Viasat Film Fredag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

07:00 Hotell Transylvanien

Amerikansk animerad film från 2012. Året är 1895 när Dracula skapar en tillflyktsort i Transsylvanien för att kunna uppfostra sin älskade dotter Mavis i en säker och människofri miljö. Under en helg bjuder Dracula in några av världens mest kända monster - däribland Frankenstein och hans brud, Mumien, Osynliga mannen och en varulvsfamilj - för att fira Mavis 118:e födelsedag. Att ta hand om alla dessa legendariska monster utgör inget problem för Dracula, men allt riskerar att gå i kras när en vanlig kille råkar hitta hotellet och faller för Mavis. Regi: Genndy Tartakovsky.

Läs mer på vår Hotell Transylvanien-sajt!

Showview: 68073352

Favorit

09:00 Mirror mirror

Mirror mirror

Amerikanskt familjeäventyr från 2012. En prinsessa i exil tar hjälp av sju rebelliska dvärgar för att att ta tillbaka sin födslorätt och vinna sin prins. Tillsammans kämpar dom mot en elak drottning som styr kungariket. Mirror, Mirror är baserad på historien om Snövit. I rollerna: Julia Roberts, Lily Collins, Armie Hammer, Nathan Lane, Jordan Prentice. Regi: Tarsem Singh.

Läs mer på vår Mirror mirror-sajt!

Showview: 44673596

Favorit

11:00 Star Wars: Episod 2 - klonerna anfaller

Star Wars: Episod 2 - klonerna anfaller

Amerikansk science fiction från 2002. Tio år efter Phantom menace hotade planeten Naboo. Efter ett mordförsök på den nyblivna senatorn Padmé Amidala, åker Obi-Wan Kenobi och hans lärjunge Anakin Skywalker iväg för att leta upp lönnmördaren. Innan hon hinner ge dem information om uppdraget blir hon dödad. De två Jedikrigarna skickas iväg på var sitt uppdrag, Anakin till Naboo tillsammans med Padmé och Obi-Wan till planeten Kamino för att fortsätta att undersöka mordförsöket. Vad han inte vet är att det finns ett samband mellan en separatiströrelse som vill splittra republiken och försöket att mörda Padmé. I rollerna: Hayden Christensen, Natalie Portman, Ewan McGregor, Christopher Lee, Samuel L Jackson. Regi: George Lucas.

Läs mer på vår Star Wars: Episod II - klonerna anfaller-sajt!

Showview: 76900673

Favorit

13:20 Lorax

Amerikansk animerad komedi från 2012. Tolvårige Ted bor i en stad där inget är riktigt som det verkar. Allt är av plast, även växterna. Ted blir hopplöst förälskad i den vackra Audrey, som drömmer om att få se ett riktigt träd en dag. Så Ted ger sig ut på en resa för att leta efter det som kan ge honom hans drömtjej. Men för att hitta ett träd måste han lära sig historien om Lorax, en charmig varelse som kämpar för att skydda sin värld. Regi: Chris Renaud.

Läs mer på vår Lorax-sajt!

Showview: 62928876

Favorit

15:00 Men in black 3

Amerikansk actionkomedi från 2012. Boris, den sista överlevande ur rasen Boglodite, bryter sig ur fängelset och tänker resa tillbaka i tiden för att döda Agent K som grep honom 1969. En morgon, när J letar efter K på jobbet, upptäcker han att världen har förändrats. Han får veta att K blev dödad i tjänsten 1969. Därför åker J tillbaka till 15 juli 1969, dagen innan Agent K blir dödad. Efter ett tag lyckas J få K att förstå vem han är och vad han gör där. J upptäcker också att K inte har berättat allt han vet om hur universum fungerar, men snart uppdagas sanningen när de ska rädda livet på K och hela mänskligheten. I rollerna: Tommy Lee Jones, Will Smith, Josh Brolin, Emma Thompson, Jemaine Clement. Regi: Barry Sonnenfeld.

Läs mer på vår Men in Black III-sajt!

