vidare till tv.nu
ANNONS
logga in

Djurens dramatiska årstider
A Wild Year On Earth

...

USA
Dokumentär
0
0

Ett år i djurens värld. Där årets årstider innebär större förändringar som kräver såväl anpassningar, pånyttfödelse och långa förflyttningar.
Fler dokumentärer? Kolla här...sektionspartner

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Januari - februari
  Dokumentär, S1:A1

  Början på året innebär extrema förutsättningar världen över. Från Nordpolen sveper arktiska vindar in isbjörnarnas hem i vinterkyla. Samtidigt på andra sidan jordklotet i tropikerna hanterar människor och djur säsongen annorlunda.

  SVT Play
 • Avsnitt 2 - Våren kommer
  Dokumentär, S1:A2

  Våren är kommen, och ingenstans märks det så tydligt som i Japan när körsbärsträden blommar. Och i norra Japan på ön Hokkaido har sångsvanarna samlats för att söka värme i de vulkaniska varma källorna. Samtidigt i Indien är det mitt i torrperioden.

  SVT Play
 • Avsnitt 3 - Sommaren stundar
  Dokumentär, S1:A3

  På senvåren är vädret ombytligt i Nordamerika, trombernas säsong har inletts. Den fuktiga luften från tropikerna möter torr och kall luft från Arktis, och stormar blåser upp häftigare än annars om året. En annan kraft är Nordamerikas vilda mustanger.

  SVT Play
 • Avsnitt 4 - Högsommar
  Dokumentär, S1:A4

  Under juli månad riktas solens värme mot det norra halvklotet och får isarna i Arktis att smälta. Och nuförtiden smälter det mer is på sommaren än det hinner återbildas på vintern. I Sydostasien är det regnmånad under juli och augusti.

  SVT Play
 • Avsnitt 5 - September - oktober
  Dokumentär, S1:A5

  Nu har två tredjedelar av året gått och i södra Afrika stiger temperaturen. På grund av torkan byter lejonen jaktteknik, och växtätarna längs Luangwafloden har nått uthållighetens gräns. Samtidigt har våren nåtts i Australien.

  SVT Play
 • Avsnitt 6 - November- december
  Dokumentär, S1:A6

  Snart har ett helt år gått och i Mexiko har en av planetens mest omfattande migrationer just skett. Miljontals bräckliga individer har flugit nästan 5000 kilometer för att tillbringa vintern på sydligare breddgrader.

  SVT Play
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer