vidare till tv.nu

Matlagning

Bäst i köket

2021 • Sverige • Säsong 1, Avsnitt 7

I fredags 13:45 - 14:45 • reprisSVT1
Tre utslagna familjer får en möjlighet att ta sig tillbaka in i tävlingen. Kvällens första tävling handlar om att familjerna ska laga en rätt med inspiration från två olika länder. I utslagstävlingen gäller det att skapa två rätter av en kyckling.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1
  Matlagning, S1:A1

  Överdådiga familjefestmåltider blandas med klassiska maträtter, i en kryddig kamp där titeln Bäst i köket står på spel. Redan från starten är det blodigt allvar när en av familjerna måste lämna tävlingen. På kvällens meny: en festmåltid.

 • Avsnitt 2
  Matlagning, S1:A2

  Överdådiga familjefestmåltider blandas med klassiska maträtter, i en kryddig kamp där titeln Bäst i köket står på spel. På kvällens meny: en festmåltid med helt fria ramar. Den familj som gör sämst ifrån sig måste lämna tävlingen.

 • Avsnitt 3
  Matlagning, S1:A3

  Sex familjer har gått vidare i tävlingen och får sina egna kök. Den första tävlingen består av dueller där familjerna tävlar mot varandra med samma råvara och de tre familjer som vinner får fortsätta. I utslagstävlingen ska det bakas en valfri marsipantårta. Ett tårt-slag utbryter där kampen mot ...

 • Avsnitt 4
  Matlagning, S1:A4

  Fem familjer fortsätter att kämpa om titeln Bäst i köket. Kvällens första tävling är en liten luring för familjerna. De blir lättade när de tror att de ska tävla i något så enkelt som att baka en paj. Men egentligen är det deras samarbetsförmåga, kommunikation och tålamod som testas. I utslagstäv...

 • Avsnitt 5
  Matlagning, S1:A5

  Fyra familjer fortsätter att kämpa om titeln Bäst i köket. I den första tävlingen gäller det att så snabbt som möjligt komma på vilken sås som efterfrågas. Familjerna behöver visa kunskap i kommunikation, snabbhet och supervassa smaklökar. I utslagstävlingen ska de laga tre rätter som juryn har k...

 • Avsnitt 6
  Matlagning, S1:A6

  Endast tre familjer är kvar i tävlingen och juryn förväntar sig matlagning på högsta nivå. I den första uppgiften ska familjerna göra så många rårakor som möjligt på endast 30 minuter. Men kraven är mycket höga så det är många rårakor som inte godkänns av juryn. I utslagstävlingen får familjerna ...

 • Avsnitt 7
  Matlagning, S1:A7

  Tre utslagna familjer får en möjlighet att ta sig tillbaka in i tävlingen. Kvällens första tävling handlar om att familjerna ska laga en rätt med inspiration från två olika länder. I utslagstävlingen gäller det att skapa två rätter av en kyckling.

 • Avsnitt 8
  Matlagning, S1:A8

  Julen är snart här och familjerna ska visa hur bra de är på att skapa julstämning. Den första tävlingen går ut på att de ska klä en gran med ätbart pynt. Godast och snyggast vinner. I den andra utmaningen ska lagen laga familjens klassiska julbuffé.

 • Avsnitt 9
  Matlagning, S1:A9

  Det är Nobelvecka och juryn vill se vad familjerna kan laga när det kommer till en riktigt lyxig måltid. Vad skulle de laga om de var kockar på en Nobelbankett? Daniel Roos, en av Sveriges ledande konditorer, gästar programmet.

 • Avsnitt 10
  Matlagning, S1:A10

  Dags för final! Nu ska det avgöras vilken familj som är bäst i köket och som får ge ut sin alldeles egna kokbok. Den sista och avgörande tävlingen består av tre delar. Familjerna ska laga en förrätt, en varmrätt och en dessert.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer