vidare till tv.nu
Västerns erövrare
Lyssna på vår TV-poddsektionspartner

Västerns erövrare

SVT1, Fre 17 maj 23:05 - 23:35

Dokumentär, Historia, USA

Efter en tids stridigheter når USA och stammarna en bräcklig fred. Tecumseh drar sig tillbaka och planerar sitt nästa drag. Nu känner sig nybyggarna säkra, men Thomas Jefferson ser hur utsatt det nya landet är. För att säkra gränsen till väst gör han ett av historiens största fastighetsköp. Utforskarna Lewis och Clark skickas västerut för att hitta en handelsväg till Stilla havet. På vägen upptäcker de att landet är rikare, och farligare, än någon kunnat tro.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • 01:00Avsnitt 1
  Dokumentär, Historia

  Pälsjägaren Daniel Boone är djupt skuldsatt. En jaktresa kostade honom nästan livet och nu måste han bryta mot britternas lag för att kunna betala av sin skuld. 1775 leder han en expedition bortom de brittiska kolonierna för att utforska Amerikas vildmark. I Kentucky hittar Boone en skog full av ...

 • 01:00Avsnitt 2 - Never Surrender
  Dokumentär, Historia

  Shawneekrigaren Tecumseh förenar de indianska stammarna för att bekämpa expansionen. Efter Thomas Jeffersons genomförande av Louisianaköpet inleder Lewis och Clark sin legendariska expedition till Stilla havet. Ett nytt krig börjar för USA.

 • 01:00Avsnitt 3 - Live Free or Die
  Dokumentär, Historia

  Storbritannien och Tecumsehs krig för att återta Amerika utvigdas när Andrew Jackson och Davy Crockett blandar sig i striden. Och den legendariska rivaliteten mellan Jackson och Crockett börjar vid fronten.

 • 01:00Avsnitt 4 - Empire of Liberty
  Dokumentär, Historia

  Davy Crockett håller stånd vid Alamo medan president Polk riskerar krig med Storbritannien och Mexiko och skickar John Frémont och Kit Carson på ett hemligt uppdrag som utlöser ett krig om Kalifornien och Stillahavs-området.