Prue Leith är bäst känd som domare i flera brittiska matlagningsprogram, men hon har en imponerande meritlista som kock.
Han är idag känd som kungen av brunch, men restaurantören Bill Granger inledde sin karrär smått, på ett litet kafé i Sydney år 1993.
Den banbrytande kocken Tom Kerridge tog en risk när han öppnade sin pub The Hand and Flowers 2005. Men det lönade sig, för det är den första brittiska pub som fått en michelinstjärna.
När Ollie Dabbous öppnade sin första restaurang i en förfallen byggnad 2012 kunde han aldrig ha anat vilken stjärnstatus han skulle uppnå.
Levi Roots är en ikon vad gäller det karibiska köket, och 2007 var han gäst i programmet Dragons Den, där han han fick flera investerare till sin Reggae-Reggae-sås.
Giorgio Locatelli anses vara en av de bästa italienska kockarna av sin generation. Men innan han förfinade sina skickligheter i Paris och London började han på familjens restaurang i norra Italien.
Michel föddes in i den legendariska Rouxdynastin, och har blivit en modern mästare av det franska köket.
Nathan Outlaw har lämnat sitt avtryck genom att servera fisk från kusten utanför Cornwall på ett simpelt och ärligt sätt.
Angela Hartnetts italienska rötter har format hennes kulinariska karriär som varat i över 30 år.
David Thompson har varit en grundsten i den kulinariska världen i över 30 år.
Den klassiskt utbildade Richard Bainbridge rörde sig snabbt uppåt i matlagningens värld, och redan vid 26 års ålder styrde han över ett Michelin-kök.
Daniel Clifford är en av Storbritanniens mest välrespekterade kockar. Efter att ha tränats i matlagningskonsten av legender som Marco Pierre White öppnade han Midsummer House år 1998.
Tom Kitchin är en av Storbritanniens mest respekterade och högaktade kockar.
Japanfödda Tetsuya Wakuda började karriären vid 19 års ålder som diskare, men idag är han en världens mest högaktade kockar.
Rosemary Shrager har varit en av Storbritanniens mest älskade TV-kockar i över tjugo år.
Den banbrytande kocken Atul Kochhar har revolutionaliserat det indiska köket.
Monica Galettis exceptionella historia är om en kock som började på botten och arbetade sig upp till att laga mat i några av världens mest krävande kök.
Theo Randall är chefskock vid den kända italienska restaurangen The River Café i London sedan 10 år tillbaka, och har under sin karriär lagat mat med legender som Ruth Rodgers och Rose Gray.
Michael Caines är en av Storbritanniens mest högaktade kockar.
Thomasina Miers dök upp i våra TV-rutor för första gången 2005 när hon vann titeln i Masterchef.