Olika favoritdeltagare återvänder för en andra chans till Masterchef-titeln och tävlar med varandra om säsongens enda immunitet.
Varje lag måste tillaga en trerättersmåltid för 120 gäster. Domarna presenterar tre ingredienser: svart vitlök, ingefära och potatis, och lagen måste använda en av ingredienserna i varje rätt.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Amatörkockar i Australien tävlar om att bli en kulinarisk mästare och förtjäna titeln Masterchef Australien.
Deltagarna tävlar under två rundor för deras chans att vinna immunitet. Första rundan är en rätt med snabbnudlar, andra rundan går ut på att skapa nostalgiska och tröstrika maträtter.
Josh Niland från The Fish Butchery vägleder deltagarna när de ska välja fiskstycke. Deltagaren med den minst imponerande rätten kommer att skickas hem från tävlingen.
Den eftertraktade staffettävlingen är tillbaka och som lag måste deltagarna skapa en huvudrätt och en dessert. Varje deltagare har 20 minuter på sig men sen bara 45 sekunder på att skicka vidare kontrollen till deras lagkamrat.
Deltagarna ställs inför ett läckert test av gästkocken Kirsten Tibballs, deltagarna utmanas att skapa komplicerade desserter och vinnaren tar hem immunitet.
Deltagarna får en känslosam överraskning bestående av ett kort på en av deras nära och kära, utmaningen blir att skapa en maträtt inspirerad av ett kärt minne från deras familjer.
Deltagarna är utmanade att skapa en maträtt baserad på en av sju klassiska sagor, det starkaste konceptet i tävlingen vinner immunitet.
Deltagarna är utmanade att göra en rätt med två olika smaker av glass.Till den andra rundan måste de även hitta fem stycken ovanliga tillbehör.
Deltagarna måste laga en söt eller sur maträtt med en valfri citrusfrukt, och sen använda samma frukt i rond två.
Kockarna ska göra en efterrätt inspirerad av kocken Coskun Uysais kyckling och rispudding dessert, men till deras förvåning ska deras efterrätt innehålla kött eller protein.
Deltagarna testar sin tur med ett lotteri som bestämmer veckas ingredienser, det finns 25 lotteribollar och varje en av motsvarar en ingrediens.
Tävlingen hettar till när deltagarna möter varandra i en utmaning där priset är immunitet. Deltagaren som vinner utmaningen blir även den första att placeras i top 10 listan.
Trycket ökar när det är dags för utslagning, deltagarna ska göra en paj med australienskt tema. Deltagarna som klarar sig går vidare till top 10.
Deltagarna delas upp i par och ska tillsammans laga två identiska maträtter med en specifik ingrediens, för att göra det extra utmanande får de inte se vad deras partner gör.
Kocken Benjamin Cooper från Chin Chin i Melbourne, utmanar deltagarna att göra hans "Jungle Curry" men de måste återskapa maträtten utan att använda ett recept.
Deltagarna deltar i en utmaning med en mysterielåda med fokus på olika metoder för att röka mat, men ett av elementen i maträtten måste rökas med en rykande pistol.
Koskemattomuushaasteessa jokainen saa yhden kurpitsan, josta on tarkoitus valmistaa kolme eri ruokalajia. Kiire on kova, kun aikaa yhteen annokseen on vain puoli tuntia.
Pudotushaasteessa kilpailijoita viedään ympäri maailmaa. Ensimmäisellä kierroksella tehdään katuruokaa, ja toisella kierroksella on vuorossa fine diningia. Jaksossa vierailee kokki Charlie Carrington.
Uusi viikko alkaa, ja kärkikahdeksikko tavoittelee kultaa. Palkintolautanen komeilee keittiössä motivaattorina, ja kultaisen yllätyslaatikon aineksista kokataan kullanhohtoisia annoksia.
Koskemattomuushaasteessa kilpailijat saavat uusia ainesosia aina viiden minuutin välein. Kenen hermot kestävät, kun kokkausaika hupenee?
Kilpailijoiden on tunnistettava kuution muotoon leikattuja ruoka-aineita silmät sidottuna. Ensimmäisenä pelistä pudonneet joutuvat pudotuskierrokselle, missä valmistetaan mahdollisimman tasapainoinen annos viittä perusmakua käyttäen.
Tämänkertainen yllätyslaatikko panee koetukselle sekä kilpailijoiden luovuuden että ajanhallinnan. Panokset ovat korkeat, koska vain kolme parasta pääsee tavoittelemaan koskemattomuutta ja sen myötä ensimmäistä paikkaa kuuden parhaan joukossa.
Koskemattomuushaasteen aluksi kilpailijat arvuuttelevat aakkostettujen kupujen alta paljastuvia raaka-aineita. Ainekset saa käyttöönsä, jos ne tunnistaa oikein. Luvassa onkin varsin erikoisia raaka-ainevalikoimia.
Pudotushaasteen ensimmäisellä kierroksella valmistetaan klassikoita. Osa kilpailijoista joutuu toiselle kierrokselle, jolla heidän tulee tarjoilla tuomareille jotakin ennennäkemätöntä. Upeat luomukset saattavat tuomarit vaikean päätöksen eteen.
Tällä kertaa yllätyslaatikkohaasteessa haetaan inspiraatiota Rubikin kuution väreistä. Tavoitteena on kolmen parhaan joukko ja koskemattomuushaaste. Kenen annos saa yhden tuomareista kyyneliin?
Kolme kokkia valmistaa koskemattomuushaasteessa suolaisen ja makean annoksen käyttäen sokkona valittuja aineksia. Parhaan paikka kärkiviisikossa on taattu.
Viisi kokkia tavoittelee neljää jäljellä olevaa paikkaa kärkiviisikossa. Yksi suurimmista suosikeista joutuu kotimatkalle.
Tällä kertaa yllätyslaatikkohaasteessa haetaan luonnon inspiroimia annoksia. Kolme parasta pääsee tavoittelemaan kauden viimeistä koskemattomuutta ja varmaa paikkaa kärkinelikossa.
Kolme kokkia taistelee koskemattomuudesta ja ensimmäisestä paikasta finaaliviikolle. On aika ottaa kovat aseet esiin, ja yksi kokeista käyttääkin valttikorttinsa, joka on Harry Potter -taikamaailman inspiroima luomus.
Pudotuksessa neljästä kokista jokainen valmistaa yhden ruokalajin aterialle, jota tulee nauttimaan joukko Australian kuuluisimpia kokkeja. Kolme parhaiten suoriutunutta etenee finaaliviikolle, ja heikoin putoaa pelistä.
Luvassa on kauden viimeinen yllätyslaatikkohaaste, ja Gordon Ramsay on koonnut kilpailijoille valikoiman peribrittiläisiä raaka-aineita. Päivän paras annos vie tekijänsä suoraan semifinaaliin.
Jaossa on kaksi semifinaalipaikkaa. Kilpailijat ottavat toisistaan mittaa pudotushaasteessa, jossa kokataan joko tavallisista tai epätavallisista raaka-aineista. Kuka kestää paineet ja onnistuu parhaiten, kun pienikin virhe voi olla kohtalokas?
Semifinaalissa jäljellä on enää kolme kilpailijaa. Finaalipaikka on tarjolla vain kahden parhaan toffeeomenan tekijälle.
Kaksi kilpailijaa käy kiivaan taiston pokaalista ja 250 000 dollarista serviisihaasteessa, jossa tarjoillaan kolmen ruokalajin ateria tuomareille ja kaikille kauden kilpailijoille.