vidare till tv.nu

Dokumentär, Special

Infiltratören

2021 • Sverige

Sön 17 jan 22:00 - 22:30SVT1
Om polisinfiltratören Peter Rätz som under sju år infiltrerade flera grupperingar inom den organiserade brottsligheten.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Rekryteringen
  Dokumentär, Special, S1:A1

  Året är 1995 och Peter Rätz arbetar som bartender på flera av Stockholms innekrogar. Genom sitt arbete kommer han i kontakt med personer inom den kriminella världen och kontaktas därför av polisen med ett erbjudande om att bli informatör.

 • Avsnitt 2 - Infiltratören
  Dokumentär, Special, S1:A2

  Peter är nu hangaround i Brödraskapet MC. Samtidigt som han förser polisen med information om det kriminella mc-gänget så deltar han i allt från vapentransporter till indrivningar för att inte avslöja sin täckmantel.

 • Avsnitt 3 - Förvandlingen
  Dokumentär, Special, S1:A3

  Peter avancerar inom det kriminella mc-gänget Brödraskapet MC, men får även andra uppdrag av polisen. Hans identitet som yrkeskriminell blir allt mer fördjupad, något som får stora konsekvenser för relationerna till vänner och familj.

 • Avsnitt 4 - Operationerna
  Dokumentär, Special, S1:A4

  Peter är en av huvudpersonerna i det så kallade "Gotlandsärendet", ett uppmärksammat och kritiserat narkotikatillslag i Visby 2000. I sin nya roll som Sergeant at arms för Bandidos stockholmsavdelning kommer han för första gången i kontakt med den ryska maffian.

 • Avsnitt 5 - Avslöjandet
  Dokumentär, Special, S1:A5

  Peter är nu indragen i allt mer komplexa och riskfyllda operationer mot kriminella organisationer både i Sverige och utomlands. I samband med att Peter grips misstänkt för vapenbrott, publiceras en tidningsartikel som får allting att rämna.

 • Avsnitt 6 - Flykten
  Dokumentär, Special, S1:A6

  Efter att ha varit polisens infiltratör i nästan tio års tid har Peter Rätz blivit avslöjad. De kriminella organisationer han infiltrerat har satt ett pris på hans huvud och för att undkomma dödshotet måste han omedelbart fly med sin flickvän och deras nyfödda barn.