vidare till tv.nu
Sveriges Mästerkock

Sveriges Mästerkock

Matlagning - TV4 HD, Tor 17 jan 20:00, Säsong 9, Avsnitt 4

Amatörkockarna har en sista chans att övertyga juryn om vem som förtjänar en plats bland de tolv bästa. Uppgiften är att göra rullader med en personlig prägel. Efter att juryn provsmakat återstår det fruktade beskedet.

Säsonger och avsnitt

Säsong 9
  • Säsong 1
  • Säsong 2
  • Säsong 3
  • Säsong 4
  • Säsong 5
  • Säsong 6
  • Säsong 7
  • Säsong 8
  • Säsong 9
  • 01:00Avsnitt 1play
    Matlagning

    Drömmen om en matkarriär har fått mängder av amatörkockar att söka till Sveriges största matlagningstävling och nu startar audition i Stockholm. Juryn får bland annat träffa grisbonden Emilia, som har tagit med råvaror från gården.

  • 01:00Avsnitt 2play
    Matlagning

    Audition fortsätter i Göteborg och Helsingborg, där amatörkockarna gör sitt bästa för att imponera på juryn. Vi möter bland annat Moa från Tjörn och Patrik från Lund. De som lyckas bäst får chansen att tävla vidare i slutkvalet i Gävle.

  • 01:00Avsnitt 3play
    Matlagning

    Nu gäller det för amatörkockarna att göra sitt yttersta för att knipa en av de tolv platserna i mästerkocksköket. Smaksäkerhet och finess krävs för att imponera på juryn i tre moment där smörgåstårta, lök och falukorv står på menyn.

  • 01:00Avsnitt 4play
    Matlagning

    Amatörkockarna har en sista chans att övertyga juryn om vem som förtjänar en plats bland de tolv bästa. Uppgiften är att göra rullader med en personlig prägel. Efter att juryn provsmakat återstår det fruktade beskedet.

  • 01:00Avsnitt 5play
    Matlagning

    Det är dags för lagtävling och uppgiften är att skapa varsin pasta med köttfärssås. Men självklart har juryn en twist som gör det hela betydligt svårare. De som inte lyckas övertyga juryn hamnar i elimineringstävling där ärtsoppa står på menyn.

  • 01:00Avsnitt 6play
    Matlagning

    Nu dukas det upp till barnkalas i mästerkocksköket och uppgiften för amatörkockarna är att laga en bufférätt. Huvudråvarorna lottas ut och det krävs en hel del uppfinningsrikedom för att skapa en rätt som går hem både hos barnen och juryn.

  • 01:00Avsnitt 7play
    Matlagning

    Kvällens lagtävling utspelar sig på ett hönseri. Uppgiften är att bjuda juryn på en förrätt och en varmrätt med fokus på ägg och hönskött. Till elimineringstävlingen har juryn beställt en crème brûlée med personlig touch.

  • 01:00Avsnitt 8play
    Matlagning

    Krögaren Erik Videgård är gästjury och han visar sina favoritsmaker från det kinesiska köket. Amatörkockarnas uppgift är laga fyra små rätter som Erik ska ta ställning till. Det blir sedan ett romantiskt tema på utslagstävlingen.

  • 01:00Avsnitt 9play
    Matlagning

    Amatörkockarnas drömmar slår in - för en kväll. De delas nämligen upp i två lag och får driva en varsin pop-up-restaurang. Deras gäster är kända matinfluencers, så det gäller att deltagarna är på tå. I utslagningsutmaningen är temat apelsin.

  • 01:00Avsnitt 10
    Matlagning

    Mischa håller en snabbkurs i smaker och sen utmanas amatörkockarna att laga en varmrätt som innehåller de fem grundsmakerna. En svår uppgift för deltagarna, alltså. I elimineringstävlingen gäller det att laga en vegetarisk rätt.

  • 01:00Avsnitt 11
    Matlagning

    Amatörkockarna överraskas med en resa till Madeira. Väl där får de chansen att uppleva öns specialiteter innan det är dags för lagtävling. Den går ut på att laga två rätter med lokala råvaror. Det lag som förlorar gör upp i en spännande duell.

  • 01:00Avsnitt 12
    Matlagning

    I kvällens tävling utmanas amatörkockarna att laga en allergivänlig lunch till juryn. Men skafferiet är fullt av fällor, så det gäller att vara riktigt försiktig. Utslagstävlingen går ut på att tillaga hälleflundra, en av Markus specialiteter.

  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9