Tillbaka till Aftonbladet

Viasat Film Onsdag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

07:00 Detektiv Downs

Norsk-tjeckisk dramakomedi från 2013. 28-åriga detektiven Robert Bogerud har det inte lätt; han är den enda detektiven i landet som har Down's syndrom. Visserligen har han all den rekvisita som behövs: kontor, trench-coat, Fedora-hatt - men det saknas något väsentligt. Ett fall. Men så en morgon dyker en mystisk kvinna upp, ber honom om hjälp. Sport-legenden Olav Stjernen har försvunnit och familjen säger sig frukta det värsta. Men egentligen vill de inte lösa fallet, de vill bara hitta en inkompetent detektiv för att Olavs senila och löjligt rika mor ska tro att de gör något. Men Robert är inte så dum som de hoppats. I rollerna: Svein André Hofsø Myhre, Ida Elise Broch, Nils Jørgen Kaalstad, Sven Nordin, Per Schaanning. Regi: Bård Breien.

Läs mer på vår Detektiv Downs-sajt!

Showview: 87523645

Favorit

09:00 Safe haven

Safe haven

Amerikanskt drama från 2013. En ung kvinna med okänd bakgrund kommer till en småstad i North Carolina. Eftersom hon är ovillig att umgås med människorna i samhället väcks snart frågor om hennes förflutna. Långsamt börjar hon att göra sig hemmastadd och inleder ett förhållande med Alex, ett butiksbiträde som är änkling och har två små barn. Men mörka hemligheter inkräktar på hennes nya liv. En främling dyker upp och hotar att krossa drömmen. Nu måste Katie förlita sig på kärlekens kraft för att ta sig vidare i livet. I rollerna: Julianne Hough, Irene Ziegler, Jon Kohler. Regi: Lasse Hallström.

Läs mer på vår Safe Haven-sajt!

Showview: 87543409

Favorit

11:00 Austenland

Amerikansk romantisk komedi från 2013. Jane Hayes verkar vara en normal ung kvinna. Men hon har en besatthet, nämligen Jane Austen. Eller rättare sagt Stolthet och fördom och dess karaktär Mr Darcy, i form av Colin Firth. Ingen verklig man kan leva upp till hennes förväntningar. Så Jane bestämmer sig för att lägga alla besparingar på en resa till England, till en sammankomst för Austen-galna kvinnor. Kanske kan hennes fantasier bli verklighet i författarinnans hemland? I rollerna: Keri Russell, JJ Field, Bret McKenzie, Jennifer Coolidge, James Callis. Regi: Jerusha Hess.

Läs mer på vår Austenland-sajt!

Showview: 26857645

Favorit

13:00 Crooked arrows

Amerikanskt drama från 2012. Joe Logan är till hälften indian och vill modernisera sitt reservat, men först måste han återupptäcka sin inre ande. Han måste också visa sig som en riktig man inför sin pappa som är en av reservatets ledare. Han får i uppdrag att träna reservatets lacrosselag som bland annat tävlar mot ett internatskolelag som är både bättre utrustade och bättre tränade än dem. För att inspirera sina spelare lär Joe dem mer om vad det innebär att vara stolt över sin stamtillhörighet, och med sitt arv som vind i ryggen börjar spelarna finna en ny tro på sig själva. Med Joe i spetsen tar de sig mot alla odds ända fram till finalspelen där de möter det privilegierade internatskolelaget. Ska de kunna ta hem segern? I rollerna: Brandon Routh, Gil Birmingham, Crystal Allen, Chelsea Ricketts, Tom Kemp. Regi: Steve Rash.

Läs mer på vår Crooked Arrows-sajt!

Showview: 22023770

Favorit

15:00 The best man holiday

Amerikansk dramakomedi från 2013. I denna uppföljare träffas de gamla vännerna över julhelgen - och gammal rivalitet och slocknade romanser återuppstår. Harper är arbetslös författare, hans fru, som är kock, väntar deras första barn; Lance ska just avsluta sin sportkarriär, Jordan kommer med sin nya Wall Street-pojkvän. Julian och Candace driver egen skola och Shelby har blivit tv-stjärna. I rollerna: Monica Calhoun, Morris Chestnut, Melissa De Sousa, Taye Diggs, Regina Hall. Regi: Malcolm D. Lee.

Läs mer på vår The Best Man Holiday-sajt!

Showview: 13196041

Favorit

17:10 Frances Ha

Amerikansk dramakomedi från 2012. Frances bor i New York, men har i själva verket inte någon lägenhet. Hon är praktikant på ett danskompani, men är i själva verket inte någon dansare. Hon har en bästa vän som heter Sophie, men de pratar i själva verket inte med varandra längre. Frances kastar sig handlöst in i sina drömmar, även om framtidsutsikterna tycks vara försvinnande små. Hon vill så mycket mer, men lever ändå sitt liv med grundlös lycka och lätthet. I rollerna: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Michael Esper, Adam Driver, Michael Zegen. Regi: Noah Baumbach.

