vidare till tv.nu
Delta i veckans streamingquizsektionspartner

Dokumentär

Tack gud jag är homo

2019 • Sverige • Säsong 1, Avsnitt 8

Tor 04 mar 21:45 - 22:00SVT24
Caroline vågade inte komma ut hemma i Pajala av rädsla för att bli utfryst av släkten och samhället. Därför flyttade hon till Umeå. Där växte hennes självförtroende och hon vågade vara sig själv fullt ut. Men hon saknade naturen i Pajala, och nu är hon tillbaka. Finns det ens någon annan flata i Pajala, hur långt bort bor närmsta haff egentligen?

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Säsong 2
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Gaydar
  Dokumentär, S1:A1

  Alice och Linda reder ut vad som ger utslag på en gaydar. Och hur funkar det, kan två feminina tjejer vara ihop? Eller måste det alltid vara en av varje i ett par? Vi får en utförlig genomgång av den lesbiska skalan och reder ut fördomarna kring hur en flata egentligen ser ut.

  UR Play
 • Avsnitt 2 - Lesbiska dalen
  Dokumentär, S1:A2

  Är det svårare att vara gay på landsbygden? Sticker du ut mer i en liten by än i storstan? I Sankt Annas skärgård har Marie och Katarina lyckats ragga till sig de bästa grannarna - inte bara grannar som är lesbiska, utan även grannar som är hjälpsamma oavsett bakgrund, läggning eller politisk til...

  UR Play
 • Avsnitt 3 - Seniorflatan
  Dokumentär, S1:A3

  Molly är 90 år och kanske en av Sveriges äldsta flator. Hon delar med sig av sina bästa tips, och kan bekräfta att i homo-sammanhang var det sannerligen inte bättre förr. Selma Lagerlöf och Karin Boye är två historiska lebbor. Hur levde de? Och hur vet vi att de var lesbiska?

  UR Play
 • Avsnitt 4 - Mamma, mamma, barn
  Dokumentär, S1:A4

  Att skaffa barn som två tjejer är möjligt. Det finns till och med flera olika vägar att gå. Mammorna Anna och Felicia berättar och guidar oss genom sin resa.

  UR Play
 • Avsnitt 5 - Queer-fear
  Dokumentär, S1:A5

  Clara Henry, bloggare och programledare, förklarar skillnaden mellan pan- och bisexualitet. Linda är nervös och rädd för att säga fel när hon ska intervjua två personer som är queer. Alice kallar rädslan för queer-fear. Duon träffar Mona och Malin, två real life queers, och de förklarar vad det b...

  UR Play
 • Avsnitt 6 - Bota homos
  Dokumentär, S1:A6

  Ända fram till 1979 klassades homosexualitet som en psykisk sjukdom av Socialstyrelsen. Och än idag finns det faktiskt människor som tror att det går att bota homosexualitet. En pastorsfru i Småland har delat med sig av en fyrastegs-metod för att bli fri från synden. Kanhända blir Alice och Linda...

  UR Play
 • Avsnitt 7 - Komma ut, komma in
  Dokumentär, S1:A7

  Är det inte tråkigt att man kommer på sig själv med att placera folk i fack hela tiden? I Sandviken träffar Alice och Linda Christine som verkligen får dem att tänka till. Christine säger att hon under en tid var homofob. Sedan kom hon ut som lesbisk. Men det senaste ryktet säger att Christine än...

  UR Play
 • Avsnitt 8 - Gay i Sápmi
  Dokumentär, S1:A8

  Caroline vågade inte komma ut hemma i Pajala av rädsla för att bli utfryst av släkten och samhället. Därför flyttade hon till Umeå. Där växte hennes självförtroende och hon vågade vara sig själv fullt ut. Men hon saknade naturen i Pajala, och nu är hon tillbaka. Finns det ens någon annan flata i ...

  UR Play

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group med systerbolag som Aftonbladet, SvD, klart.se, Yepstr.com, hygglo.se, Blocket, Lendo, Hypoteket, Godare m.fBolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm, som delas med systerbolagen.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer