vidare till tv.nu
Melodifestivalen 2019

Folkmetalband med den karismatiska sångerskan Arven Latour i fronten gör premiär i Melodifestivalen. Bidraget heter ”Stormbringer”.

Startade på Youtube och slog igenom i Melodifestivalen 2017, där han gick till final genom att besegra Loreen i duell i Andra chansen. I finalen blev det en tiondeplats. Sedan dess har han släppt en EP och varit på turné, och även börjat skriva på svenska.

Slog igenom när hon 2014 blev den yngsta vinnaren av Idol någonsin. Lisa ger sig nu in i festivalen för tredje gången efter dubbla finalplatser 2016 och 2017. Årets bidrag heter ”Torn”.

Dansbandet vann Melodifestivalen 1993 med ”Eloise” och tävlade sedan ytterligare tre gånger. Vann en Grammis 1992, och 2019 firar de 30 år tillsammans. Deras bidrag heter ”I Do”.

Bishara Morad är en 15-årig debutant från Linköping med över 90 000 följare på Instagram som väckt uppseende med sin sångröst. Hans bidrag heter ”On My Own”.

Ann-Louise har med sina tretton deltaganden i Melodifestivalen rekordet, som hon nu gör än mer svårslaget. Legendaren är också den kvinnliga artist som haft flest låtar på Svensktoppen

Fick sitt stora genombrott som i artist i Melodifestivalen 2018 med finaltrean ”My Turn” efter att länge främst ha jobbat som låtskrivare. Tidigare friidrottare med åtta SM-guld som sprinter.