vidare till tv.nu
Melodifestivalen 2019
Här är årets programledare i Melodifestivalen

För några månader sedan blev det officiellt vilka personer det är som leder årets omgång av Melodifestivalen. I år är det hela fyra personer som delar på programledarrollen; Sarah Dawn Finer, Eric Saade, Marika Carlsson och Kodjo Akolor. 

Sarah Dawn Finer har en gedigen schlagerkarriär bakom sig. Dels har hon själv deltagit i Melodifestivalen, både 2007 och 2009. Dessutom var hon varit ordförande och poängutdelare i svenska jurygruppen för Eurovision Song Contest 2009. Hon har utöver det även hunnit med att leda Melodifestivalen tillsammans med Gina Dirawi och Helena Bergström, år 2012. Nu är det alltså dags igen - och hon kommer säkerligen göra det med bravur.

Kodjo Akolor är framför allt känd för sin röst i radio, där han medverkat i diverse program; Morgonpasset, Vakna med The Voice och Eru Edgy i P3 bland annat. Dessutom har han programlett musikhjälpen hela sex år i rad och varit sidekick till Peppe Eng i TV4:s program "Talang". I år gör han äntligen schlagerpremiär!

Marika Carlsson är kanske mest känd som komiker. Hon har dykt upp på både stand up-scener och i humorprogram på TV, däribland Parlamentet och Stockholm Live. Hon har turnerat land och rike runt med en självbiografisk stand up-show och varit sommarvärd i P1. Precis som Kodjo gör hon nu Melodfestivalendebut.

Eric Saade är ett namn som många av er säkert känner igen. Han gjorde sin schlagerdebut redan 2010 med låten "Manboy", med vilket han nådde en tredjeplats i finalen. Men skam den som ger sig; året därpå dök han återigen upp i tävlingen med bidraget "Popular". Han vann Melodifestivalen och tog sig vidare ut i Europa, där han kom på en hedersam tredjeplats. Nu tar han sig istället an programledarrollen.

– Att få leda Melodifestivalen känns som ett bra sätt att sluta cirkeln på. Även om jag i grunden inte är programledare så är det alltid kul att få leda ett sammanhang fyllt av musik. Det känns naturligt på något sätt! säger Eric Saade till SVT. 

Melodifestivalen startar den 2 februari kl 20:00 på SVT1 och SVT Play.