vidare till tv.nu
Timjan, tupp & tårta

Timjan, tupp & tårta

Matlagning, Sverige - SVT1, Fre 12 okt 11:10, repris, Säsong 1, Avsnitt 6

Dagens program handlar om fett i alla dess former. Zeina friterar falafel och det blir pizzaskola med Lisa och Sandra. Jimmy bakar frasiga croissanter med nötsås. Emma gör en överdådig dukning och lär ut hur man gör placeringskort med en twist. Kocken Lisa Lemke bjuder hem sina vänner till sin by utanför Falkenberg. Tillsammans lagar dom mat och ger tips så att du blir en bättre hemmakock.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Säsong 2018
 • 01:00Avsnitt 1 - Hetta och svalkastreama
  Matlagning

  Denna gång handlar det om hetta och svalka. Det blir fokus på glass i alla dess slag, kryddblandningar från Etiopien och heta rätter. Och vad ska man tänka på då man flamberar och hur tänder man en grill på bästa sätt?

 • 01:00Avsnitt 2 - Beskastreama
  Matlagning

  Denna gång handlar det om beska. Det bjuds på recept med maskrosor, grillad rökt lax och Lisa gör en egen tonic. Men framförallt äts det choklad i alla dess former och smaker.

 • 01:00Avsnitt 3 - Sötmastreama
  Matlagning

  Denna gång handlar det om sötma. Lisa och hennes vänner testar vilken choklad som är den bästa. Det lagas grillad brie med nötter och frukt, libanesisk sallad och franska maränger. Och Jimmy lär ut hur man får till den perfekta prinsesstårtan. Kocken Lisa Lemke bjuder hem sina vänner till sin by ...

 • 01:00Avsnitt 4 - Umami - den femte grundsmakenstreama
  Matlagning

  Vi får lära oss mer om umami - den femte grundsmaken. Lisa och hennes vänner testar vilken konserverad tomat som är bäst. Det lagas ramenbuljong, nougat och äpplekaka, och Sandra lär ut hur man steker den perfekta biffen. Kocken Lisa Lemke bjuder hem sina vänner till sin by utanför Falkenberg. Ti...

 • 01:00Avsnitt 5 - Syrastreama
  Matlagning

  Detta avsnitt handlar om den grundsmak som väcker andra smaker till liv, syra. Vilka tomater ska du använda för att få till den perfekta bruschettan? Det blir recept på havstornsmarmelad, picklade rabarber och ceviche med lax. Lisa har vinägerskola och Zeina gör en varm tomatsalsa.

 • 01:00Avsnitt 6 - Fettstreama
  Matlagning

  Dagens program handlar om fett i alla dess former. Zeina friterar falafel och det blir pizzaskola med Lisa och Sandra. Jimmy bakar frasiga croissanter med nötsås. Emma gör en överdådig dukning och lär ut hur man gör placeringskort med en twist. Kocken Lisa Lemke bjuder hem sina vänner till sin by...

 • 01:00Avsnitt 7 - Saltstreama
  Matlagning

  Salt är något vi älskar lite för mycket. Lisa tillagar en klassiker på blåmusslor och Zeina gör salta, rostade snacks. Jimmy lagar en smulpaj och Sandra helbakar rotselleri på grillen. Emmas dukning hämtar inspiration från havet.

 • 01:00Avsnitt 8 - Konsistensstreama
  Matlagning

  Denna gång handlar det om hur viktig konsistens är för en maträtt. Zandra lagar en äkta spaghetti carbonara och Zeina dyker ner i pannkakor från världens alla hörn. Jimmy gör hemgjorda geléhallon och Lisa berättar om vilka köksredskap du inte kan klara dig utan.