vidare till tv.nu
Delta i veckans streamingquizsektionspartner

Dokumentär, Matlagning

Chokladens underbara värld
The Wonderful World of Chocolate

2020 • Storbritannien • Säsong 2, Avsnitt 6

Vi besöker Nestles chokladfabrik i Perugina där Crunch bar tillverkas. Senare får vi lära oss mer om mintchokladen After Eight. Dessutom träffar vi en konstnär som skapar en bisonoxe av choklad och får följa med till världens största chokladfestival.

Säsonger och avsnitt

Säsong 2
 • Säsong 1
 • Säsong 2
Säsong 2
 • Avsnitt 1
  Dokumentär, Matlagning, S2:A1

  Vi får följa med till en fabrik som tillverkar företaget Mars välkända chokladkakor såsom Milky Way, Twix och Snickers. Dessutom får vi se när en chokladkonstnär återskapar Boris Johnsons åktur med en linbana inför OS 2012.

 • Avsnitt 2
  Dokumentär, Matlagning, S2:A2

  Vi får lär oss mer om företaget Rowntree som tillverkar välkända kolor som Rolos och Toffee Crisp. Dessutom hälsar vi på Prestat som tillverkar choklad till Storbritanniens kungahus.

 • Avsnitt 3
  Dokumentär, Matlagning, S2:A3

  Vi besöker företaget Fry som tillverkade den första chokladkakan någonsin. Senare blir det ett besök hos företaget Montezuma som är en av Storbritanniens största producenter av choklad. Vi får även se när man gör en skulptur av Elvis i choklad.

 • Avsnitt 4
  Dokumentär, Matlagning, S2:A4

  Vi får en guidad tur i Nestlés italienska fabrik. Dessutom får vi se en konditor som bygger en motorcykel i choklad och en annan konditor som gör en hyllning till Ghostbusters.

 • Avsnitt 5
  Dokumentär, Matlagning, S2:A5

  I detta avsnitt får vi följa med till fabriken där man tillverkar M&S Whip och hur man får till dess bubbliga kärna och virvlande skal. Dessutom får vi se när en chokladstaty byggs på Malta och veta mer om vilken roll choklad kan ha i krig.

 • Avsnitt 6
  Dokumentär, Matlagning, S2:A6

  Vi besöker Nestles chokladfabrik i Perugina där Crunch bar tillverkas. Senare får vi lära oss mer om mintchokladen After Eight. Dessutom träffar vi en konstnär som skapar en bisonoxe av choklad och får följa med till världens största chokladfestival.

 • Avsnitt 7
  Dokumentär, Matlagning, S2:A7

  Choklad hör julen till och i den här julspecialen bjuds det på en exklusiv resa in i Baileys chokladfabrik och processen bakom deras julgodis. Vi får även träffa tomten och ta del av den senaste chokladen från Fortnums nya konfektyravdelning.

 • Avsnitt 8
  Dokumentär, Matlagning, S2:A8

  Här besöks fabriken som producerar biofavoriten Poppets och så grävs det i historien om Milk Trays chokladkartong. Det blir även en resa till strax norr om New York, för där finns den enskilt dyraste chokladen i världen.

 • Avsnitt 9
  Dokumentär, Matlagning, S2:A9

  Kims choklad i Belgien är den största exportören av belgisk choklad till USA. I det här programmet undersöks skälen till att belgisk choklad är så populär. Vi får även höra lite om Ferrero-familjen och deras populära Nutella och Kinder Egg.

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group med systerbolag som Aftonbladet, SvD, klart.se, Yepstr.com, hygglo.se, Blocket, Lendo, Hypoteket, Godare m.fBolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm, som delas med systerbolagen.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer