vidare till tv.nu
I matindustrins spår

I matindustrins spår

Dokumentär, USA - Kunskapskanalen, Mån 25 feb 23:45, repris

Nelufar Hedayat reser från Nordpolen till Argentina och Uganda för att lära sig mer om hur maten är odlad. Är genetiskt modifierade grödor verkligen nyckeln till att mata världens växande befolkning?

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
  • Säsong 1
  • Säsong 0
  • 01:00Avsnitt 1 - Sopor
    Dokumentär

    Matavfall är ett stort problem - över en tredjedel av maten kastas i världen och i Amerika är det över 40 procent. Nelufar Hedayat reser från Guatemala till USA för att undersöka hur vi och vår miljö påverkas av allt avfall.

  • 01:00Avsnitt 2 - Supermat
    Dokumentär

    Försäljningen av så kallad supermat blomstrar. Journalisten Nelufar Hedayat fortsätter sin resa i matindustrins spår. Hon undrar vad det är som gör denna mat så super och är supermaten verkligen så nyttig som den sägs vara?

  • 01:00Avsnitt 3 - Palmolja
    Dokumentär

    Palmolja kommer från oljepalmen och finns i mängder av saker vi stoppar i oss, bland annat choklad och kakor. Nelufar Hedayat reser från Malaysia till Liberia för att undersöka den inverkan som palmolja - världens mest använda matolja - har på vår planet och på människor.