vidare till tv.nu

Dokumentär, Utbildning

Teknikens under

2021 • Storbritannien • Säsong 1, Avsnitt 2

Sön 18 apr 07:55 - 09:00 • reprisTV12
Följ med och ta del av hemligheterna bakom ett av världens största kryssningsfartyg - MSC Bellissima. Vi får lära oss allt ifrån hur skrovet är uppbyggt till hur fartyget har kapacitet att färda över 7000 passagerare på samma gång.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1
  Dokumentär, Utbildning, S1:A1

  En av Nordamerikas mäktigaste broar, The Samuel De Champlain Bridge, nyttjas varje vecka av drygt en miljon fordon. Bron har funnits i över 125 år och vi får ta del av alla de tekniska innovationer som gjort det möjligt.

 • Avsnitt 2
  Dokumentär, Utbildning, S1:A2

  Följ med och ta del av hemligheterna bakom ett av världens största kryssningsfartyg - MSC Bellissima. Vi får lära oss allt ifrån hur skrovet är uppbyggt till hur fartyget har kapacitet att färda över 7000 passagerare på samma gång.

 • Avsnitt 3
  Dokumentär, Utbildning, S1:A3

  Antonov 124 Ruslan är ett av världens största fraktflygplan vars uppgift är att transportera tunga föremål tusentals mil. Tillsammans med några av ingenjörerna bakom skapelsen går vi igenom allt ifrån de fyra motorerna till det tunna skalet.

 • Avsnitt 4
  Dokumentär, Utbildning, S1:A4

  Med fyra motorer som är starkare än en Formel 1-bil är Italo AGV Europas snabbaste passagerartåg. Varje dag transporteras fyrahundrafemtio resenärer mellan tjugoen italienska städer på rekordfart och vi får ta del av tekniken som gör det möjligt.

 • Avsnitt 5
  Dokumentär, Utbildning, S1:A5

  Las Vegas High Roller är Nordamerikas högsta pariserhjul. Varje år tar sig en miljon människor en tur och det är sällan några besvikna miner. Men arbetet för att hålla attraktionen fungerande är krävande och minsta fel kan få förödande konsekvenser.

 • Avsnitt 6
  Dokumentär, Utbildning, S1:A6

  Få en unik inblick i arbetet bakom Europas högsta dive coaster, en berg- och dalbana med ett vertikalt fall. Med en hastighet på över 105 km/h är upplevelsen minst sagt nervkittlande men frågan är hur allt hänger samman?

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group. Bolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer