vidare till tv.nu

Dokumentär, Konsument

Fabriken inifrån

Storbritannien • Säsong 3, Avsnitt 3

Sön 22 nov 07:00 - 08:00 • reprisSjuan
Gregg upptäcker en chockerande sanning på Europas största kexfabrik som kan komma att omvälva Storbritanniens kexätande. Cherry skaffar sig vetenskapliga bevis för att kex blir godare om du doppar det i en dryck, och testar sina fynd i verkligheten.

Säsonger och avsnitt

Säsong 3
  • Säsong 1
  • Säsong 2
  • Säsong 3
  • Säsong 4
  • Säsong 5
  • Avsnitt 1 - Tea Bags
    Dokumentär, Konsument, S3:A1

    Brittiska paraddrycken te kommer i flera färger, former och smaker, med en fantastisk historia. Gregg följer tebladen från Kenya till den enorma fabriken i England. Cherry tar reda på allt som finns att veta om den perfekta koppen te.

  • Avsnitt 2 - Pasta
    Dokumentär, Konsument, S3:A2

    Följ med in i världens största pastafabrik, i Italien följer Gregg vetet från fält till den perfekta spaghettin. Cherry tar reda på hemligheterna till pastans framgångar, och vilka brittiska pastavanor som får italienare att se rött.

  • Avsnitt 3 - Biscuits
    Dokumentär, Konsument, S3:A3

    Gregg upptäcker en chockerande sanning på Europas största kexfabrik som kan komma att omvälva Storbritanniens kexätande. Cherry skaffar sig vetenskapliga bevis för att kex blir godare om du doppar det i en dryck, och testar sina fynd i verkligheten.

  • Avsnitt 4 - Fish Fingers
    Dokumentär, Konsument, S3:A4

    Turen har kommit till fiskpinnar, räddaren i vardags-nöden. Cherry beger sig till Island och följer torsken som sedan åker vidare till brittiska fabriker där Gregg tar över för att förvandla råvaran till våra gyllenbruna godsaker.

  • Avsnitt 5 - Sauces
    Dokumentär, Konsument, S3:A5

    Programledarduon Gregg och Cherry befinner sig på varsitt håll i Holland för att ta oss med in i såsernas underbara värld, med särskilt fokus på majonnäs. Dessutom får vi tjuvkika på det 2000 år gamla receptet på soya.

  • Avsnitt 6 - Soft Drinks
    Dokumentär, Konsument, S3:A6

    Cherry och Gregg låter oss följa med i läskproduktionen, från bärplockning på en gård i Kent, via läskfabriken, till återvinningen av flaskorna. Cherry blottlägger också hemligheterna till hur bubblorna spelar trick på våra sinnen.