Läs mer på vår Frances Ha-sajt!

Showview: 74492041

Favorit

19:00 Flygplan

Amerikansk animerad film från 2013. Möt Dusty, ett besprutningsplan med högtflygande planer som plötsligt får chansen att tävla mot världens snabbaste plan i en flykt jorden runt. Dusty har stort hjärta men två stora problem: Han är inte byggd för snabbhet och han är höjdrädd. Så nu testas hans mod till det yttersta då denna osannolike hjälte siktar högre än han någonsin tänkt. Men hjälp av sina vänner hittar han modet att bli mer än han var byggt för. I rollerna: Dane Cook, Stacy Keach, Brad Garrett, Teri Hatcher, Julia Louis-Dreyfus. Regi: Klay Hall.

Läs mer på vår Flygplan-sajt!

Showview: 25794770

Favorit

21:00 The salvation

Dansk-brittisk-sydafrikansk västern från 2014. Det är sent 1800-tal i Amerika och den fredlige invandraren Jon, tidigare dansk soldat, har väntat flera år på att återförenas med sin fru och son. Men lyckan varar inte länge då de mördas. Jon söker upp mördaren, dödar honom, vilket gör att han får dennes bror, den galne Delarue efter sig. Delarue börjar terrorisera hela stan där Jon bor - och bara han och brodern Peter kan hindra honom. Hyllad dansk western med Mads Mikkelsen, Michael Persbrandt och Eva Green. I rollerna: Jeffrey Dean Morgan, Eric Cantona. Regi: Kristian Levring.

Läs mer på vår The salvation-sajt!

Showview: 29060225

Favorit

23:00 Bröder

Danskt krigsdrama från 2004. Michael har allt under kontroll: en framgångsrik militärkarriär, en vacker fru och två döttrar. Hans yngre bror Jannik är en dagdrivare som lever på lagens gräns. När Michael skickas till Afghanistan på ett FN-uppdrag förändras balansen mellan de två bröderna för alltid. Michael blir saknad i strid - förmodad död - och Sarah tröstas av Jannik, som mot alla odds visar sig kapabel att ta ansvar både för sig själv och familjen. Det står snart klart att deras känslor har utvecklats borton ömsesidig sympati. När Michael återvänder hem, traumatiserad av att ha hållits fången i bergen i Afghanistan, är inget som förut... I rollerna: Connie Nielsen, Ulrich Thomsen, Nikolaj Lie Kaas, Sarah Juel Werner, Rebecca Løgstrup. Regi: Susanne Bier.

Läs mer på vår Bröder-sajt!

Showview: 29040461

Favorit

01:00 Evil dead

Amerikansk skräckfilm från 2013. I nyinspelningen av kultskräckisen från 1981 befinner sig fem vänner i 20-årsåldern i en enslig stuga. När de finner Book of the Dead åkallar de ovetande demoner som bor i skogarna omkring stugan; demoner som tar över kropp efter kropp tills bara en finns kvar att kämpa för sitt liv. I rollerna: Jane Levy, Shiloh Fernandez, Lou Taylor Pucci, Jessica Lucas, Elizabeth Blackmore. Regi: Fede Alvarez.

Läs mer på vår Evil dead-sajt!

Showview: 25224766

Favorit

03:00 Plush

Amerikansk thriller från 2013. Efter att ha förlorat sin bror och bandmedlem till en överdos finner sig popstjärnan Hayley i en nedåtgående spiral. Nya albumet med bandet Plush anses en katastrof såväl publikt som kritkermässigt. Men hon finner hopp hos Enzo, bandets nya gitarrist, som inspirerar henne i nya riktningar. Deras samarbete går oundvikligt över förbjudna gränser, men Hayley, som har man och barn, drar sig tillbaka från Enzos närmanden. Och när hon upptäcker Enzos mörka förflutna inser hon att hon kan ha släppt in en galning i sitt hem, ett misstag som kan kosta henne och hennes närmaste livet. I rollerna: Emily Browning, Xavier Samuel, Cam Gigandet, Dawn Olivieri, Thomas Dekker. Regi: Catherine Hardwicke.

Läs mer på vår Plush-sajt!

Showview: 83302078

Favorit

05:00 The salvation

Dansk-brittisk-sydafrikansk västern från 2014. Det är sent 1800-tal i Amerika och den fredlige invandraren Jon, tidigare dansk soldat, har väntat flera år på att återförenas med sin fru och son. Men lyckan varar inte länge då de mördas. Jon söker upp mördaren, dödar honom, vilket gör att han får dennes bror, den galne Delarue efter sig. Delarue börjar terrorisera hela stan där Jon bor - och bara han och brodern Peter kan hindra honom. Hyllad dansk western med Mads Mikkelsen, Michael Persbrandt och Eva Green. I rollerna: Jeffrey Dean Morgan, Eric Cantona. Regi: Kristian Levring.

Läs mer på vår The salvation-sajt!

Showview: 83315542

Favorit