vidare till tv.nu

Dokumentär, Historia

Den edvardianska farmen
Edwardian Farm

2010 • Storbritannien

Skaparna av populära BBC-serien Den viktorianska farmen är tillbaka.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1
  Dokumentär, Historia, S1:A1

  Historikern Ruth Goodman och arkeologerna Alex Langlands och Peter Ginn flyttar in på Morwellham Farm i Devon, för att under ett helt år leva på samma sätt som bönderna gjorde under den edvardianska eran i början av1900-talet.

 • Avsnitt 2
  Dokumentär, Historia, S1:A2

  Det är oktober och de edvardianska bönderna expanderar med handelsträdgård, äggproduktion året runt och biffkor. De börjar också träna shirehästarna inför deras arbete på fälten och försöker mjölka getterna, vilket inte är en lätt uppgift.

 • Avsnitt 3
  Dokumentär, Historia, S1:A3

  Det är november och för att den edvardianska farmen ska kunna blomstra måste Ruth, Alex och Peter lära sig använda dåtidens teknik ochvetenskap.

 • Avsnitt 4
  Dokumentär, Historia, S1:A4

  Det är december och Ruth, Alex och Peter kämpar för att förtjäna sitt levebröd under denna svåra månad. De måste tjäna pengar på sin boskap och lämna gården för att söka arbete.

 • Avsnitt 5
  Dokumentär, Historia, S1:A5

  Det är januari och en av de hårdaste vintrarna på många år. Alex och Peter provar på att arbeta i koppargruvan som en gång i tiden var Morwhellam Quays huvudnäring.

 • Avsnitt 6
  Dokumentär, Historia, S1:A6

  Det är februari och teamet är halvvägs igenom året på den edvardianska farmen. Vi se hur människor förberedde sig inför en ny dag när de steg upp på morgonen.

 • Avsnitt 7
  Dokumentär, Historia, S1:A7

  Det är mars och Ruth, Alex och Peter hälsar våren välkommen. Det är dags att skörda påskliljorna.

 • Avsnitt 8
  Dokumentär, Historia, S1:A8

  Det är april och fiskesäsongen har anlänt. En tid då fiskare/bönder gav sig ut på havet. Alex och Peter ger sig ut i en edvardiansk trålare, ett äventyr som under början av 1900-talet krävde många människoliv.

 • Avsnitt 9
  Dokumentär, Historia, S1:A9

  Det är maj, och ångbåten Monarch kommer på besök: en av endast tre fortfarande fungerande ångbåtar i England. Det är första gången på 80år som Morwellham Quay tar emot en ångbåt,.

 • Avsnitt 10
  Dokumentär, Historia, S1:A10

  Det är juni och teamet beger sig till Dartmoor för att se hur edvardianska bönder utnyttjade detta unika landskap för att spä på sina inkomster.

 • Avsnitt 11
  Dokumentär, Historia, S1:A11

  Det är juli och teamet står inför sin mest arbetsamma månad hittills. Det är dags att skörda körsbären med hjälp av Dartmoorponnyn Laddy.

 • Avsnitt 12
  Dokumentär, Historia, S1:A12

  Det är augusti och slutet på Ruths, Alex och Peters år i Morwellham Quay. Det är dags att skörda höet, men de måste vänta på att regnet ska avta.

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group. Bolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer