vidare till tv.nu
Till fots över Kaukasus
Håll koll på premiärer medsektionspartner

Till fots över Kaukasus

Kunskapskanalen, Tor 19 sept 17:45 - 18:35, repris

Äventyr, Dokumentär, Storbritannien

Nu ska äventyret avslutas vid Kaspiska havet i Iran. På vägen besöker Levison frontlinjen i ett krig som pågått 30 år. Han hinner också pruta på mattor och pröva ett traditionellt träningspass för persiska krigare i Teheran.

Säsonger och avsnitt

Säsong 0
 • Säsong 1
 • Säsong 0
 • Avsnitt 1 - Nordossetien
  Äventyr, Dokumentär

  Vad vet du om Kaukasus? Snart mycket mer, tack vare brittiska äventyraren Levison Wood. Till fots och med hjälp av lokalbefolkningen ska han ta sig 400 mil från Ryssland till Iran. På vägen blir det spännande möten.

 • Avsnitt 2 - Ingusjien och Tjetjenien
  Äventyr, Dokumentär

  Många har velat ha makt över delstaterna i södra Ryssland. Den brittiska äventyraren Levison Wood och hans guide lyckas göra den riskabla resan till något roligt, spännande och lärorikt.

 • Avsnitt 3 - Dagestan och Azerbajdzjan
  Äventyr, Dokumentär

  En övergiven by med föremål som inte rörts sedan Stalins dagar och en livlig diskussion om var Noas ark strandade. Allt medan både vargar och ryska armén lurar i bergen. Äventyraren Levison Wood och hans guide tar oss djupt in i Kaukasus.

 • Avsnitt 4 - Azerbajdzjan och Georgien
  Äventyr, Dokumentär

  Levison Woods resa är inte någon charter. I detta avsnitt korsar han en öken med lervulkaner och träffar gamla vänner i Georgien. På vägen liftar han med häst och vagn, besöker en övergiven sovjetisk gruva och hittar mynt från tiden före Jesus.