Tillbaka till Aftonbladet

TV4 Film Idag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

11:10 Pretty in pink

Amerikanskt drama från 1986. Andie är en fattig men hängiven student som blir förälskad i Blane, som kommer från en förmögen familj. Blane umgås med de rika ungdomarna, en klick som Andie och hennes bästa vän Duckie föraktar. Trots det kan hon inte stå emot Blane när han bjuder ut henne. Men när det är dags för skolbal anser Blanes vänner att Andie inte är en passande dejt för honom. Frågan är om Blane kommer att våga stå upp för det han verkligen vill och ge upp sina så kallade vänner. I rollerna: Molly Ringwald, Harry Dean Stanton, Jon Cryer, Annie Potts, James Spader, Andrew McCarthy, Jim Haynie. Regi: Howard Deutch.

Läs mer på vår Pretty in pink-sajt!

Showview: 82647781

Favorit

13:10 Radio days

Radio days

Amerikansk dramakomedi från 1987. Om en vanlig amerikansk familj som bor i New York-stadsdelen Queens på 40-talet. Vardagens glädjeämnen och bedrövelser delas av alla, föräldrar och barn, farbröder och fastrar, grannar och vänner. För dem, som för många amerikaner, kretsar livet vid den här tiden kring radion, som fascinerar de flesta. Radion får också en avgörande betydelse för flera av personerna vi möter. I rollerna: Diane Keaton, Dianne Wiest, Josh Mostel, Michael Tucker, Seth Green, Julie Kavner, Mia Farrow. Regi: Woody Allen.

Läs mer på vår Radio days-sajt!

Showview: 27006897

Favorit

14:55 Vägen ut

Svensk komedi från 1999. När Reine tvingas ta ett jobb som fritidspedagog på Kumla anstalten får han en djärv idé - han ska sätta upp en pjäs med fångarna! Ingen av internerna är från början intresserad, tills fem av dem bestämmer sig för att försöka sig på att spela teater för ett högre mål - de ska rymma! I rollerna: Björn Kjellman, Viveka Seldahl, Peter Haber. Regi: Daniel Lind Lagerlöf.

Läs mer på vår Vägen ut-sajt!

Showview: 27229014

Favorit

17:10 Bäst i Sverige

Svenskt familjedrama från 2002. Marcello bor med sina föräldrar i en Göteborgsförort. Han är mobbad, höjdrädd och dålig på fotboll och han drömmer om att vara bäst på något. En dag börjar en ny tjej, Fatima, i klassen och mötet med henne blir en vändpunkt som gör att han får mod att stå på sig och övervinna sina rädslor. I rollerna: Ariel Petsonk, Zamand Hägg, Michael Nyqvist. Regi: Ulf Malmros.

Läs mer på vår Bäst i Sverige-sajt!

Showview: 77641897

Favorit

18:55 Smala Sussie

Smala Sussie

Svensk komedi från 2003. När Smala Sussie spårlöst försvinner tvingas hennes bror Erik att återvända till sin barndoms by i Värmland för att leta efter henne. Det dröjer inte länge förrän Erik befinner sig mitt i ett vibrerande getingbo av lögner, penningbegär och värmländsk galenskap. Ingen är intresserad av att hjälpa till i sökandet efter Smala Sussie, inte ens byns enda polis. Snart inser Erik att Sussie inte är den präktiga lillasyster hon en gång var. I rollerna: Tuva Novotny, Kjell Bergqvist, Jonas Remieka, Lena Dahlman, Lotta Telje. Regi: Ulf Malmros.

Läs mer på vår Smala Sussie-sajt!

Showview: 60861897

Favorit

21:00 Rules of engagement - krigets regler

Rules of engagement - krigets regler

Amerikansk thriller från 2000. Terry Childers är en erfaren marinofficer som tjänstgjort i Vietnam, Beirut och Gulfkriget. Efter anklagelser om en massaker på oskyldiga, står han plötsligt inför krigsrätt. Childers anlitar sin gode vän från Vietnamkriget, advokaten Hayes Hodges, som försvarare. Hodges är lojal mot sin krigskamrat, men märker att Childers förflutna inte är så fläckfritt som han först trodde. I rollerna: Tommy Lee Jones, Samuel L Jackson, Guy Pearce, Bruce Greenwood, Blair Underwood, Philip Baker Hall. Regi: William Friedkin. Även 24/5 i TV4 Film.

Läs mer på vår Rules of engagement - krigets regler-sajt!

Showview: 88206830

Favorit

23:30 Misstänkta förbindelser

Amerikanskt kriminaldrama från 1990. Tillsammans med sin partner Amy Wallace börjar Raymond Avilla utreda Dennis Peck, en karismatisk polis med ovanligt mycket inflytande och pengar. Det står snart klart att Peck är insyltad i korruption men då personer som går med på att vittna mot honom dör en efter en inser Avilla att Peck är beredd att gå långt för att behålla sin makt. I rollerna: Richard Gere, Andy Garcia, Laurie Metcalf. Regi: Mike Figgis. Även 4/6 i TV4 Film.

Läs mer på vår Misstänkta förbindelser-sajt!

Showview: 86384743

Favorit

01:45 The soul keeper

Italienskt romantiskt drama från 2002. I början av 1900-talet anländer en psykotisk ung kvinna till en psykiatrisk institution i Zürich. Den unge doktorn Carl Gustav Jung tar sig an fallet och experimenterar för första gången med Freuds psykoanalytiska metoder. Kvinnan blir frisk och förälskar sig i Jung och de inleder en kärleksaffär. I rollerna: Iain Glen, Emilia Fox, Caroline Ducey. Regi: Roberto Faenza. Även 27/5 i TV4 Film.

Läs mer på vår Soul keeper-sajt!

Showview: 90879811

Favorit

03:40 Det bitterljuva livet

Amerikanskt drama från 1994. Vincent Eastmans äktenskap knakar i fogarna och han har inlett ett förhållande med en annan kvinna. Han har nu nått punkten där han måste besluta vem han ska leva med. Valet är svårt beroende på hur den 12-åriga dottern ska reagera. I rollerna: Richard Gere, Sharon Stone, Lolita Davidovich, Jennifer Morrisson. Regi: Mark Rydell. Även 27/5 i TV4 Film.

Läs mer på vår Det bitterljuva livet-sajt!

Showview: 17748328

Favorit

05:20 Rules of engagement - krigets regler

Rules of engagement - krigets regler

Amerikansk thriller från 2000. Terry Childers är en erfaren marinofficer som tjänstgjort i Vietnam, Beirut och Gulfkriget. Efter anklagelser om en massaker på oskyldiga, står han plötsligt inför krigsrätt. Childers anlitar sin gode vän från Vietnamkriget, advokaten Hayes Hodges, som försvarare. Hodges är lojal mot sin krigskamrat, men märker att Childers förflutna inte är så fläckfritt som han först trodde. I rollerna: Tommy Lee Jones, Samuel L Jackson, Guy Pearce, Bruce Greenwood, Blair Underwood, Philip Baker Hall. Regi: William Friedkin.

Läs mer på vår Rules of engagement - krigets regler-sajt!

Showview: 49888315

Favorit