Guy utforskar köttälskarnas paradis. I Colorado Springs en jamaikansk sylta som serverar curryget. I Baltimore en galen ölbar med vildsvin på menyn. I Washington D.C en uberdeli som har hemlagad pastrami och en köttfylld marockansk specialitet.
Guy besöker krogar som håller fast vid familjebanden. I Pleasantville upprätthåller en kvinna makens arv med sin hemlagade kyckling med våfflor och revbensspjäll. I Baltimore serverar en lunchkrog fortfarande sin speciella kokoskräms-french toast och krabbkaka.
I Colorado Springs besöker Guy en cool sylta som stoltserar med sin Pueblo chiliburgare och en baksmällespecialitet. I Washington D.C. serverar en familjeägd smörgåsbutik en otrolig corned beefhoagie.
I Baltimore besöker Guy en matbil som serverar grillat. I Islamorada serverar en liten mathytt vid havet friterade räkor och i Key Largo smakar Guy på en fantastisk dippsås för fisk.
I Key Lago besöker Guy en italiensk restaurang som serverar kalv och mac and cheese med riklig tryffelsmak.
Guy får smaka på fläsktacos, sköldpaddssoppa och matiga crepes med en twist.
Guys smakar på ostiga stekar och kyckling, pastrami på kringelbröd och pulled pork med root beer-smak.
I detta avsnitt testar Guy portugisiska korvar och lammburgare i Kalifornien och okra gumba och köttfria mackor i Oakland.
I Soutth Beach blir det hemmagjorda tortillas och tacos gjorda på gräshoppor medan ett tyskt hak lagar currywurst.
I Miami blir det vildsvinskorv, bacon, tacos och våfflor.
På Kuba blir det hummer, regionalt fläsk, ryska raviolin och kyckling Kiev.
Guy Fieri åker till Havana i Kuba och smakar på lamm och färsk blåfisk samt getstuvning och kinesiskt stekt rice.
Guy smakar på lamm- och fläskskorpor samt ravioli gjord på en hundra år gammal maskin.