Upphovsland: Danmark
1. Australien
Avsnitt 1 - Australien, Säsong 1
Forskarna ger sig iväg på en gastronomisk resa till Australien. Där hittar de honungsmyror och den märkliga Bush-kokosnöten som kryllar av liv.
2. Mexiko
Avsnitt 2 - Mexiko, Säsong 1
Den mexikanska rätten escamoles är visserligen anrättad av myrlarver och puppor, men är i första hand en lyxig och dyr delikatess. Vi följer med och letar myror och grillar larver över öppen eld.
3. Kenya
Avsnitt 3 - Kenya, Säsong 1
I Kenya har man börjat ta upp traditionell matlagning med inhemska ingredienser som insekter. I dem finns många viktiga näringsämnen. Efter en morgon i det vilda blir forskarna bjudna på en måltid med flygfän, skogsråtta och termitkex.
4. Uganda
Avsnitt 4 - Uganda, Säsong 1
I ett tropiskt klimat följer forskarna med ut i skogen och letar syrsor, skalbaggar och gräshoppor som blir både söta och karamelliserade smaker och knapriga och krispiga tilltugg. Lokalbefolkningen och forskarna tillagar stora, tjocka och krämiga larver både på traditionellt sätt och på västerlä...
5. Peru
Avsnitt 5 - Peru, Säsong 1
Forskarna fortsätter sin resa till Peru för att fånga, tillaga och äta insekter. I det tropiska klimatet frodas växtligheten. Fällda träd multnar snabbt och blir fulla av skalbaggelarver med fruktig smak. Lokalbefolkningen serverar maniokagröt med mosade larver.
6. Japan
Avsnitt 6 - Japan, Säsong 1
Den livsfarliga japanska getingen är en delikatess och alla stadier under dess metamorfos - ägg, larv och puppa - tillagas och äts. De unga forskarna besöker en gård där de får gå på getingjakt iklädda skyddskläder som liknar gammaldags dykardräkter.
7. Italien och Danmark
Avsnitt 7 - Italien och Danmark, Säsong 1
På ön Sardinien i Italien testas den lokala delikatessen Casu Marzu. Det är en salt och stark ost som innehåller levande fluglarver. Sedan fortsätter resan till Danmark och ön Livø. Där finns det ollonborrar vars larver romarna brukade äta.
8. Nederländerna
Avsnitt 8 - Nederländerna, Säsong 1
På insektsfarmen föds en mängd olika insekter upp industriellt. Några av dem anrättas till en nyskapande flygplansmåltid. Men vad är egentligen bäst för människan, miljön och klimatet? Lokalt fångade och odlade insekter eller stordriftsproduktion på en internationell marknad?
Hittade du något som inte stämmer?
Ge din feedback