SF-kanalen Idag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

07:15 Karlsson på taket

Svensk tecknad familjefilm från 2002. En dag när Lillebror känner sig ensam får han plötsligt oväntat besök av en vacker, lagom tjock och genomklok man i sina bästa år. Mannen, som kan flyga med hjälp av en propeller på ryggen, hävdar att han är världens bästa Karlsson och att han bor i en liten stuga på hyreshustaket. Lillebrors familj tror inte på honom när han berättar om sin nye vän, men för Lillebror är Karlsson lika verklig som livet självt! Baserad på Astrid Lindgrens berättelse.

Läs mer på vår Karlsson på taket-sajt!

Showview: 8193583

Favorit

08:30 Eva & Adam: Fyra födelsedagar och ett fiasko

Eva & Adam: Fyra födelsedagar och ett fiasko

Svensk familjefilm från 2001. Eva och Adam har varit ihop i snart tre år. De är nästan alltid tillsammans, men Eva har börjat fundera på om Adam verkligen är rätt kille för henne. Går hon miste om en massa roliga saker? Hur vet man att man fortfarande är kär när det slutat pirra i magen? I rollerna: Ellen Fjæstad, Carl-Robert Holmer-Kårell, Ulrika Bergman. Regi: Catti Edfeldt.

Läs mer på vår Eva & Adam - fyra födelsedagar och ett fiasko-sajt!

Showview: 6734670

Favorit

10:00 En på miljonen

En på miljonen

Svensk komedi från 1995. Torsten bor i ett normalt hus med sin normala familj i en helt normal stad. Varje morgon hälsar han på sina normala grannar innan han kliver in i sin normala bil på väg till sitt ordinära jobb på en ordinär bank. En dag får han sparken efter 20 års lojal tjänst, men han är beredd att göra allt för att få sitt jobb tillbaka. I rollerna: Tomas von Brömssen, Ulla Skoog, Gösta Ekman, Jacob Ericksson, Cissi's fiancé), Per Fritzell, neighbour). Regi: Måns Herngren and Hannes Holm.

Läs mer på vår En på miljonen-sajt!

Showview: 1423545

Favorit

11:25 Elina - som om jag inte fanns

Elina - som om jag inte fanns

Svensk-finskt familjedrama från 2003. Året är 1950 och den nioåriga flickan Elina bor i norra Sverige tillsammans med sin finskspråkiga familj. När hon börjar skolan igen efter en längre tids sjukdom hamnar hon omedelbart på kant med sin nya lärarinna, den fördomsfulla Tora Holm som anser att det svenska språket är nyckeln till framgång. Elina gör uppror och det dröjer inte länge förrän alla i det lilla samhället är införstådda med den svåra situationen. Ingen vågar dock öppet stötta Elina och hennes revolt. I rollerna: Natalie Minnevik, Bibi Andersson, Marjaana Maijala, Henrik Rafaelsen, Tind Soneby, Jarl Lindblad. Regi: Klaus Härö.

Läs mer på vår Elina - som om jag inte fanns-sajt!

Showview: 50454926

Favorit

12:45 Under solen

Under solen

Svenskt drama från 1998. Året är 1956. På en liten gård i Sverige bor bonden Olof. En dag sätter han in en annons i tidningen: Ensam lantbrukare, 39 år, egen bil, söker ung kvinna som hushållerska. Fotografi önskas. Resultatet blir 34-åriga Ellen från storstaden, som tar över såväl hushållet som Olofs hjärta. I rollerna: Rolf Lassgård, Helena Bergström, Johan Widerberg, Gunilla Röör, Jonas Falk. Regi: Colin Nutley.

Läs mer på vår Under solen-sajt!

Showview: 7857258

Favorit

14:55 Livet i 8 bitar

Livet i 8 bitar

Svensk komedi från 2002. J ägnar mer tid åt att spela tv-spel, det klassiska 8-bitars Nintendo Entertainment System, än på KTH-studierna. Hans flickvän klagar över hans prioriteringar, men slutar klaga när J går in för en vadslagning: J ska vinna VM i Nintendo och göra dem rika. I rollerna: Sunil Munshi, Malin Larsson, Kjell Bergqvist. Regi: Jonathan Metzger.

Läs mer på vår Livet i 8 bitar-sajt!

Showview: 5230212

Favorit

16:20 Vinterviken

Vinterviken

Svenskt drama från 1996. Elisabeth är en överklassflicka, John-John en kille från betongförorten. Rent geografiskt är det bara en vik som skiljer dem åt, men förutsättningarna för deras kärlek kunde inte vara sämre. I rollerna: David Tainton, Lina Englund, Martin Lindqvist. Regi: Harald Hamrell.

Läs mer på vår Vinterviken-sajt!

Showview: 436564

Favorit

18:00 Pettson och Findus: Katten och gubbens år

Pettson och Findus: Katten och gubbens år

Svensk barnfilm från 1999. Gubben Pettson och katten Findus är nere vid sjön och fiskar. Det blåser upp, börjar snöa och blir mörkt. Vilse i stormen tvingas de söka skydd i en igloo av fiskblock och där inne berättar de om året som gått. Tänk när Findus skulle fira födelsedag två gånger samma år, eller när räven kom. I rollerna: Tord Peterson, Kalle Lundberg, Mona Seilitz. Regi: Albert Hanan Kaminski.

