Rick Steins första resa blir till Bordeaux i Frankrike. Det är höst och Rick har blivit inbjuden att vara domare i en vintävling.
Den isländska huvudstaden erbjuder ett saftigt stekt lamm, rågbröd bakat i vulkanisk sand, hummersoppa och naturligtvis torsk.
Rick njuter av en helg i Berlin där historia och avantagarde lever sida vid sida. Rick upptäcker att det finns ett överflöd av innovativa kockar i staden.
Den österrikiska huvudstaden har gett sitt namn till en av Europas mest populära rätter, wienersnitzlen, men är annars känd för sin magnifika arkitektur och en raffinerad kafékultur med läckra sötsaker.
Rick Stein besöker Bologna i norra Italien. Staden är känd för sin matkultur. Här lär han sig att göra färsk pasta som ska användas till tortellini, ravioli och lasagne.
Rick besöker den portugisiska huvudstaden Lissabon, en stad som älskar dess skaldjur. De kulinariska effekterna av Portugals expeditioner kan fortfarande ses i landets rätter.
Den populära brittiska kocken Rick Stein reser till Köpenhamn för att utforska det nya nordiska köket. Och hemma gör han Danmarks nationalrätt.
I staden Cádiz i södra Spanien fascineras Rick av de smala och slingrande gatorna. Barerna serverar utsökta tapas som hummus samt grillad fisk och ris med vitlök, saffran och persilja.
Rick Stein besöker staden Tessaloniki, känd som Greklands gourmethuvudstad. Dessutom är det födelseplatsen för en av historiens största krigare, Alexander den store.
Rick Stein tar resan till Palermo, som ligger norr om ön Sicilien. Här får han smaka rätter som innehåller pinjenötter, russin, citroner och mandel.