vidare till tv.nu
Trolljägarna
trailer

Trolljägarna

TV3, Tor 14 mars 22:00 - 23:00, repris

3.7 IMDb, Samhälle, Sverige, Säsong 3, Avsnitt 7

Programledaren Robert Aschberg ger sig ut i den vildmark som är internet för att jaga fatt på anonyma nättroll som gör livet till ett helvete för sina offer.

Säsonger och avsnitt

Säsong 3
 • Säsong 1
 • Säsong 2
 • Säsong 3
 • +1
  01:00Avsnitt 1 - Trolljägarna
  Samhälle

  Trolljägarna tar upp temat Män som trakasserar kvinnor, där redaktionen söker upp män som bland annat skickar oönskade så kallade dickpicks till kvinnor. Aschberg och Boisen hjälper bland annat en framgångsrik fitnessmodell som blir överöst med snopp-bilder. Dessutom möter Boisen socialminister A...

 • +1
  01:00Avsnitt 2 - Trolljägarna
  Samhälle

  Varje år drabbas hundratusentals svenskar av omfattande näthat. I veckans avsnitt rycker Robert Aschberg och Frida Boisen ut för att hjälpa tre av dem - artisten Peg Parnevik, Youtubern Alexander Rask och fotbollsspelaren Ronja Andersson.

 • trailer
  +1
  01:00Avsnitt 3 - Trolljägarna
  Samhälle

  Terrorn mot Alexander Rask och hans familj blir allt värre men polisen gör ingenting, trots grova hot mot barn. Trolljägarna träffar även Juliana som förföljs av en kvinna som bland annat lagt ut Julianas 4-åriga dotter på en eskortsida.

 • trailer
  +1
  01:00Avsnitt 4 - Trolljägarna
  Samhälle

  Är allt tillåtet på Internet? Ett av veckans fall är Ensam mamma-profilen Johanna Toftby som blivit terroriserad i ett tiotal år av samma kvinna.

 • trailer
  +1
  01:00Avsnitt 5 - Trolljägarna
  Samhälle

  Rädsla som censurerar är veckans tema i Trolljägarna. Komikern Shanthi Rydwall Menon utsätts för grova kränkningar på grund av sin hudfärg, bland annat av en 39-årig kvinna bosatt i västra Sverige som stör sig på Shanthis arbete. Shanthi är ständigt rädd för att någon ska attackera henne när hon ...

 • trailer
  +1
  01:00Avsnitt 6 - Trolljägarna
  Samhälle

  Influencern Ida Warg har fått sin identitet stulen av en okänd man, som trakasserar och lurar företag i hennes namn. Mannen har orsakat kostnader för hundratusentals kronor.

 • trailer
  +1
  01:00Avsnitt 7 - Trolljägarna
  Samhälle

  Youtubern Nicci Hernestig får tusentals meddelanden fyllda av allt från hat till rena mordhot mot sin lillebror. Paradise Hotel-profilen Paulina Paow Danielsson utsätts också för ett systematiskt hat på nätet.

 • +1
  01:00Avsnitt 8 - Säsongsavslutning
  Samhälle

  Vi granskar trollfabriken Granskning Sverige, en välorganiserad rörelse på den högerextrema kanten vars syfte är att på olika sätt påverka människor och organisationer vars verksamhet de inte gillar. Denna påverkan görs genom fejkade telefonintervjuer som är ämnade att piska upp hat och hot mot e...