vidare till tv.nu
Delta i veckans streamingquizsektionspartner

Dokumentär, Historia

Världens historia: Andra världskrigets största bluff

2021 • Säsong 1, Avsnitt 1

Tor 08 apr 16:15 - 17:05 • reprisSVT2
Den osannolika historien om hur de allierade lurade nazistregimen. Genom att placera ett lik nära den spanska kusten med en påhittad identitet och med påhittade hemliga dokument.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1
  Dokumentär, Historia, S1:A1

  Den osannolika historien om hur de allierade lurade nazistregimen. Genom att placera ett lik nära den spanska kusten med en påhittad identitet och med påhittade hemliga dokument.

 • Avsnitt 2
  Dokumentär, Historia, S1:A2

  I 1943 erobrer de allierede Sicilien. To måneder forinden er liget af en britisk officer skyllet i land i Spanien med fortrolige dokumenter, der afslører, at de allierede planlægger en invasion af Grækenland.

 • Avsnitt 3
  Dokumentär, Historia, S1:A3

  I 1962 er cubakrisen på kogepunktet. Og verden holder vejret af frygt for en altødelæggende atomkrig mellem USA og Sovjetunionen. Bag kulisserne kæmper en af århundredets største kontraspioner for at redde USA ud af krisen. Her dykker vi ned i historien om den sovjetiske efterretningsofficer Oleg...

 • Avsnitt 4
  Dokumentär, Historia, S1:A4

  I 1945 sprænger USA sin første atombombe, og fire år efter følger Sovjetunionen trop. Her dykker vi ned i historien om, hvordan og hvorfor forskere afslørede og videregav hemmelig informationer om atombomben til russerne, og hvordan amerikanske efterretningstjenester knækkede deres koder for at a...

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group med systerbolag som Aftonbladet, SvD, klart.se, Yepstr.com, hygglo.se, Blocket, Lendo, Hypoteket, Godare m.fBolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm, som delas med systerbolagen.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer