vidare till tv.nu
Frederik af folket

Frederik af folket

Dramadokumentär, Historisk drama • Danmark • Säsong 1, Avsnitt 2

Tis 14 jan 20:00 - 21:00SVT2
Året är 1922 och Frederik är en ung kronprins. Hans viktigaste uppgift är att gifta sig och producera en tronarvinge, men detta visar sig svårare än väntat, och åren går. När kärleken slutligen slår till utbryter en glädjeyra och till och med den gamle kungen faller för sin nya svärdotter. Det nya kronprinsparet lanserar en ny och öppnare stil. Men mörka moln tornar upp sig när grannen Tyskland beter sig alltmer aggressivt.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1 - I sin fars skugga
  Dramadokumentär, Historisk drama, S1:A1

  Den nuvarande drottningens far, Frederik IX, hade en komplicerad relation till fadern, kung Christian X, som var dominant och traditionsbunden. Men ute i samhället blåser förändringens vindar och kungahuset är pressat. 1920 krisar det rejält för monarkin i Danmark.

  SVT Play
 • Avsnitt 2 - Den svåra kärleken
  Dramadokumentär, Historisk drama, S1:A2

  Året är 1922 och Frederik är en ung kronprins. Hans viktigaste uppgift är att gifta sig och producera en tronarvinge, men detta visar sig svårare än väntat, och åren går. När kärleken slutligen slår till utbryter en glädjeyra och till och med den gamle kungen faller för sin nya svärdotter. Det ny...

  SVT Play
 • Avsnitt 3 - I farliga tider
  Dramadokumentär, Historisk drama, S1:A3

  År 1940 ockuperar Nazityskland Danmark och kungahuset får åter en central roll när man ska samarbeta med den politiska ledningen. Frederik är nu medelålders och har fortfarande en spänd relation till fadern, som håller honom utanför kungamakten. Men när den gamla kungen skadas i en ridolycka hamn...

  SVT Play
 • Avsnitt 4 - Monarkins framtid
  Dramadokumentär, Historisk drama, S1:A4

  År 1947 utropas den 48-årige Frederik till kung i Danmark. Strax står han inför ett svårt val. Om hans äldsta dotter ska bli kunna tronarvinge krävs en lagändring. Och vad säger folket om det?

  SVT Play