vidare till tv.nu

Reality, Underhållning

Våra barns hemliga liv

2020 • Sverige • Säsong 1, Avsnitt 5

I måndags 20:00 - 21:00SVT1
Vad gör barn egentligen när de kommunicerar med varandra? Vad är skillnaden mellan att ljuga och att luras - och vilka regler gäller när vuxna inte ser på? Vi träffar de små 4-åringarna och de snart skolmogna 6-åringarna och försöker ta reda på hur bra koll barnen har på sin omvärld via spännande stafetter och frågesporter.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Avsnitt 1
  Reality, Underhållning, S1:A1

  Vi följer nio sexåringar när de träffas för första gången i förskolemiljö. Vad gör barn egentligen när vi vuxna inte ser eller lägger sig i? Varför är vissa barn blyga och varför är det så viktigt att få känna alla känslor när man är liten? Hur reagerar en sexåring när något är orättvist?

  SVT Play
 • Avsnitt 2 - Avsnitt 2
  Reality, Underhållning, S1:A2

  Vi följer en härlig grupp femåringar på förskolan. Det är många olika viljor som möts och barnens förmåga att kommunicera och samarbeta ställs hela tiden på prov. I kvällens avsnitt är det tävling, paketöppning och födelsedagskalas på agendan.

  SVT Play
 • Avsnitt 3 - Avsnitt 3
  Reality, Underhållning, S1:A3

  På förskolan möts åtta fyraåringar för första gången. De utsätts för olika utmaningar och frestelser och ska också försöka samsas. Kan småbarn ljuga och hjälper de varandra när någon av dem råkar i trubbel?

  SVT Play
 • Avsnitt 4 - Avsnitt 4
  Reality, Underhållning, S1:A4

  Det är dags för våra femåringar att ses igen, och de har verkligen längtat efter varandra. Det blir starka känslor när en gigantisk dinosaurie plötsligt dyker upp på förskolan. Små söta kaniner och gulliga kycklingar hälsar också på och barnens förmåga att ta ansvar sätts på prov när de får en eg...

  SVT Play
 • Avsnitt 5 - Avsnitt 5
  Reality, Underhållning, S1:A5

  Vad gör barn egentligen när de kommunicerar med varandra? Vad är skillnaden mellan att ljuga och att luras - och vilka regler gäller när vuxna inte ser på? Vi träffar de små 4-åringarna och de snart skolmogna 6-åringarna och försöker ta reda på hur bra koll barnen har på sin omvärld via spännande...

  SVT Play
 • Avsnitt 6
  Reality, Underhållning, S1:A6

  Får barn bestämma för mycket, eller kanske för lite? Förstår de vad som krävs för att kunna ta ansvar och fatta beslut? Och vad krävs egentligen av en god ledare? Barnens förmågor att samarbeta i hierarkier sätts på prov.