Tillbaka till Aftonbladet

Viasat Film Måndag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

07:00 Hotell Transylvanien

Amerikansk animerad film från 2012. Året är 1895 när Dracula skapar en tillflyktsort i Transsylvanien för att kunna uppfostra sin älskade dotter Mavis i en säker och människofri miljö. Under en helg bjuder Dracula in några av världens mest kända monster - däribland Frankenstein och hans brud, Mumien, Osynliga mannen och en varulvsfamilj - för att fira Mavis 118:e födelsedag. Att ta hand om alla dessa legendariska monster utgör inget problem för Dracula, men allt riskerar att gå i kras när en vanlig kille råkar hitta hotellet och faller för Mavis. Regi: Genndy Tartakovsky.

Läs mer på vår Hotell Transylvanien-sajt!

Showview: 98995761

Favorit

09:00 En oväntad vänskap

Fransk dramakomedi från 2011. Den intellektuelle aristokraten Philippe är en i stort sett helförlamad miljonär i Paris som håller intervjuer för att hitta en personlig assistent. Utan förvarning dyker Driss upp och smiter före i kön med ett dokument från Arbetsförmedlingen som han ber Philippe skriva under för att han ska kunna få ut arbetslöshetsbidrag. Istället erbjuder Philippe honom en provperiod på en månad för att få arbetslivserfarenhet och samtidigt hjälpa honom, sedan är det upp till Driss om han vill stanna kvar. Driss antar utmaningen och flyttar in på herrgården, och det är inte bara Philippes liv som förändras. I rollerna: Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clotilde Mollet, François Cluzet, Omar Sy. Regi: Eric Toledano, Olivier Nakache.

Läs mer på vår En Oväntad Vänskap-sajt!

Showview: 98915525

Favorit

11:00 Philomena

Brittisk-amerikanskt drama från 2013. Då hon som tonåring i 50-talets Irland blir gravid skickas Philomena till klostret Roscrea som en fallen kvinna. När hennes pojke bara är några år tas han ifrån henne och adopteras till USA. Philomena tillbringar kommande 50 år sökande efter honom. Så möter hon Martin, en världsvan journalist som fastnar för hennes historia. Tillsammans beger de sig till USA på en resa som inte bara avslöjar en fantastisk historia utan även skapar ett oväntat band dem emellan. Rörande, otäck och rolig film som vunnit många priser. Med Steve Coogan och Judy Dench. I rollerna: Barbara Jefford, Judi Dench, Mare Winningham, Sophie Kennedy Clark. Regi: Stephen Frears.

Läs mer på vår Philomena-sajt!

Showview: 42025273

Favorit

13:00 American girl: Saige paints the sky

Amerikanskt familjedrama från 2013. Saige ser mycket fram emot nya skolåret - tills hon inser att konst, hennes favoritämne, är borttaget. Till råga på allt verkar det som att hennes bästis, Tessa, hellre hänger med en annan flicka. För stöd vänder sig Saige till sin mormor Mimi, en välkänd konstnär och hästälskare. Ska Saige finna mod att rädda sin älskade konstklass och sin vänskap med Tessa? I rollerna: Alana Gordillo, Alexandra Peters, Kerr Smith, Mika Abdalla, Sidney Fullmer. Regi: Vince Marcello.

Läs mer på vår American girl: Saige paints the sky-sajt!

Showview: 52091438

Favorit

15:00 Lycka till och ta hand om varandra

Svensk komedi från 2012. Alvar är en pensionär som försöker förtränga sina skuldkänslor genom att dikta ihop nya minnen. En dag stöter han ihop med den missanpassade och envisa tonåringen Miriam och de båda blir vänner. I rollerna: Bengt CW Carlsson, Claudia Neij, Eleonora Gröning, Ia Langhammer, Johan Ulveson. Regi: Jens Sjögren.

Läs mer på vår Lycka till och ta hand om varandra-sajt!

Showview: 90762877

Favorit

17:00 The spectacular now

Amerikansk romantisk komedi från 2013. Om unga människor som försöker tampas med kärlek och livet som vuxen. Sutter Keely går snart ut high school och har lätt att charma det motsatta könet, men när han blir förälskad i "den duktiga flickan" Aimee Finecky förändras allt. Det som börjar som en oväntad romans förvandlas till en skarpögd betraktelse av ungdomens berusande förvirring och översvallande passion - och det finns ingen tillstymmelse till försök att ge en prydlig och tillrättalagd bild av den tumultartade tiden. I rollerna: Brie Larson, Dayo Okeniyi, Masam Holden, Miles Tellel, Shailene Woodley. Regi: James Ponsoldt.

Läs mer på vår The Spectacular Now-sajt!

Showview: 75403709

Favorit

19:00 R.I.P.D.

R.I.P.D.

