vidare till tv.nu
Melodifestivalen 2019

Nu har tre av melodifestivalens fyra deltävlingar ägt rum. Kvar är bara helgens deltävling i Lidköping där vi bland annat får se gamla schlagerrävarna Arvingarna och Ann-Louis Hansson ställas mot debutanten Bishara. Även om skrällar förekommer så brukar oddsen ge en fingervisning på hur tävlingen kommer arta sig. Här är helgens favoriter.

Det blev två erfarna deltagare som gick vidare till final: Lina Hedlund och Jon Henrik Fjällgren. Läs mer om lördagens deltävling i Leksand!

The Lovers of Valdaro är för många en ny bekantskap. När duon gör debut i Melodifestvalens tredje deltävling på lördag så går de in med inställningen att försöka ha så kul som möjligt. Vi träffade Adam Warhester och Erik Gabriel en sväng för att se hur pass peppade de är på att äntra scenen på lördag.

Gillar du frågesport och schlager? Då är det här något för dig! Varje dag kl. 19.30 mellan 11–22 februari kan du quizza med Lasse Holm i appen Paf Game Show.

Nu vet vi ytterligare två artister som ska tävla i Globen i finalen den 9 mars!

Inför den andra deltävlingen i Malmö väntar ett startfält som innehåller en fin blandning av debutanter, gamla schlagerrävar och riktiga legendarer. Läs mer om deltävlingens förhandsfavoriter!

I lördags läckte Wiktorias låt, som i lördagens deltävling direkt kvalificerades till finalen i Globen, ut på musiktjänsten Spotify, enligt en artikel i Dagens Nyheter.

Det spännande resultatet av årets första deltävling i Melodifestivalen!

För några månader sedan blev det officiellt vilka personer det är som leder årets omgång av Melodifestivalen. I år är det hela fyra personer som delar på programledarrollen – läs mer här!

Nu börjar det dra ihop sig för årets höjdpunkt för oss Mello-älskare! På lördag smäller det äntligen då den första delfinalen går av stapel, med en härlig blandning av gamla schlagerrävar som Andreas Johnson och Arja Saijonmaa till nykomlingar så som vloggaren Vlad Reiser i startfältet.