vidare till tv.nu
Vilda västerns natur

Vilda västerns natur

Djur, Dokumentär, Sverige - Kunskapskanalen, Tor 06 dec 21:30, repris, Säsong 1, Avsnitt 2

En liten kolibri suger nektar från blommorna i samma sluttning där 900 kilo tunga bufflar betar. Båda har sitt sätt att lösa problemen med att leva i de karga bergen. Den ena flyttar till Mexiko över vintern. Den andra har sin tjocka vinterfäll och styrka nog att skyffla undan snön som täcker markens gräs.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • 01:00Avsnitt 1 - Öknar
  Djur, Dokumentär

  Den amerikanska västern har vi sett i många filmer. En cowboy till häst bland ståtliga kaktusar och vackra klippor. Mera sällan ser vi hästarna utan ryttare, mustangerna som förvildades och lever fria bland prärievargar och skallerormar.

 • 01:00Avsnitt 2 - Berg
  Djur, Dokumentär

  En liten kolibri suger nektar från blommorna i samma sluttning där 900 kilo tunga bufflar betar. Båda har sitt sätt att lösa problemen med att leva i de karga bergen. Den ena flyttar till Mexiko över vintern. Den andra har sin tjocka vinterfäll och styrka nog att skyffla undan snön som täcker mar...

 • 01:00Avsnitt 3 - Kuster
  Djur, Dokumentär

  Vi har sett det torra landskapet många gånger på film - kaktusar, djupa raviner och dramatiska bergsformationer. Men sydvästligaste USA rymmer också en kust med ett enastående djurliv, där rockorna flyger och blåvalarna föder upp sina ungar.