Amerikansk kriminalaction från 2013. När polisen Nick Walker mördas i tjänsten har han inget annat alternativ än att ansluta sig till R.I.P.D. (Rest in Peace Department). Han ska skydda de levande från det växande antal varelser som vägrar att lugnt och fint passera till den andra sidan. Sheriffen Roy Pulsifer har ägnat sin karriär åt att jaga oroliga själar som är skickligt förklädda till vanliga människor och när Nick utses till hans medhjälpare måste de samarbeta för att genomföra en plan som kan förändra våra liv för alltid. I rollerna: James Hong, Jeff Bridges, Kevin Bacon, Marisa Miller, Ryan Reynolds. Regi: Robert Schwentke.

Läs mer på vår R.I.P.D.-sajt!

Showview: 86901693

Favorit

21:10 The angriest man in Brooklyn

Amerikansk dramakomedi från 2014. Alla kan vakna på fel sida ibland, men det gör Henry Altmann varje dag. Han är alltid missnöjd och förbannad på världen och varenda människa i den, och sitter otåligt och väntar på läkarstationen när han äntligen får träffa dr Sharon Gill som även hon har en dålig dag. När hon avslöjar att Henry har ett artärbråck i hjärnan blir han bara ännu argare. Han börjar skrika på Sharon och vill veta exakt hur lång tid han har kvar, och som svar på hans ilska och förolämpningar svarar hon kort och koncist att han har ungefär 90 minuter kvar att leva. När Henry blir chockad och förbannad och lämnar rummet kan Sharon knappt fatta vad hon nyss har gjort, och medan hon ger sig ut på en desperat jakt för att hitta honom och rätta till sitt misstag, bestämmer han sig för att gottgöra alla de människor som han sårat under sitt liv. I rollerna: James Earl Jones, Melissa Leo, Mila Kunis, Peter Dinklage, Robin Williams. Regi: Phil Alden Robinson.

Läs mer på vår The angriest man in Brooklyn-sajt!

Showview: 13929612

Favorit

23:00 Siberian education

Italienskt kriminaldrama från 2013. John Malkovich spelar Kuzia, ledare för en siberisk maffia-klan i området Transnistria. Kolyma och Gagarin är två pojkar, vänner, som uppfostras i klanens anda. I rollerna: Arnas Fedaravicius, Eleanor Tomlinson, Peter Stormare, Vilius Tumalavicius. Regi: Gabriele Salvatores.

Läs mer på vår Siberian Education-sajt!

Showview: 90763506

Favorit

01:00 Hur många kramar finns det i världen?

Svensk dramakomedi från 2013. I Uppföljaren till Hur många lingon finns det i världen möter vi den känslostörde New York-filmaren Max. En dag kontaktas han av barndomsvännen Peter, som erbjuder ett projekt hemma i Sverige - en film om dennes dotter och hennes vänner. Kan mötet med den hypokondriske Peter, hans dotter och den härliga Hanna förändra Max och hans syn på sig själv och omvärlden? Med Glada Hudik-gänget, Vanna Rosenberg, Claes Malmberg och Per Morberg I rollerna: Ellinore Holmer, Maja Karlsson, Mats Melin. Regi: Lena Koppel.

Läs mer på vår Hur många kramar finns det i världen-sajt!

Showview: 59525842

Favorit

03:00 Elysium

Amerikansk action/scifi från 2013. Det är år 2154 och två klasser existerar i samhället. De väldigt rika, som flytt till en konstgjord värld kallad Elysium, och resten - som lever på en trasig och överbefolkad jord. Sekreterare Delacourt gör allt för att upprätthålla anti-immigrationslagar för att kunna behålla Elysiums lyxiga livsstil. Det hindrar dock inte jordens befolkning att försöka ta sig in på alla sätt möjliga. När Max inser att han inte kan bekämpa sin cancer på jorden går han med på att anta ett farligt uppdrag som inte bara kan rädda hans liv utan även skapa jämlikhet mellan dessa polariserade världar. I rollerna: Alice Braga, Diego Luna, Jodie Foster, Matt Damon, Sharlto Copley. Regi: Neill Blomkamp.

Läs mer på vår Elysium-sajt!

Showview: 59582823

Favorit

05:00 Martha Marcy May Marlene

Martha Marcy May Marlene

Amerikansk thriller från 2011. Martha flyr till skogarna i New York state, där hon försöker starta ett nytt liv. Men hon förföljs av tragiska minnen från det förflutna. Genom tillbakablickar återupplever den unga kvinnan en traumatisk tid då hon bodde i ett sektliknande samhälle. I rollerna: Brady Corbet, Christopher Abbott, Elizabeth Olsen, John Hawkes, Julia Garner. Regi: Sean Durkin.

Läs mer på vår Martha marcy may marlene-sajt!

Showview: 59675587

Favorit