TV4 Film Idag

Info: Program som redan visats idag är dolda. Visa alla program.

11:35 Sten Stensson kommer till stan

Sten Stensson kommer till stan

Svensk komedi från 1945. Stjärnstudenten i juridik, Sten Stensson Stéen från Eslöv, reser efter examen till Stockholm. Där tänker han studera kriminologi och samtidigt föra kamp mot brott och omoral i den syndiga huvudstaden. Med sig har han drängen Pelle som följer honom i vått och torrt. I rollerna: Nils Poppe, Birger Åsander, Viveka Linder. Regi: Ragnar Frisk.

Läs mer på vår Sten Stensson kommer till stan-sajt!

Showview: 99756981

Favorit

13:35 Solens rike

Solens rike

Amerikanskt krigsdrama från 1987. Steven Spielbergs storslagna och gripande krigsskildring som bygger på J G Ballards självbiografiska roman. Här följer vi elvaårige Jim som skiljs från sina föräldrar i ett krigsdrabbat Shanghai 1941 och förs till ett japanskt fångläger. I rollerna: Christian Bale, John Malkovich, Miranda Richardson.

Läs mer på vår Solens rike-sajt!

Showview: 83260900

Favorit

16:35 The duchess

Brittisk-fransk-italienskt drama från 2008. 17-år gammal gifte sig Georgiana Spencer till titeln friherrinan av Devonshire. Bröllopet markerade höjdpunkten för den modebesatta georgianska perioden i England. Epoken kantades av både dekadent estetik och politiska oroligheter. För Georgianna visade sig äktenskapet ganska snart att bli en besvikelse. Hennes främsta uppgift var att föda en manlig arvinge till friherren. Efter att dotter efter dotter kommit till världen, och det så småningom stod klart att de misslyckats med att föda en son, distanserar friherren sig alltmer från sin hustru. Men det kyliga äktenskapet till trots förblev hon omtyckt av allmänheten. I rollerna: Keira Knightley, Ralph Fiennes, Charlotte Rampling, Hayley Atwell, Dominic Cooper. Regi: Saul Dibb.

Läs mer på vår The Duchess-sajt!

Showview: 11179078

Favorit

18:40 Star Trek: Nemesis

Amerikansk science fiction från 2002. Den remanska rebelledaren Shinzon försöker rättfärdiga ett attentat han ligger bakom inför Jean-Luc Picard. Han visar sig ha starkare band till Shinzon än han kunnat föreställa sig. Attentatet var riktat mot den romulanska staten och en följd av den förföljelse remanerna utsatts för av romulanerna. Just när han är på väg att lyckas övertyga Picard om sin syn på saken framkommer mindre ädla motiv bakom attentatet. I rollerna: Patrick Stewart, Jonathan Frakes, Brent Spiner, Le Var Burton, Michael Dorn, Marina Sirtis, Tom Hardy, Dina Meyer, Whoopi Goldberg. Regi: Stuart Baird.

Läs mer på vår Star Trek: Nemesis-sajt!

Showview: 90210233

Favorit

21:00 Under belägring 2

Amerikansk thriller från 1995. Casey Ryback är på väg till Los Angeles i sällskap med sin brorsdotter då deras tåg kapas av en grupp legosoldater. Terroristerna leds av Dane, en dataexpert, som hotar att ödelägga stora delar av den amerikanska östkusten eftersom han har kontrollen över en laserbestyckad satellit. I rollerna: Steven Seagal, Eric Bogosian, Katherine Heigl. Regi: Geoff Murphy. Även 1/8 i TV4 Film.

Läs mer på vår Under belägring 2-sajt!

Showview: 88653610

Favorit

23:00 Tequila sunrise

Amerikansk actionthriller från 1988. McKussic är knarklangare, men vill förändra sig. Det blir inte lättare då hans bästa kompis, som dessutom är polis, blir kär i hans flickvän. Kompisen Nick får i uppdrag att undersöka sin väns affärer och kontaktar Jo Ann, McKussics flickvän. Nick förälskar sig i Jo Ann och vänskapen mellan honom och McKussic är i fara. När en inflytelserik knarklangare kommer till stan för att göra en stor affär växer problemen ytterligare. I rollerna: Mel Gibson, Michelle Pfeiffer, Kurt Russell, Raul Julia Carlos/Comandante Xavier Escalante), J.T. Walsh, Arliss Howard. Regi: Robert Towne.

Läs mer på vår Tequila sunrise-sajt!

Showview: 31827610

Favorit

01:20 Franklyn

Franklyn

Brittisk-franskt fantasydrama från 2008. Fyra berättelser tvinnas samman. Rör sig mellan samtida London och futuristiska Meanwhile City som regeras av en drakonisk religiös elit. I teokratiska Meanwhile City träffar vi en ateist som efterlysts av de styrande och som spelas av Ryan Phillipe. I London möter vi en priveligerad men självmordsbenägen konstnär som spelas av Eva Green (The Dreamers), en känslig kille som just haft en hjärtattack och som spelas av Sam Riley (Control) och en troende pappa som letar efter sin son och som spelas av Bernard Hill (Sagan om ringen). Mot bakgrund av en överdådig cinematografi iscensätter Geral McMorrow frågor om gränserna mellan fantasi, tro och kärlek i denna hans första film. I rollerna: Ryan Phillippe, James Faulkner, Mark Wingett. Regi: Gerald McMorrow.

Läs mer på vår Franklyn-sajt!

Showview: 16073479

Favorit

03:20 Lugnt vatten

Lugnt vatten

Australisk-amerikansk thriller från 1989. John och Rae Ingram ger sig ut på havet för att försöka komma över sin sons död. Ute till havs ser de en man i en jolle ge sig av från ett fartyg. Han påstår att alla ombord dött av matförgiftning. Men snart upptäcker John och Rae på ett ohyggligt sätt att mannen ljuger. I rollerna: Sam Neill, Nicole Kidman, Billy Zane. Regi: Phillip Noyce.

Läs mer på vår Lugnt vatten-sajt!

Showview: 10426382

Favorit

05:10 Big Mommas hus 2

Big Mommas hus 2

Amerikansk actionkomedi från 2006. När FBI-agenten Malcolm Turners kollega blir mördad bestämmer han sig för att hitta den skyldige. Eftersom han är en mästare på förklädnader klär han ut sig till kvinnan Big Momma och lyckas med sin förklädnad få jobb som barnflicka hos den huvudmisstänkte. I rollerna: Martin Lawrence, Nia Long, Emily Procter, Zachary Levi, Mark Moses, Kat Dennings, Chloë Grace Moretz. Regi: John Whitesell.

Läs mer på vår Big Momma's hus 2-sajt!

Showview: 74006112

Favorit