Läs mer på vår Pettson och Findus - katten och gubbens år-sajt!

Showview: 2352125

Favorit

19:15 Emil i Lönneberga

Svensk familjeserie från 1972. Avsnitt 4 av 13. Emil vill så väl och ändå går det så galet. När han hör sin pappa vråla "EEEMIIL" så det hörs över hela Katthult, vet Emil att det bara finns ett säkert ställe här på jorden: snickerboa. Där kan han sitta och tälja sin 104:e trägubbe tills allt har lugnat ner sig. Men lugnt, blir det inte länge... I rollerna: Jan Ohlsson, Allan Edwall, Emy Storm. Regi: Olle Hellbom. Från 6/10 17:30.

Läs mer på vår Emil i Lönneberga-sajt!

Showview: 107800

Favorit

20:00 Morrhår och ärtor

Morrhår och ärtor

Svensk komedi från 1986. Diversearbetaren Claes-Henrik "Håna" Ahlhagen är över 40 år men låter sig fortfarande styras av sin dominerande mamma. Hon har det gott ställt men delar inte med sig till Håna, som i stället får erbjudande om att tjäna en hacka om han ordnar fram en lägenhet för en filminspelning. Det gäller bara att få mamma ur huset. I rollerna: Gösta Ekman, Margaretha Krook, Lena Nyman, Sten Ljunggren, Claes Jansson, Sanna Ekman, Robert Sjöblom. Regi: Gösta Ekman.

Läs mer på vår Morrhår och ärtor-sajt!

Showview: 1362941

Favorit

21:45 Moreno och tystnaden

Svensk thriller från 2004. Ewa Moreno mottar ett samtal från en skräckslagen kvinna. Man spårar det till en byggnad i ett industriområde men när man kommer dit är kvinnan död. Är det möjligt att den religiösa församling som hon tillhört haft något att göra med mordet? I rollerna: Eva Rexed, Sven Wollter, Thomas Hanzon. Regi: Erik Leijonborg.

Läs mer på vår Moreno och tystnaden-sajt!

Showview: 7698187

Favorit

23:15 Den osynlige

Svensk thriller från 2002. Det är slutet av gymnasietiden för Niklas - en intelligent kille med lysande framtidsutsikter. Men prestationsångesten sätter käppar i hjulet. Omvärldens förväntningar på hur han borde leva går inte stick i stäv med hans egna drömmar. I smyg gör han uppror, söker en skrivarkurs i London och köper en flygbiljett, men han kommer aldrig dit. Skolans "värsting" Anneli tror att han har skvallrat om ett inbrott som hon har gjort och ser till att han får ordentligt med stryk. När han dagen efter är tillbaka i vardagen är allt förändrat. Ingen ser honom. Ingen hör honom. Inte ens hans flickvän Ellen tycks se honom. Det är som om han har blivit osynlig. I rollerna: Gustaf Skarsgård, Tuva Novotny, Li Brådhe, Thomas Hedengran, David Hagman, Pär Luttrop. Regi: Joel Bergvall, Simon Sandquist.

Läs mer på vår Den osynlige-sajt!

Showview: 7377632

Favorit

01:00 Slutspel

Svensk komedi från 1997. Stockholm, sommaren 1990. Svenska fotbollslandslaget har åkt till VM i Italien. Johan är en arbetslös fotbollsentusiast och får besök av kronofogden som beslagtar hans tv. Han drar nu omkring på stan, dels för att få se fotbollen, och dels för att skaffa pengar. I rollerna: Anders Lundin, Lennart Jähkel, Krister Henriksson. Regi: Stephan Apelgren.

Läs mer på vår Slutspel-sajt!

Showview: 7840084

Favorit

02:20 Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö

Svenskt drama från 2005. 14-årige Erik och hans storebror Henry tillbringar en sommar i början av 1960-talet vid sommarstället Genesaret. Där finns också den vackra Kim Novak som egentligen heter Ewa och är lärarinna på Eriks skola. Medan sommaren fortskrider närmar sig ofrånkomligt det fruktansvärda. I rollerna: Anton Lundqvist, Jonas Karlsson, Helena af Sandeberg. Regi: Martin Asphaug.

Läs mer på vår Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö-sajt!

Showview: 82774510

Favorit

03:55 Vinnare och förlorare

Svenskt drama från 2005. Fredrik är ensamstående pappa och kämpar för att bli en framgångsrik travkusk. Han har svårt att få livet att gå ihop, men allt förändras när han möter Helena. Steg för steg upptäcker han vad som är viktigt i livet och till slut kommer han också på vad som kan få honom att vinna. I rollerna: Daniel Gustavsson, Frida Hallgren, Märta Ferm. Regi: Kjell Sundvall.

Läs mer på vår Vinnare & förlorare-sajt!

Showview: 20497794

Favorit

05:20 Fyra veckor i juni

Fyra veckor i juni

Svenskt drama från 2005. Av olika skäl är den unga Sandra och den gamla damen Lilly de enda som bor kvar i ett hyreshus under en totalrenovering. Båda bär på hemligheter runt ouppklarad kärlek och en oväntad vänskap växer fram mellan dem. I rollerna: Tuva Novotny, Ghita Nørby, Lukasz Garlicki, Jessica Zandén, Sissela Kyle. Regi: Henry Meyer.

Läs mer på vår Fyra veckor i juni-sajt!

Showview: 3125626

Favorit