Showview: 70813321

Favorit

17:00 Star Wars: Episod 3 - mörkrets hämnd

Star Wars: Episod 3 - mörkrets hämnd

Amerikansk science fiction från 2005. Klonkriget rasar i galaxen och republiken kämpar hårt mot greve Dooku och hans arméer av stridsrobotar. Samtidigt kidnappar en flotta under ledning av general Grievous överkansler Palpatine. Jediriddarna Anakin Skywalker och Obi-Wan Kenobi skickas iväg för att rädda den kidnappade kanslern. Deras jakt leder dem till en sista strid med greve Dooku. En tid av inre oroligheter tar sin början och Anakin slits mellan den mörka och den ljusa sidan och han blir lockad av löften om makt och kunskap frågan är om den mörka sidan kan få honom på sin sida. I rollerna: Hayden Christensen, Natalie Portman, Ewan McGregor, Ian McDiarmid, Samuel L. Jackson. Regi: George Lucas.

Läs mer på vår Star wars: Episod III - Mörkrets hämnd-sajt!

Showview: 21787079

Favorit

19:20 Emperor

Emperor

Amerikansk-japanskt krigsdrama från 2012. General MacArthur har fått makten i Japan och ger general Fellers uppdraget att reda ut om de bör hänga eller fria den avsatta japanska kejsaren. Kejsaren dyrkas av sitt folk men står anklagad för krigsförbrytelser. En verklighetsbaserad berättelse om den amerikanska ockupationen av Japan efter andra världskriget. I rollerna: Matthew Fox, Tommy Lee Jones, Eriko Hatsune, Toshiyuki Nishida, Masayoshi Haneda. Regi: Peter Webber.

Läs mer på vår Emperor-sajt!

Showview: 87875673

Favorit

21:20 Intersections

Intersections

Amerikansk dokumentärserie från 2010. I extrema nödsituationer måste experter kunna lita på sina maskiner och sin specialträning för att kunna rädda liv. För både den amerikanska kustbevakningen och för Tahoes lavinräddare, kan enstaka sekunder innebära skillnaden mellan liv och död.

Läs mer på vår Intersections-sajt!

Showview: 78518578

Favorit

23:10 Nordvest

Danskt drama från 2013. Casper bor med sin familj i ett av Köpenhamns fattigaste områden och säljer stöldgods till en av kvarterets gängledare för att få pengar. När han får en chans att klättra i gängets hierarki dras han och hans familj in i en värld av droger, våld och prostitution. I rollerna: Gustav Dyekjær Giese, Oscar Dyekjær Giese, Lene Maria Christensen, Annemieke Bredahl Peppink, Nicholas Westwood Kidd. Regi: Michael Noer.

Läs mer på vår Nordvest-sajt!

Showview: 10777234

Favorit

00:50 The machine

Brittisk science fiction från 2013. Det brittiska försvarsdepartementet är på jakt efter ett vapen och anlitar programmeraren Vincent McCarthy som skapar en självmedveten robot. Roboten har potentialen att rädda mänskligheten från det kalla kriget, men när den börjar känna mänskliga känslor kan planerna misslyckas. I rollerna: Caity Lotz, Toby Stephens, Sam Hazeldine, Denis Lawson, Lee Nicholas Harris. Regi: Caradog W. James.

Läs mer på vår The machine-sajt!

Showview: 33695616

Favorit

03:00 Les miserables

Amerikansk-brittisk dramamusikal från 2012. Den före detta straffången Jean Valjean står utan arbete på grund av sitt förflutna. Efter att ha förundrats över en lokal prästs vänlighet bestämmer han sig för att anta en ny identitet och flytta till en ny stad där han så småningom blir borgmästare. Men snart måste han röja sin sanna identitet för att rädda andra och inom kort står han öga mot öga med polisen Javert som är fast besluten att sätta honom bakom lås och bom än en gång. I rollerna: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen. Regi: Tom Hooper.

Läs mer på vår Les miserables-sajt!

Showview: 46539068

Favorit

05:40 Flukt

Norsk thriller från 2012. Det har gått tio år sedan digerdöden drog över landet och en fattig familj påbörjar sin resa för att hitta en bättre plats att leva på. Vid ett ensligt bergspass angrips familjen av ett gäng skoningslösa mördare. Den enda som överlever är den 19-åriga Signe som tas som gisslan och förs till mördarnas läger. Där inser hon att hon har ett öde värre än döden framför sig och att hennes enda chans är att försöka fly. Hon kommer emellertid inte undan obemärkt, och de som mördat hennes familj är henne hack i häl. I rollerna: Isabel Christine Andreasen, Ingrid Bolsø Berdal, Kristian Espedal, Gaahl, Hallvard Holmen. Regi: Roar Uthaug.

Läs mer på vår Flukt-sajt!

Showview: 27720258

Favorit