vidare till tv.nu
Delta i veckans streamingquizsektionspartner

Dokumentär

Åtta årstider

2016 • Sverige • Säsong 1, Avsnitt 3 av 8

I tisdags 20:55 - 21:00SVT2
Vi möter scenkonstnären Ola Stinnerbom i Göteborg och talar om den samiska kulturen och trumman. Vårens förvandling från det frusna till det grönskande gröna är storartad.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Vinter
  Dokumentär, S1:A1

  En liten film om vintern från ett samiskt perspektiv. Vi träffar glaskonstnären Monica L Edmondson från Tärnaby som älskar det vita vinterlandskapet.

 • Avsnitt 2 - Vårvinter
  Dokumentär, S1:A2

  Artisten Sofia Jannok berättar om sin relation till vårvintern. En årstid som genomgår stora förändringar då klimatet förändras.

 • Avsnitt 3 - Vår
  Dokumentär, S1:A3

  Vi möter scenkonstnären Ola Stinnerbom i Göteborg och talar om den samiska kulturen och trumman. Vårens förvandling från det frusna till det grönskande gröna är storartad.

 • Avsnitt 4 - Vårsommar
  Dokumentär, S1:A4

  Oliver Israelsson är en av de skickligaste traditionella slöjdarna. I denna lilla film om vårsommaren får vi följa hur han skapar en guksi, alltså en kåsa, från skogen till färdigt alster.

 • Avsnitt 5 - Sommar
  Dokumentär, S1:A5

  En av den mest lysande stjärnan på den samiska konsthimmeln just nu är Anders Sunna. I filmen om sommaren träffas vi i Jokkmokk och får en unik inblick i hans skaparprocess.

 • Avsnitt 6 - Höstsommar
  Dokumentär, S1:A6

  Under en manifestation mot gruvbrytning i Gállak träffar vi den mångsidiga konstnären Lena Stenberg som berättar om sin politiska konst och relationen till höstsommaren.

 • Avsnitt 7 - Höst
  Dokumentär, S1:A7

  Lena L Skott från Björkvattsdalen skapar sin mjukslöjd från grunden. En sypåse är alltid med i handväskan och hösten är samlandets årstid.

 • Avsnitt 8 - Höstvinter
  Dokumentär, S1:A8

  Tomas Colbengtson är en mångsidig konstnär som vi träffar på Torne älv. Han ska låta bilder frysa in i isen, ett konstnärligt experiment som ska pryda det välkända Ishotellet.

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group. Bolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer