vidare till tv.nu
Inside the Factory

Inside the Factory

Dokumentär, Konsument • Storbritannien • Säsong 4, Avsnitt 2

Tor 29 aug 04:15 - 05:05BBC Earth HD
Gregg Wallace explores the Manchester factory that produces 700,000 toilet rolls a day. He begins 940 miles away in Sweden where the raw material, wood, is harvested from a sustainable forest of one billion spruce trees. Most of the wood is used for timber, but the off cuts are turned into sheets of wood pulp. Gregg follows this pulp to Manchester where he learns that two types of wood fibre, long and short, are required for loo roll, to give it strength but also softness.

Säsonger och avsnitt

Säsong 4
  • Säsong 1
  • Säsong 2
  • Säsong 3
  • Säsong 4
  • Säsong 5
  • Avsnitt 1
    Dokumentär, Konsument

    Hur går det till när kaffe tillverkas? Det får vi reda på när Gregg besöker en fabrik i Derbyshire som tillverkar 175 000 burkar snabbkaffe varje dag. Samtidigt tar Cherry reda på hur kaffe påverkar vår kropp och framförallt vår hjärna.

  • Avsnitt 2
    Dokumentär, Konsument

    Gregg besöker en fabrik i Manchester som producerar 700 000 toalettrullar varje dag och Cherry åker till ett reningsverk för att lära sig vad som händer med det vi spolar ner. Samtidigt tar Ruth reda på vad man använde innan toapappret fanns.

  • Avsnitt 3
    Dokumentär, Konsument

    Den tyska bratwursten är en av världens populäraste korvar - historiken Ruth tar reda på varför. Gregg besöker en korvfabrik i North Yorkshire och Cherry får lära sig hur man ska tillaga en korv för att få fram smakerna på bästa sätt.

  • Avsnitt 4
    Dokumentär, Konsument

    Curryn är en av världens mest använda kryddblandningar. Gregg Wallace beger sig till en fabrik i Nottinghamshire som producerar 25 000 burkar currysås per dag. Samtidigt passar Cherry Healey på att lära sig mer om chilins historia.

  • Avsnitt 9 - Cheese
    Dokumentär, Konsument

    Hur kommer det sig att ost luktar och ser ut så som det gör? Det får vi reda på när Cherry och Gregg beger sig till en ostfabrik. De lär sig om vikten av rätt bakterier och följer tillverkningsprocessen från början till slut.

  • Avsnitt 5 - Fabriken inifrån del 5
    Dokumentär, Konsument

    Frysvaror är ett vinnande koncept om man vill underlätta vardagen. Gregg Wallace beger sig till en fabrik i Lowestoft där han får lära sig mer om produktionen av potatisvåfflor och dess resa från råvara till färdig produkt.

  • Avsnitt 6 - Fabriken inifrån del 6
    Dokumentär, Konsument

    Det är dags att åka söder ut för att ta reda på mer om pizzans historia. Siktet är inställt på en fabrik i Italien där Gregg får vara med och göra degen. Samtidigt passar Cherry på att lära sig mer om den traditionella pizzaosten, mozzarellan.

  • Avsnitt 7 - Fabriken inifrån del 7
    Dokumentär, Konsument

    Att brygga öl är något som intresserar många, bland annat Gregg Wallace. Han åker därför till Storbritanniens största bryggeri för att lära sig mer om processen. Cherry Healey passar samtidigt på att lära sig mer om ölens huvudingredienser.

  • Avsnitt 8 - Fabriken inifrån del 8
    Dokumentär, Konsument

    Gregg beger sig till en fabrik i Tyskland som tillverkar 600 000 pennor om dagen. Han får vara med, blanda mixen och lär sig fördelen med sexkantiga pennor. Cherry åker till Manchester och får veta hur man kan analysera personlighet från handstil.