Tillbaka till Aftonbladet

TCM Idag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

06:00 Hämndens dal

Hämndens dal

Västern från 1951. Två släktingar, med olika temperament, hamnar i den dödlig konflikt vid fronten. I ett försök att få full kontroll av den ranch de äger tillsammans cirkulerar en förrädisk släkting falska rykten om att hennes hederlige fosterbror är far till ett oäkta barn. Eftersom hon vet att kvinnans familj kommer att försöka döda honom. I rollerna: Burt Lancaster, Robert Walker, Joanne Dru, Sally Forrest. Regi: Richard Thorpe.

Läs mer på vår Hämndens dal-sajt!

Showview: 38208926

Favorit

07:25 Missouri

Missouri

Amerikanskt äventyr från 1951. En tuff pälsjägare gifter sig med dottern till en mäktig indianhövding. Bara för att komma åt de jaktområden som är förbjudna för den vite mannen. Mannen börjar till slut att älska sin fru, men efter det att hon mördas av en stam plundrande indianer måste han fatta ett svårt beslut. I rollerna: Clark Gable, Adolphe Menjou, Ricardo Montalban, John Hodiak. Regi: William Wellman.

Läs mer på vår Missouri-sajt!

Showview: 38442106

Favorit

08:45 California holiday

California holiday

Musikal från 1966. En racerförare, som också är en rocksångare, tvingas undvika ovälkommen uppmärksamhet från olika kvinnor genom att gifta bort dem med andra män. I rollerna: Elvis Presley, Shelley Fabares, Deborah Walley, Diane McBain, Dodie Marshall. Regi: Norman Taurog.

Läs mer på vår California holiday-sajt!

Showview: 20064854

Favorit

10:15 Kungligt bröllop

Kungligt bröllop

Amerikansk komedi från 1951. En bror och syster uppträder i London vid tiden för drottning Elisabeth II:s bröllop och båda finner äkta kärlek. I två av sina mest enastående dansnummer dansar Fred Astaire på taket och med en klädhängare. Jane Powell övertog den ledande rollen efter det att både June Allyson och senare även Judy Garland tackade nej till rollen. I rollerna: Peter Lawford, Sarah Churchill, Keenan Wynn. Regi: Stanley Donen.

Läs mer på vår Kungligt bröllop-sajt!

Showview: 48465651

Favorit

11:50 Stormvarning utfärdad

Stormvarning utfärdad

Kriminaldrama från 1948. En veteran från andra världskriget anländer till ett förfallet hotell i Florida Keys och finner att det kontrolleras av en gangster och hans gäng. Spänningen stiger och en tropisk storm närmar sig. Veteranen är urtrött på våld men hur länge kan han kompromissa med skurkarna och allt ont de representerar? Regissören John Huston skrev pjäsen tillsammans med Richard Brooks baserad på Maxwell Andersons pjäs. I rollerna: Humphrey Bogart, Lauren Bacall, Edward G Robinson, Lionel Barrymore, Claire Trevor.

Läs mer på vår Stormvarning utfärdad-sajt!

Showview: 40701632

Favorit

13:30 Landet bortom lagen

Landet bortom lagen

Västern från 1957. En pistolskytt återvänder hem efter tre år och finner att hans stad hotas av en korrumperad boskapsbaron. I rollerna: Stewart Granger, Rhonda Fleming, Chill Wills, James Gregory. Regi: Roy Rowland.

Läs mer på vår Landet bortom lagen-sajt!

Showview: 53010941

Favorit

15:00 År 2001 - ett rymdäventyr

År 2001 - ett rymdäventyr

Drama från 1968. En svart monolit, som verkar besitta utomjordisk intelligens, upptäcks på månen och ett team astronauter följer dess signal. Men deras försök att första den hindras av en kamp för överlevnad med rymdskeppets dator HAL som verkar ha en alldeles egen vilja. En Oscar-vinnande expertblandning av visuella effekter och filosofisk musik. I rollerna: Keir Dullea, Gary Lockwood, Daniel Richter, William Sylvester. Regi: Stanley Kubrick.

Läs mer på vår År 2001 - Ett rymdäventyr-sajt!

Showview: 18167922

Favorit

17:15 Den stora premiären

Den stora premiären

Musikal från 1953. En åldrande dansare övertalas av sina vänner att delta i en musikal de har skrivit. Saker och ting går inte enligt planerna och efter en katastrofal premiär blir atmosfären bakom scenen väldigt frostig. Men i finaste Holloywood-musikaltradition kastar skådespelarna sina olikheter åt sidan och förvandlar showen till en succé. I rollerna: Jack Buchanan, Cyd Charisse, Robert Gist, Nanette Fabray, Oscar Levant, Fred Astaire. Regi: Vincente Minnelli.

Läs mer på vår Den stora premiären-sajt!

Showview: 37540090

Favorit

19:05 De unga kannibalerna

De unga kannibalerna

Drama från 1960. De rikas ohälsosamma vanor avslöjas i denna berättelse om två par som delar en hemlighet från det förflutna. Baserad på "The Bixby Girls" av Rosamond Marshall och inspirerad av Chet Bakers liv. I rollerna: Natalie Wood, Robert Wagner, Susan Kohner, George Hamilton. Regi: Michael Anderson.

Läs mer på vår De unga kannibalerna-sajt!

Showview: 34884496

Favorit

21:00 Doktor Zjivago

Doktor Zjivago

Amerikanskt drama från 1965. Om kirurgen och poeten Yury Zhivagos liv före och efter den ryska revolutionen. Zhivago är gift med en överklasskvinna som är honom hängiven, men blir förälskad i en gift kvinna som blir hans musa. Han slits mellan trohet till sin fru och passionen till älskarinnan. I rollerna: Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger, Alec Guinness. Regi: David Lean.

Läs mer på vår Doktor Zjivago-sajt!

Showview: 84884057

Favorit

00:10 Två red ut

Två red ut

Västern från 1971. En hantlangare och hans högra hand är trötta på livet på ranchen och bestämmer sig för att råna en bank för att sätta sprätt på livet. När de har rånat banken flyr de till den mexikanska gränsen, med deras förre chefs två söner i hälarna som har bestämt sig för att fånga dem döda eller levande. I rollerna: William Holden, Ryan O'Neal, Karl Malden, Lynn Carlin. Regi: Blake Edwards.

Läs mer på vår Två red ut-sajt!

Showview: 93945881

Favorit

02:20 Doktor Zjivago

Doktor Zjivago

Amerikanskt drama från 1965. Om kirurgen och poeten Yury Zhivagos liv före och efter den ryska revolutionen. Zhivago är gift med en överklasskvinna som är honom hängiven, men blir förälskad i en gift kvinna som blir hans musa. Han slits mellan trohet till sin fru och passionen till älskarinnan. I rollerna: Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger, Alec Guinness. Regi: David Lean.

Läs mer på vår Doktor Zjivago-sajt!

Showview: 32191591

Favorit

05:30 Under the influence: Edward Norton

Amerikanskt nöjemagasin från 2008.

Läs mer på vår Under the influence: Edward Norton-sajt!

Showview: 16991713

Favorit