vidare till tv.nu
Melodifestivalen 2019

Vann Melodifestivalen 2005 med ”Las Vegas” och har sedan tävlat ytterligare två gånger. Har stor artistisk spännvidd och har nyligen turnerat med en berättande monolog. Grammisvinnare och Rockbjörnenvinnare. Årets bidrag heter ”Låt skiten brinna”.

Blott 18-åriga Rebecka har redan samlat på sig en rad meriter. År 2014 var hon finalist i Talang och 2016 slutade hon tvåa i Idol. Hon har också bland mycket annat sjungit den officiella låten vid ett flertal Pridefestivaler. Årets bidrag heter ”Who Am I”.

Veteranen ställer upp i Melodifestivalen för sjunde gången, efter att senast ha varit med 2015. Bästa resultatet hittills är andraplatsen 2007. År 1999 rönte han stora internationella framgångar med singeln ”Glorious”, vilken som bäst låg trea på Englandslistan och åtta i USA.

Youtubefenomen med 400 000 prenumeranter. Flyttade till Sverige från Vitryssland som nioåring.

Nano är tillbaka i Melodifestivalen för andra gången. Första gången han deltog var 2017 med låten ”Hold On”, vilket ledde honom hela vägen till final och en hedersam andraplats efter vinnaren Robin Bengtsson. Nu dyker han upp igen med bidraget ”Chasing Rivers”.

Slog igenom i Idol 2008 och vann Melodifestivalen 2010 med balladen ”This Is My Life”. Bidraget slutade på elfte plats i sin semifinal i Eurovision och missade därmed precis en finalplats, och det är fortfarande enda gången som framgångslandet Sverige missat finalen. Hon återkom till rampljuset 2018 efter att ha studerat till läkare.