vidare till tv.nu

Matlagning

David Roccos ljuva matresa - Italien
David Rocco's Dolce Vita

2004 • Kanada • Italien

David återvänder till sina rötter för att ta reda på varför italienare är så matpassionerade.

Säsonger och avsnitt

Säsong 4
 • Säsong 4
Säsong 4
 • Avsnitt 1 - The Feast
  Matlagning, S4:A1

  David ställer till med fest på sin bondgård och bjuder in vänner och grannar. Det är en årlig tillställning som innehåller säsongsfärska grönsaker, färsk olivolja och italienska klassiker som stekt pancetta.

 • Avsnitt 2 - Sauces
  Matlagning, S4:A2

  David inspireras av ett lunchställe i Florens och lagar en rad olika italienska såser och syltar. Bland annat blir det en sylt gjord på chilipeppar.

 • Avsnitt 3 - Viva la Ciccia
  Matlagning, S4:A3

  David åker till staden Panzano i Toscana och träffar Italiens mest kända slaktare, Dario Cecchini. Han är en mästare på att välja ut och servera det bästa köttet. Tillsammans utforskar David och Dario sin passion för att tillaga och äta kött.

 • Avsnitt 4 - The Wine Harvest
  Matlagning, S4:A4

  David besöker Chianti, en av Italiens mest kända vinregioner beläget i gröna Toscana. Här finns Castello di Trebbio, ett historiskt slott som nu ägs av Anna, Stefano och deras familj som producerar några av traktens bästa viner och olivoljor.

 • Avsnitt 5 - Pizza
  Matlagning, S4:A5

  David gör sin egen pizzadeg och sedan stenugnsbakar han olika sorters pizza, foccacia och calzone. Han gör även pizza till efterrätt.

 • Avsnitt 6 - The Olive Harvest
  Matlagning, S4:A6

  I Italien anses oliver vara gudarnas mat. David åker till Fattoria La Vacchio där Faye och hennes familj har producerat ekologisk olivolja i över 40 år. Han lär sig allt om deras gård och hjälper till med olivskörden.

 • Avsnitt 7 - Soups
  Matlagning, S4:A7

  David förbereder enkla men närande soppor med billiga ingredienser från köksskåpet, och slänger även i några säsongmässiga grönsaker.

 • Avsnitt 8 - Everybody Loves Meatballs
  Matlagning, S4:A8

  David lagar olika varianter på köttbullar, med bland annat kött, fisk och en vegetarisk version. Han tillagar även matchande såser till köttbullarna.

 • Avsnitt 9 - Sfizi
  Matlagning, S4:A9

  David lagar den italienska specialiteten sfizi, munsbitar som kan åtnjutas var för sig eller framdukat tillsammans med ett urval av små förrätter.

 • Avsnitt 10 - The Chestnut Harvest
  Matlagning, S4:A10

  Hösten är säsong för kastanjer i Toscana. David tar reda på allt som finns att veta om kastanjer, från hur de skördas till alla dess användningsområden och hur nyttiga de är.

 • Avsnitt 11 - Alchemy
  Matlagning, S4:A11

  David besöker en ekologisk bondgård och undersöker hur enkla recept kan skapa magiska maträtter, till exempel pasta fresca. Han gör även efterrätten zabaglione, en väldigt lätt kräm som har vispats för att innehålla mycket luft.

 • Avsnitt 12 - The Hunt
  Matlagning, S4:A12

  Varje höst pågår vildsvinsjakt i Toscana. David beger sig ut med en grupp jägare och tillagar sedan rätter med köttet. Han blir även vän med sina grannar som har en matlagningsklubb. De träffas en gång i månaden för att laga gourmetmat.

 • Avsnitt 13 - Vinegar
  Matlagning, S4:A13

  David reser till den toscanska staden Volpaia för att ta reda på hur vinäger görs, och lagar sedan mat med den.

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group. Bolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer