vidare till tv.nu
Se trailer

Dokumentär, Miniserie

Världens natur: En perfekt planet
A Perfect Planet

Storbritannien

Vilka omständigheter gjorde att just jorden fylldes av växter och djur och så småningom av oss människor? Här berättar några av världens främsta naturfilmare om de krafter som gjorde vår planet så perfekt.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Vulkaner
  Dokumentär, Miniserie, S1:A1

  Vulkaner spelade en stor roll i hur våra hav, vår atmosfär men också hur liv kom till på vår planet. Till och med askan från vulkanerna är så pass mineralrik att den fertiliserar jorden där den landar.

  SVT Play
 • Avsnitt 2 - Solen
  Dokumentär, Miniserie, S1:A2

  Åtta minuter tar det för solens livgivande strålar att nå oss. Varje punkt på jorden får lika mycket men mönstret varierar. Vid ekvatorn är dagarna lika långa året om, avgörande för regnskogarnas artrikedom och gibbonapornas överlevnad.

  SVT Play
 • Avsnitt 3 - Väder
  Dokumentär, Miniserie, S1:A3

  I människornas värld vållar översvämningarna katastrof. I naturen finner växter och djur sätt att överleva. När Amazonas skogar sätts under vatten vandrar fiskarna in bland träden för att leva på frön och småkryp.

  SVT Play
 • Avsnitt 4 - Havet
  Dokumentär, Miniserie, S1:A4

  De olika oceanerna är egentligen ett enda världshav där vattnet rör sig i en ständig cirkulation. Strömmarna för med sig näring till havets växtplankton. De äts av djurplankton som i sin tur äts av sardiner och annan småfisk.

  SVT Play
 • Se trailer
  Avsnitt 5 - Människan
  Dokumentär, Miniserie, S1:A5

  Vår perfekta planet är idag utsatt för hot. Men när elefanter dör av törst, öknar breder ut sig och regnskogar huggs ner finns det också människor som försöker möta hoten med åtgärder.

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group. Bolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer