vidare till tv.nu
Delta i veckans streamingquizsektionspartner

Dokumentär, Resor

Afghanistan - ett sargat land
Afghanistan. Das verwundete Land

2019 • Tyskland

Afghanistan befinner sig mellan konservativa traditioner och moderna livsstilar. Monarkin avskaffades och kommunistpartiet tog över landet.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Kungadömet Afghanistan
  Dokumentär, Resor, S1:A1

  På 1960-talet är Afghanistan ett fredligt land och ett populärt turistmål. Men under ytan är landet kluvet mellan en liten västinfluerad elit i storstaden och det stora flertalet av fattiga på landsbygden.

 • Avsnitt 2 - Vi kallar det jihad
  Dokumentär, Resor, S1:A2

  År 1979 ockuperar Sovjetunionen Afghanistan. Ockupanterna möter hårt motstånd samtidigt som vapen och pengar strömmar från USA och arabvärlden till upprorsmännen - bland dem en ung Usama bin Laden.

 • Avsnitt 3
  Dokumentär, Resor, S1:A3

  När Sovjetunionen lämnat Afghanistan börjar olika mujahedin-grupper bekämpa varandra. I det blodiga kaoset tar talibanerna över makten. Afghanistan blir bas både för en helt ny typ av islamisk stat och för bin Ladens terrornätverk.

 • Avsnitt 4 - Ingen fred
  Dokumentär, Resor, S1:A4

  USA lyckas avlägsna talibanregimen, och när trupper från världens största militära koalition kommer till landet för att säkra fred får afghanerna en kort tid drömma om en framtid med fred och demokrati. Men deras förhoppningar blir återigen krossade.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer