Tillbaka till Aftonbladet

TV4 Film Idag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

11:10 Lejontämjaren

Lejontämjaren

Svensk familjefilm från 2003. Simon är nio år och i sin egen värld har han ett riktigt lejon som följeslagare. Det är ett vilddjur som har styrkan han själv saknar. Under skolrasterna är Simon jagad och slagen av den två år äldre Alex. I fantasin är Simon och lejonet oövervinnliga, men i verkligheten är Simon chanslös mot Alex. I rollerna: Lisa Lindgren, Magnus Krepper, Eric Lager. Regi: Manne Lindwall.

Läs mer på vår Lejontämjaren-sajt!

Showview: 13758978

Favorit

13:05 Arthur's dyke

Brittisk komedi från 2001. Tre vänner återförenas och bestämmer sig för att upprepa en resa från 20 år tidigare, att traska nästan 300 km längs gränsen mellan England och Wales. Men nu är männen inte unga längre och vandringen blir en utmaning på olika vis. I rollerna: Robert Daws, Pauline Quirke, Warren Clarke, Nicholas Farrell, Brian Conley, Dennis Waterman, Rebecca Lacey, Stella Gonet, Ellie Beaven. Regi: Gerry Poulson.

Läs mer på vår Arthur's dyke-sajt!

Showview: 24735189

Favorit

15:15 Bäst i Sverige

Svenskt familjedrama från 2002. Marcello bor med sina föräldrar i en Göteborgsförort. Han är mobbad, höjdrädd och dålig på fotboll och han drömmer om att vara bäst på något. En dag börjar en ny tjej, Fatima, i klassen och mötet med henne blir en vändpunkt som gör att han får mod att stå på sig och övervinna sina rädslor. I rollerna: Ariel Petsonk, Zamand Hägg, Michael Nyqvist. Regi: Ulf Malmros.

Läs mer på vår Bäst i Sverige-sajt!

Showview: 98689152

Favorit

16:55 Flashdance

Amerikanskt drama från 1983. Alex är en ung dansare som för att överleva jobbar som svetsare på dagarna och som nattklubbsdansös på kvällarna. Hon kämpar för att bli antagen till en prestigefull balettakademi. När Alex upptäcker att hennes pojkvän, Nick, som även äger fabriken hon arbetar på, har försökt hjälpa henne att bli antagen till balettakademin blir hon ursinnig. Nu måste hon försöka hitta sin inre styrka för att kunna förverkliga sina drömmar. I rollerna: Jennifer Beals, Michael Nouri, Lili Skala. Regi: Adrian Lyne.

Läs mer på vår Flashdance-sajt!

Showview: 69052152

Favorit

18:55 Be kind rewind

Amerikansk komedi från 2008. Den något udda unge mannen Jerry blir magnetiserad under ett misslyckat intrång på en elstation. När han sedan besöker sin bäste väns videobutik raderar han hela filmsortimentet. I ett desperat försök att behålla affärens enda trogna kund, en lätt dement kvinna, bestämmer sig de båda vännerna för att försöka återskapa de förstörda filmerna. I rollerna: Mia Farrow, Jack Black, Mos Def, Danny Glover, Melonie Diaz.

Läs mer på vår Be kind rewind-sajt!

Showview: 54182930

Favorit

21:00 The numbers station

Amerikansk thriller från 2013. CIA-agenten Emerson Kent blir omplacerad och får i uppdrag att skydda en ung kvinnlig kodexpert på en topphemlig bas på den brittiska landsbygden. Men det till synes trista rutinuppdraget blir snabbt en hetsjakt på liv och död när basen utsätts för en våldsam attack. I rollerna: John Cusack, Malin Åkerman, Liam Cunningham. Regi: Kasper Barfoed.

Läs mer på vår The numbers station-sajt!

Showview: 47646133

Favorit

22:55 Mörkt vatten

Svensk thriller från 2012. Daniel är en ung och ambitiös fastighetsmäklare som vill bli delägare i firman han jobbar på. I hemlighet planerar han en romantisk helg med chefens fru i en stuga i skärgården, men helgen utvecklas snabbt till en mardröm. I rollerna: Helena af Sandeberg, Sverrir Gudnason, Mats Rudal. Regi: Rafael Edholm.

Läs mer på vår Mörkt vatten-sajt!

Showview: 23769152

Favorit

00:30 Äventyraren Thomas Crown

Amerikanskt drama från 1999. När en ovärderlig Monetmålning stjäls från ett ledande New York-galleri frågar sig polisen vilken professionell tjuv av världsklass som ligger bakom. De anar inte för en sekund att tjuven är en fullständig amatör. Thomas Crown föddes fattig men tog sig till Oxford med hjälp av ett boxningsstipendium. Med hans skarpa sinne för affärer har han lyckats bli miljardär men trots sin framgång så söker han nya utmaningar och stjäl ingenting för pengarna, utan bara för spänningens skull. Men att stjäla är olagligt och kriminalaren Catherine Danning tar på sig fallet och börjar röra sig i Crowns sociala kretsar. I rollerna: Pierce Brosnan, Rene Russo, Denis Leary, Ben Gazzara, Frankie Faison, Fritz Weaver. Regi: John McTiernan.

Läs mer på vår Äventyraren Thomas Crown-sajt!

Showview: 26063621

Favorit

02:40 Pretty in pink

Amerikanskt drama från 1986. Andie är en fattig men hängiven student som blir förälskad i Blane, som kommer från en förmögen familj. Blane umgås med de rika ungdomarna, en klick som Andie och hennes bästa vän Duckie föraktar. Trots det kan hon inte stå emot Blane när han bjuder ut henne. Men när det är dags för skolbal anser Blanes vänner att Andie inte är en passande dejt för honom. Frågan är om Blane kommer att våga stå upp för det han verkligen vill och ge upp sina så kallade vänner. I rollerna: Molly Ringwald, Harry Dean Stanton, Jon Cryer, Annie Potts, James Spader, Andrew McCarthy, Jim Haynie. Regi: Howard Deutch.

Läs mer på vår Pretty in pink-sajt!

Showview: 88266737

Favorit

04:40 Losers

Losers

Svensk thriller från 2013. Det är början på 90-talet och Åsa är lärare på arbetsförmedlingen i en småstad. När hon driver en kurs för arbetslösa ungdomar träffar hon en elev som hon blir attraherad av. Han påminner henne om hurdan hon var när hon själv var yngre. I rollerna: Isabelle von Saenger, Per Åkerström, Andreas Borg, Robert Ericksson, SaraKlara Hellström, Barbro Enberg, Emma Juntilla, Anna Svensson, Sara Turpin, Lisa Walberg. Regi: Mattias Johansson, Markus Marcetic.

Läs mer på vår The losers-sajt!

Showview: 55320878

Favorit

05:55 Den galne kung George

Brittisk dramakomedi från 1994. England 1788. Kung George III:s alltmer excentriska uppträdande inger farhågor. Premiärministern vet att om kungen befinns oduglig att regera kommer han själv att störtas. Tre kvacksalvare försöker bota kungen från hans förvirring med allehanda metoder. Ryktet om en läkare, Wills, som påstås kunna bota hjärnsjukdomar når hovet. I rollerna: Helen Mirren, Ian Holm, Nigel Hawthorne, Rupert Graves, Amanda Donohoe, Rupert Everett. Regi: Nicholas Hytner.

Läs mer på vår Den galne kung George-sajt!

Showview: 85710114

Favorit