vidare till tv.nu
Veckans streamingquizsektionspartner

Dokumentär, Teknologi

Astronaut: Universums tuffaste jobb
Astronauts: Do You Have What It Takes?

Storbritannien

Följ 12 vanliga människor som testar den hårda vägen fram till att bli astronaut. Har de vad som krävs för att överleva i rymden? Som första test får deltagarna visa om de kan hovra med en helikopter och ta sitt eget blodprov med mera.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Avsnitt 1
  Dokumentär, Teknologi, S1:A1

  Följ 12 vanliga människor som testar den hårda vägen fram till att bli astronaut. Har de vad som krävs för att överleva i rymden? Som första test får deltagarna visa om de kan hovra med en helikopter, de testas för klaustrofobi och får ta sitt eget blodprov.

  SVT Play
 • Avsnitt 2 - Avsnitt 2
  Dokumentär, Teknologi, S1:A2

  De som är kvar av astronautkandidaterna får öva på att kraschlanda - i vatten. Samtliga får känna på paniken i att försöka ta sig ur en rymdkapsel under vattenytan.

  SVT Play
 • Avsnitt 3 - Avsnitt 3
  Dokumentär, Teknologi, S1:A3

  Denna gång måste kandidaterna testa sin förmåga att simma - i sin rymddräkt. Och inte nog med det, de måste bevisa att de klarar av monteringsarbeten under vattnet. De får sedan simulera att manuellt docka en rymdfarkost på Internationella rymdstationen ISS. Har du någonsin velat bli astronaut? D...

  SVT Play
 • Avsnitt 4 - Avsnitt 4
  Dokumentär, Teknologi, S1:A4

  Nu åker deltagarna till Sverige. De testas på förmågan att klara av G-krafter, kritiska syrenivåer samt att kommunicera under press. De ska även bevisa sina kunskaper om rymden.

  SVT Play
 • Avsnitt 5 - Avsnitt 5
  Dokumentär, Teknologi, S1:A5

  Nu hårdnar kampen om finalplatserna. Kandidaternas ledarförmåga testas och när de utmanas att hänga högt upp i luften avslöjas svagheter i gruppens sammansättning. Chris Hadfield grillar deltagarna för att se om de har det som krävs. Nästa steg blir Kennedy Space Centre i Florida där rymdpromenad...

  SVT Play
 • Avsnitt 6
  Dokumentär, Teknologi, S1:A6

  Chris Hadfield är med och avgör vem som är bäst lämpad av de kanditater som är kvar. De får uppleva viktlöshet 10 000 meter upp i luften innan de åker tillbaka till Londons Science Museum för finalen där allt avgörs.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer