vidare till tv.nu
Delta i veckans streamingquizsektionspartner

Dokumentär

Idrottens himmel och helvete

2020 • Sverige • Säsong 3, Avsnitt 3

Tis 02 mar 22:15 - 22:45SVT24
Inom flera sporter är anorexi tre till fyra gånger vanligare än i samhället i övrigt. Vi möter Ida Andersson och hennes familj, som havererade totalt på grund av Idas anorexi.

Säsonger och avsnitt

Säsong 3
 • Säsong 1
 • Säsong 2
 • Säsong 3
Säsong 3
 • Avsnitt 1 - Kriminalitet
  Dokumentär, S3:A1

  Är synen på idrottsrörelsen som ren och ärlig förlegad och naiv? Kriminella gäng vill rekrytera samma barn som klubbarna. Och utpressning, hot och matchfixning är ett problem inom många idrotter.

 • Avsnitt 2 - Depression
  Dokumentär, S3:A2

  Rullstolsburne Aron Andersson är en stor inspirationskälla för många. Han har bland annat hjälpt 15-åriga Oscar som efter en benamputation var djupt deprimerad. Vi möter också Nisse som är en mycket duktig skidåkare, men han blev djupt deprimerad. Till sist tänkte han ta sitt liv.

  UR Play
 • Avsnitt 3 - Anorexi
  Dokumentär, S3:A3

  Inom flera sporter är anorexi tre till fyra gånger vanligare än i samhället i övrigt. Vi möter Ida Andersson och hennes familj, som havererade totalt på grund av Idas anorexi.

  UR Play
 • Avsnitt 4 - Jämställdhet
  Dokumentär, S3:A4

  Det finns få platser i samhället där vi är så uppdelade efter kön som i idrotten. Sam som är född tjej identifierar sig som kille och står inför ett dilemma. Ska hen fullfölja sin könskorrigering eller avvakta för att inte tvingas sluta i Skellefteå AIK:s damlag?

  UR Play
 • Avsnitt 5 - Rätten till idrott
  Dokumentär, S3:A5

  Rätten till idrott kan ofta kännas självklar då klubbar, planer och hallar finns nästan överallt i vårt land. Men den svenska idrottsrörelsen bygger på en folkhemstradition där det finns föräldrar som kan skjutsa och engagera sig - inte minst ekonomiskt. Hur inkluderar man nya svenskar? Och hur k...

  UR Play
 • Avsnitt 6 - Barnkonventionen
  Dokumentär, S3:A6

  Svensk barn- och ungdomsidrott går just nu igenom en demokratiseringsprocess, inte minst tack vare att barnkonventionen blev lag 2020. Barnets bästa ska stå i fokus. Vad innebär det? Att lyssna mer på de unga och låta dem ha inflytande över idrottsutövandet kan låta lätt men kan i praktiken vara ...

  UR Play

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group. Bolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer