vidare till tv.nu
ANNONS
logga in

Din hjärna

...

Sverige
Dokumentär
0
0

Läkaren Anders Hansen tar hjälp av världens främsta experter för att undersöka hur och varför vår hjärna fungerar.
Fler dokumentärer? Kolla här...sektionspartner
Tyvärr finns inte det här programmet tillgängligt just nu.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Säsong 2
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Stress
  Dokumentär, S1:A1

  Vad är det som händer i vår hjärna när vi blir stressade? Anders Hansen träffar stressforskaren Robert Sapolsky och skådespelaren Leif Andrée berättar om sin scenskräck. Hur kan vi lära oss att hantera stressen så att den inte blir dålig för oss och varför är stress helt avgörande för att vi ska ...

 • Avsnitt 2 - Vårt digitala liv
  Dokumentär, S1:A2

  Den digitala revolutionen med smarta telefoner har på många sätt gjort våra liv enklare. Men finns det problem med att ägna tre-fyra timmar per dag åt skärmar? Anders Hansen tar reda på vad skärmanvändande gör med våra hjärnor.

 • Avsnitt 3 - Fysisk aktivitet
  Dokumentär, S1:A3

  Att det är bra för kroppen att röra på sig vet de flesta. Men fysisk aktivitet kan också göra att du får fler hjärnceller och göra dig mer kreativ! Anders Hansen tittar närmare på varför. Vilken motion är den bästa och hur mycket behövs?

 • Avsnitt 4 - Vår sociala värld
  Dokumentär, S1:A4

  Anders Hansen dyker ner i frågan varför människan är den dominerande arten här på jorden, trots att vi varken är störst, snabbast eller starkast. Hemligheten är kommunikation och samarbete. Men hur många sociala relationer klarar vi egentligen av? Och vad händer med oss när vi isoleras från andra?

 • Avsnitt 5 - Lika men unika
  Dokumentär, S1:A5

  Vi människor är genetiskt extremt lika. Men vad finns det för skillnader mellan olika individer och varför är det så viktigt för oss att dela in varandra i grupper? Anders Hansen tittar närmare på inre och yttre olikheter och några av vår tids vanligaste psykiatriska diagnoser.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer