vidare till tv.nu
Västerns erövrare
Lyssna på vår TV-poddsektionspartner

Västerns erövrare

SVT24, I lördags 01:30 - 01:55, repris

Dokumentär, Historia, USA

Daniel Boone måste hinna före Shawneekrigarna till Boonesborough och förbereda nybyggarna på strid. Revolutionens framgång kommer avgöras vid ett fort i Kentuckys skog, långt ifrån de stora slagfälten. En ny generation växer upp under revolutionen och de ärver sina fäders våldsamma konflikt. När allt våld äntligen verkar vara över tar en ny ledare över Shawneestammens motstånd, och det leder till framgångar som lamslår hela Amerika. Berättarröst: Melker Becker.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • 01:00Avsnitt 1
  Dokumentär, Historia

  Pälsjägaren Daniel Boone är djupt skuldsatt. En jaktresa kostade honom nästan livet och nu måste han bryta mot britternas lag för att kunna betala av sin skuld. 1775 leder han en expedition bortom de brittiska kolonierna för att utforska Amerikas vildmark. I Kentucky hittar Boone en skog full av ...

 • 01:00Avsnitt 2 - Never Surrender
  Dokumentär, Historia

  Shawneekrigaren Tecumseh förenar de indianska stammarna för att bekämpa expansionen. Efter Thomas Jeffersons genomförande av Louisianaköpet inleder Lewis och Clark sin legendariska expedition till Stilla havet. Ett nytt krig börjar för USA.

 • 01:00Avsnitt 3 - Live Free or Die
  Dokumentär, Historia

  Storbritannien och Tecumsehs krig för att återta Amerika utvigdas när Andrew Jackson och Davy Crockett blandar sig i striden. Och den legendariska rivaliteten mellan Jackson och Crockett börjar vid fronten.

 • 01:00Avsnitt 4 - Empire of Liberty
  Dokumentär, Historia

  Davy Crockett håller stånd vid Alamo medan president Polk riskerar krig med Storbritannien och Mexiko och skickar John Frémont och Kit Carson på ett hemligt uppdrag som utlöser ett krig om Kalifornien och Stillahavs-området.