TV4 Film Idag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

06:40 Kommer du med mig då

Svenskt drama från 2003. Theodor och Paula är två syskonsjälar som känt varandra sen barnsben. Det lilla samhället blir för litet för Paulas talang, hennes vackra sångröst. Så de går skilda vägar i, ända tills Theodor en dag ropar in en märklig målning på en lantauktion, en målning som blir början och slutet på allt. I rollerna: Shanti Roney, Tuva Novotny, Simon Norrthon, Örjan Ramberg, Ing-Marie Carlsson, Tord Peterson, Jesper Christensen, Margareta Stone, Göran Ragnerstam, Fredrik Hiller. Regi: Kjell Grede.

Läs mer på vår Kommer du med mig då-sajt!

Showview: 59300735

Favorit

11:55 Kronans käcka gossar

Svensk komedi från 1940. Ingenjör Granfors har uppfunnit ett nytt sprängämne som han ska demonstrera för de militära myndigheterna. Men en direktör med många skumraskaffärer på sitt samvete får nys om uppfinningen och beslutar sig för att stjäla sprängämnet. I rollerna: Sigurd Wallén, Calle Reinholdz, Nils Poppe, Åke Grönberg, Sigge Fürst. Regi: Sigurd Wallén.

Läs mer på vår Kronans käcka gossar-sajt!

Showview: 10350613

Favorit

13:40 Mälarpirater

Svenskt äventyrsdrama från 1987. Det är 50-tal och första dagen på sommarlovet. De föräldralösa bröderna Georg och Erik, som bor hos farbror och faster, smiter i väg med busfröet Fabian för att segla på Mälaren. Under sitt sommaräventyr råkar de på en excentrisk greve, en hotfull biodlare och ett lik. I rollerna: Gustav Ljungberg, Jonas Eriksson, Björn Gustafson, Peter Stormare. Regi: Allan Edwall. Även 27/7 i TV4 Film.

Läs mer på vår Mälarpirater-sajt!

Showview: 57472754

Favorit

15:40 Some kind of wonderful

Amerikansk romantisk komedi från 1987. Keith går i college men är mer intresserad av sitt måleri och av Amanda, en av de populäraste flickorna i skolan. När Amanda gör slut med sin kille ser Keith sin chans att bjuda ut henne. Under tiden börjar hans bästa vän Watts undra om hon har djupare känslor för honom. I rollerna: Eric Stoltz, Mary Stuart Masterson, Lea Thompson, Craig Sheffer, John Ashton, Elias Koteas, Molly Hagan, Maddie Corman. Regi: Howard Deutch. Även 30/7 i TV4 Film.

Läs mer på vår Some kind of wonderful-sajt!

Showview: 28406984

Favorit

17:30 Stella days

Stella days

Irländskt drama från 2011. En biograf i en liten stad i Irland på 50-talet blir skådeplatsen för en uppskakande maktkamp mellan tro och passion, Rom och Hollywood och en man och hans samvete. Invånarna i samhället vill omfamna det nya och moderna men klamrar sig samtidigt fast i det förflutna. I rollerna: Martin Sheen, Stephen Rea, Gail Fitzpatrick, Barbara Adair, Tom Hickey, Amy Huberman, Alan Curran. Regi: Thaddeus O'Sullivan. Även 23/7 i TV4 Film.

Läs mer på vår Stella days-sajt!

Showview: 74744990

Favorit

19:20 Sanna ögonblick

Svenskt/danskt/finskt drama från 1998. Erik är på sin fars begravning när en ung estnisk kvinna lämnar ett brev till Eriks mor. Brevet är från kvinnans far som är en gammal vän till modern, och hon vill inte berätta vad som står i det. Snart börjar Erik och kvinnan misstänka att de är syskon. I rollerna: Lena Endre, Krister Henriksson, Anita Björk, Elina Reinhold. Regi: Lena Koppel.

Läs mer på vår Sanna ögonblick-sajt!

Showview: 72557667

Favorit

21:00 District 9

District 9

Nyzeeländsk science fiction från 2009. Det har gått 20 år sedan utomjordingarna kom till jorden. Internerade i ett slumområde i Sydafrika lever de i misär och människornas avsky för dem växer för varje dag. Eftersom myndigheterna inte lyckas finna en långsiktig lösning på situationen beslutar man att de en miljon besökarna ska tvångsförflyttas. I rollerna: Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt. Regi: Neill Blomkamp.

Läs mer på vår District 9-sajt!

Showview: 66285396

Favorit

23:10 Bottle rocket: Oorganiserad kriminalitet

Amerikansk komedi från 1996. Om tre unga texaskillar som är inne på den brottsliga banan. Deras ledare, Dignan, är en skojfrisk och aningens naiv charmör som lyckas övertala sina vänner, Anthony och Bob Mapplethorpe att bli kriminella. Efter deras första kupp - ett otraditionellt rån av en lokal bokhandel, reser de iväg från hemorten och beger sig mot gränstrakterna. De stannar på ett hotell när Anthony blir kär i städerskan. När de tre vännerna bestämmer sig för att återvända till den riktiga världen, möter de en ökänd mästerskurk som ger dem en ordentlig utmaning... I rollerna: Luke Wilson, Owen Wilson, Ned Dowd, Shea Fowler, Haley Miller, Robert Musgrave. Regi: Wes Anderson. Även 13/8 i TV4 Film.

Läs mer på vår Bottle rocket: Oorganiserad kriminalitet-sajt!

Showview: 95241377

Favorit

01:00 Brewsters miljoner

Brewsters miljoner

Amerikansk komedi från 1985. Monty Brewster står i begrepp att ärva flera hundra miljoner dollar, men det finns en hake - han måste sätta sprätt på 30 miljoner dollar på en månad! I rollerna: Richard Pryor, John Candy, Lonette McKee, Stephen Collins, Jerry Orbach, Pat Hingle. Regi: Walter Hill. Även 5/8 i TV4 Film.

Läs mer på vår Brewsters miljoner-sajt!

Showview: 91699410

Favorit

03:05 Ripley under ground

Amerikansk-brittisk-tysk thriller från 2005. Tom Ripley, mästaren i att förklä sig i andras identiteter, är tillbaka. Den här gången får talangfulla Ripley användning av sin oemotståndliga charm och sin förmåga att smälta in bland konstnärer och gallerister i London. Han försörjer sig på att ge ut nya tavlor av den avlidne konstnären Derwatt. I rollerna: Barry Pepper, Jacinda Barrett, Tom Wilkinson, Willem Dafoe, Alan Cumming. Regi: Roger Spottiswoode. Även 28/7 i TV4 Film.

Läs mer på vår Ripley under ground-sajt!

Showview: 40402007

Favorit

05:00 Friends & family

Amerikansk komedi från 2001. Stephen och Danny lever tillsammans på Manhattan och de har det till synes perfekta livet. Men när Stephens mamma och pappa kommer på oväntat besök förvandlas killarnas liv till ett enda kaos när de försöker dölja sin stora hemlighet. I rollerna: Greg Lauren, Christopher Gartin, Rebecca Creskoff, Edward Hibbert, Allison Mackie, Meshach Taylor, Frank Pellegrino. Regi: Kristen Coury.

Läs mer på vår Friends & family-sajt!

Showview: 70087052

Favorit