vidare till tv.nu
Melodifestivalen 2019

Duo bestående av Erik Gabriel och Adam Warhester som debuterade med syntanthemet ”Lost Forever” 2018. Livedebuterade på Europride i Stockholm. Vann platsen i Melodifestivalen genom att ta sig till final i P4 Nästa 2018. Låten duon uppträder med i Melodfestivalen heter ”Somebody Wants”.

Slog igenom i Melodifestivalen 2015 med ”Hello Hi” och var tillbaka i festivalen året efter, båda gångerna räckte det till Andra chansen. Sedan dess har gruppen fortsatt att vara mycket omtyckt bland den yngsta kvinnliga publiken.

Vann Melodifestivalen 2005 med ”Las Vegas” och har sedan tävlat ytterligare två gånger. Har stor artistisk spännvidd och har nyligen turnerat med en berättande monolog. Grammisvinnare och Rockbjörnenvinnare. Årets bidrag heter ”Låt skiten brinna”.

Debuterade i Melodifestivalen 2002 och tävlar nu för sjätte gången. Bästa resultatet hittills kom så sent som 2014, när hon med Alcazar slutade trea. Nu återvänder veteranen med låten ”Victorious”.

Tidigare medlem i Grammisbelönade FO&O (The Fooo Conspiracy), som slutade åtta i finalen 2017. Sedan förra året satsar han liksom de andra tre medlemmarna på solokarriären. Nu är det dags för Melodifestivalen med bidraget ”Om om och om igen”.

Blott 18-åriga Rebecka har redan samlat på sig en rad meriter. År 2014 var hon finalist i Talang och 2016 slutade hon tvåa i Idol. Hon har också bland mycket annat sjungit den officiella låten vid ett flertal Pridefestivaler. Årets bidrag heter ”Who Am I”.

Jojkaren från Härjedalen slog igenom när han vann Talang 2014. Följde upp med en andraplats i Melodifestivalen 2015 och en tredjeplats 2017. Nu återvänder han med låten ”Norrsken”.