vidare till tv.nu
Melodifestivalen 2019
3 förhandsfavoriter inför helgens Melodifestival

Nu är det äntligen Melodifestivalen igång på riktigt. Årets första deltävling, som gick av stapeln i Göteborg förra helgen, slutade med att Wiktoria och Mohombi gick vidare till final, medan Nano och Anna Bergendahl får ett nytt försök i andra chansen. 

Inför den andra deltävlingen i Malmö väntar ett startfält som innehåller en fin blandning av debutanter, gamla schlagerrävar och riktiga legendarer. Även om Andreas Johnson varit med många gånger förut och Jan Malmsjö är så folklig man kan bli så är det ändå tre yngre, något mer oerfarna, akter som står som favoriter inför helgen. 

Hanna Ferm & LIAMOO har båda två förflutet i Idol, där Liam vann 2016 och Hanna kom på en hedrande andraplats 2017 - så omröstning är något de inte är helt ovana med förmodligen. Enligt siffrorna så ligger duon bäst till inför lördagens deltävling, men hur det går för deras bidrag "Hold You" visar sig.

Oscar Enestad är sin ringa ålder till trots relativt erfaren när det kommer till storpublik och att ha press på sig. Förutom att ha varit medlem i grammisnominerade FO&O så nådde han också en åttondeplats i finalen 2017. I år deltar han med låten "Heaven on My Skin" och ser, enligt mätningarna, ut att ligga bra till för att nå ytterligare en final. Enligt oddsen så ligger han strax efter favorittippade Hanna Ferm & LIAMOO.

Margaret ställde upp i Polska versionen av melodifestivalen 2016 med bidraget "Cool me Down" och slutade två, men hennes genombrott kom när hon förra året kom sjua i svenska meldofestivalfinalen med låten "In My Cabana". Nu dyker hon upp igen och enligt oddsen ligger hon bra till. Spelar hon sina kort rätt och har lite flyt kan hon mycket väl dyka upp i årets final också!