vidare till tv.nu
Delta i veckans streamingquizsektionspartner

Underhållning

Kulturfrågan Kontrapunkt

2021 • Sverige • Säsong 4, Avsnitt 4

Tor 22 apr 00:50 - 01:50 • reprisSVT1
Kulturella nötter ska knäckas och kunskap ska mätas när lag Lindh möter lag Törnsten. Musiken framförs av Kontrapunkts manskör under ledning av Alexander Einarsson och Parham svarar för uppläsningarna.

Säsonger och avsnitt

Säsong 4
 • Säsong 1
 • Säsong 2
 • Säsong 3
 • Säsong 4
Säsong 4
 • Avsnitt 1
  Underhållning, S4:A1

  Tävlar gör lag Lovisa Törnsten mot nykomlingarna i lag Daniel Sjölin. Levande musik av Sara Parkman med gäster och uppläsningar av Amanda Ooms.

 • Avsnitt 2
  Underhållning, S4:A2

  Gnugga geniknölarna och mät dina kunskaper mot lag Helena von Zweigbergk och lag Jenny Lindh. Programledare Ella Petersson och kulturmagister Eva Beckman guidar oss genom kluriga frågor och smarta svar.

 • Avsnitt 3
  Underhållning, S4:A3

  Dags för andra matchen för både lag Sjölin och lag von Zweigbergk. Programledaren Ella Pettersson styr kulturskutan medan Eva Beckman skipar rättvisa och sprider kunskap.

 • Avsnitt 4
  Underhållning, S4:A4

  Kulturella nötter ska knäckas och kunskap ska mätas när lag Lindh möter lag Törnsten. Musiken framförs av Kontrapunkts manskör under ledning av Alexander Einarsson och Parham svarar för uppläsningarna.

 • Avsnitt 5
  Underhållning, S4:A5

  Mycket står på spel för lag Törnsten och lag von Zweigbergk som med hjälp av Sofie Asplunds sång och Lo Kauppis recitation ska knäcka kluriga nötter.

 • Avsnitt 6
  Underhållning, S4:A6

  Fyra lag möter varandra i en frågesport som tar avstamp i klassisk musik, konst och litteratur. Till skillnad från klassikern Musikfrågan Kontrapunkt så handlar det nya programmet inte bara om musik utan även om konst och litteratur.

 • Avsnitt 7
  Underhållning, S4:A7

  Nu avgörs vilket lag som ska gå vidare till finalen. Det musikaliska geniet Aristo Sham trakterar flygeln medan Josefin Neldén läser texterna.

 • Avsnitt 8
  Underhållning, S4:A8

  Finalen firas med symfoniker i studion. Levande musik av Wermland Operas Orkester och uppläsningar av Kontrapunkts månggåriga vinnare Ebba Witt-Brattström. Finalen blir en rafflande kamp.

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group. Bolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer