masarin och Dartanjang-sajt!

Showview: 7776393

Favorit

17:30 Emil i Lönneberga

Svensk familjeserie från 1972. Avsnitt 4 av 13. Emil vill så väl och ändå går det så galet. När han hör sin pappa vråla "EEEMIIL" så det hörs över hela Katthult, vet Emil att det bara finns ett säkert ställe här på jorden: snickerboa. Där kan han sitta och tälja sin 104:e trägubbe tills allt har lugnat ner sig. Men lugnt, blir det inte länge... I rollerna: Jan Ohlsson, Allan Edwall, Emy Storm. Regi: Olle Hellbom. Från 6/10 17:30.

Läs mer på vår Emil i Lönneberga-sajt!

Showview: 151577

Favorit

18:00 Picassos äventyr

Picassos äventyr

Svensk komedi från 1978. Pablo Picasso föds på den spanska landsbygden, skickas fram och åter mellan Madrid och Paris för att utveckla sin konstnärliga talang. Det är långt till rikedom och berömmelse och när Picasso väl nått dit vill han bara hitta en väg ur eländet. I rollerna: Hans Alfredson, Margaretha Krook, Gösta Ekman, Lena Olin. Regi: Tage Danielsson.

Läs mer på vår Picassos äventyr-sajt!

Showview: 790206

Favorit

20:00 Jönssonligan på Mallorca

Svensk komedi från 1989. Saker och ting ser inte bra ut för Sickan, inte till en början i alla fall. Vanheden har flyttat till Mallorca med Doris och Dynamit-Harry. Sickan är lämnad ensam i det regniga Stockholm. Men så slår ödet till i form av herr Wall-Enberg som har ett uppdrag åt Sickan på Mallorca. Sickan beger sig till den spanska ön och först går det inte riktigt som han tänkt sig, men så träffar han sina gamla kumpaner och som vanligt har Sickan en plan. La banda de Jönssonligan börjar planera sin största kupp någonsin. Barntillåten. I rollerna: Gösta Ekman, Ulf Brunnberg, Birgitta Andersson, Per Grundén, Margaretha Krook. Regi: Mikael Ekman.

Läs mer på vår Jönssonligan på Mallorca-sajt!

Showview: 9790770

Favorit

21:40 Grabben i graven bredvid

Grabben i graven bredvid

Svensk dramakomedi från 2002. Bibliotekarien Desiré lever ensam i stan. Hennes liv är odramatiskt och hon har aldrig träffat sin stora kärlek. Så en dag när hon sitter på kyrkogården och tänker får hon ögonkontakt med Benny, en ensam bonde som ägnar större delen av sin tid med att sköta sin gård men som också drömmer om kärlek. I rollerna: Michael Nyqvist, Elisabeth Carlsson, Annika Olsson. Regi: Kjell Sundvall.

Läs mer på vår Grabben i graven bredvid-sajt!

Showview: 5478596

Favorit

23:10 Den tredje makten

Dansk thriller från 2004. Midterpartiets karismatiska ledare skadas allvarligt i en bilolycka och journalisten Ulrik Torp blir vittne till en hänsynslös maktkamp i partiet. Kampen mellan de två nya partiledarkandidaterna leder till lögner och mediespekulationer som får stora följder för oskyldiga medborgare. Ulrik kommer en hänsynslös sammansvärjning på spåren, där till och med landets kommande statsminister är inblandad. I rollerna: Anders W. Berthelsen, Søren Pilmark, Nastja Arcel, Nicolas Bro, Lars Mikkelsen. Regi: Nikolaj Arcel.

Läs mer på vår Den tredje makten-sajt!

Showview: 1014751

Favorit

01:00 Dödlig drift

Dödlig drift

Svensk thriller från 1999. Andreas bär på en smärta som borrar sig allt djupare in i hjärnan, och torterar honom med morbida tankar. En elak barnmelodi som får hans fantasi att snurra allt fortare. Tills han gör det han tror att han måste: mördar. Göran, ett passerande vittne på mordplatsen, dras in i Andreas förgiftade fantasi, och kattens lek med råttan börjar. En lek som lämnar blodiga spår efter sig. I rollerna: Mikael Persbrandt, Stefan Sauk, Andrea Vagn Jensen. Regi: Rolf Börjlind.

Läs mer på vår Dödlig drift-sajt!

Showview: 28394252

Favorit

03:45 Kvarteret Korpen

Kvarteret Korpen

Svenskt drama från 1963. Anders jobbar på en fabrik i Malmö, men drömmer om att bli en författare. Han bor tillsammans med sina föräldrar i en fattig del av staden. Hans far en alkoholist vars önskan att bli respekterad av överklassen hindrar honom från att ta en arbetarklass anställning. Hans mor sliter som en tvätterska för att de ska kunna överleva. När Anders skriver en roman som blir avvisad av ett förlag vänder han sig till grannflickan för tröst. I rollerna: Thommy Berggren, Emy Storm, Keve Hjelm, Christina Frambäck, Ingvar Hirdwall. Regi: Bo Widerberg..

Läs mer på vår Kvarteret Korpen-sajt!

Showview: 4523368

Favorit