vidare till tv.nu

Barnprogram, Underhållning

En riktig jul

2007 • Sverige

Mila är nio år och bor i ett litet radhus. En knapp månad före jul berättar mamma att hon blivit intresserad av den nya grannen. Mila vill inte ha någon kille i sitt liv. En riktig jul, en sån som det alltid har varit, är allt Mila önskar sig.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1
  Barnprogram, Underhållning, S1:A1

  Mila är nio år och bor i ett litet radhus. En knapp månad före jul berättar mamma att hon blivit intresserad av den nya grannen. Mila vill inte ha någon kille i sitt liv. En riktig jul, en sån som det alltid har varit, är allt Mila önskar sig.

 • Avsnitt 2
  Barnprogram, Underhållning, S1:A2

  Nissan Elfrid och Mila försöker stoppa Mammas gryende förhållande med Klas genom att åka tillbaka i tiden, men de tänker inte på vad som kan hända om man ändrar på historien.

 • Avsnitt 3
  Barnprogram, Underhållning, S1:A3

  Elfrid och Mila kommer på att de ska få Klas att tro att mamma Katerina inte är bra på att hålla tiden, då kanske han slutar vara kär i henne. Men deras till synes perfekta plan visar sig ha ganska stora brister.

 • Avsnitt 4
  Barnprogram, Underhållning, S1:A4

  Mila får syn på Klas som står och kramar en annan kvinna! Han kanske inte är så kär i Milas mamma ändå? Nu gäller det bara att Mamma får veta om den andra kvinnan så är julen räddad!

 • Avsnitt 5
  Barnprogram, Underhållning, S1:A5

  Elfrid tycker att uppdraget hos Mila är alldeles för svårt och ger upp. När hon är på väg för att ta en isbjörn hem till Nordpolen möter hon den sliskige programledaren Pascal som konstigt nog ser henne. En livs levande tomtenissa? Pascal tror sig ha funnit en kanonstory!

 • Avsnitt 6
  Barnprogram, Underhållning, S1:A6

  Pascal är ute efter att avslöja Elfrid och smyger efter henne för att få bevis till sin story. Elfrid får smaka av Milas godis och blir helt besatt. Hon har aldrig smakat något godare! Hon sätter kurs mot godisaffären med Pascal i hasorna.

 • Avsnitt 7
  Barnprogram, Underhållning, S1:A7

  Ingen tycker om en tjuv. Så om Mamma tror att Klas har tagit saker av henne kommer väl kärleken att svalna? Elfrid får oväntad hjälp av den falske Pascal när stölden ska iscensättas, men han får ångra att han erbjöd sig att hjälpa till.

 • Avsnitt 8
  Barnprogram, Underhållning, S1:A8

  Mamma och Mila är och köper julklappar och Elfrid följer med. Det blir fullt kaos i varuhuset när Mila blir anklagad för stöld och Elfrid träffar Tomten, men inser att det inte är den riktige Tomten utan en bedragare som måste avslöjas!

 • Avsnitt 9
  Barnprogram, Underhållning, S1:A9

  Tomten kallar hem Elfrid till Nordpolen. Han tycker att hon inte jobbar tillräckligt hårt utan vill att hon ska studera hur supernissan Ettan arbetar. Det visar sig att Ettans arbetsmetoder har vissa brister.

 • Avsnitt 10
  Barnprogram, Underhållning, S1:A10

  Elfrid och Mila upptäcker att Elfrid syns även för de som inte tror på tomten om hon har människokläder på sig. Planen blir då att Elfrid ska klä ut sig till en kvinna som Klas har ett förhållande med. För om Klas har en annan så måste väl Mamma tappa intresset?

 • Avsnitt 11
  Barnprogram, Underhållning, S1:A11

  Mila måste följa med Mamma på glöggfest hos Klas och Jocke! Det värsta är att mamma dansar fruktansvärt pinsamt. Men vänta, det kanske inte är så dumt förresten, då kanske Klas tycker att hon är galen?

 • Avsnitt 12
  Barnprogram, Underhållning, S1:A12

  Den slemmige programledaren Pascal kämpar fortfarande med sitt stora avslöjande, han ska berätta för hela världen att tomten finns, och det ska göra honom berömd. Med hjälp av godis försöker han muta Elfrid till att göra en intervju och berätta sanningen om livet på nordpolen.

 • Avsnitt 13
  Barnprogram, Underhållning, S1:A13

  Mila har tänkt lussa för mamma men Klas hinner före. Mila blir besviken och tycker att Klas förstör allt för henne! Elfrid vill följa med och titta på hur skolans luciatåg fungerar, men Mila säger nej. Elfrid struntar i Mila och går i alla fall, men det skulle hon inte ha gjort..

 • Avsnitt 14
  Barnprogram, Underhållning, S1:A14

  Mamma bjuder hem Klas på middag! Mila och Elfrid kommer på en ny utklädningsplan, men den här gången ska Elfrid klä ut sig till man och göra Klas avundsjuk. Ska detta bli planen som äntligen får slut på det förhatliga förhållandet mellan Mamma och Klas?

 • Avsnitt 15
  Barnprogram, Underhållning, S1:A15

  Mamma och Klas ska gå och köpa julgran och Mila inser att det är krisläge! Jultomten kallar hem Elfrid till Nordpolen, och av misstag följer Mila med och får uppleva tomtens hektiska värld på Nordpolen strax före jul.

 • Avsnitt 16
  Barnprogram, Underhållning, S1:A16

  Det är julmarknad i centrum och Mila ska gå med Mamma, Klas och Jocke. Elfrid följer förstås med, men en ny plan tar form när Mila ser att mamma läser horoskop. Kanske en spåtant vore något för julmarknaden?

 • Avsnitt 17
  Barnprogram, Underhållning, S1:A17

  När inga av deras nya planer funkar får man använda en gammal. Elfrid och Mila försöker utmåla Klas som tjuv igen, men det går helt åt skogen när de blandar in marsvinet Bosse i planen.

 • Avsnitt 18
  Barnprogram, Underhållning, S1:A18

  Klas son Jocke kan inte se Elfrid för han tror inte på tomten. Men när Pascal kommer för att fånga Elfrid blir Mila tvungen att inviga Jocke i hemligheten och han hjälper till att hålla Pascal på avstånd.

 • Avsnitt 19
  Barnprogram, Underhållning, S1:A19

  Mila får hjälp av Jocke med att uppfylla önskan, ingen av dem gillar att deras föräldrar är ihop. Elfrid känner sig inte säker bland människorna när Pascal hela tiden vill fånga henne och återvänder därför till Nordpolen.

 • Avsnitt 20
  Barnprogram, Underhållning, S1:A20

  Tomtenissan Elfrid har blivit fångad av programledaren Pascal. Genom att avslöja att det finns livs levande tomtenissar hoppas han att hans karriär ska vara räddad. Mila och Jocke måste rädda Elfrid och tar sig till Pascals presskonferens.

 • Avsnitt 21
  Barnprogram, Underhållning, S1:A21

  Mila har ändrat sig. Det kanske inte vore så dumt att fira jul med Klas och Jocke ändå. Men en önskan är en önskan, ska hon hinna stoppa Elfrid som äntligen har kommit på en plan för att göra slut på mammas och Klas förhållande?

 • Avsnitt 22
  Barnprogram, Underhållning, S1:A22

  Mila och Jocke förstår ingenting! När de vaknar är Elfrid borta och mamma och Klas hatar varandra. Elfrid är på Nordpolen och gör sitt bästa att ställa allt tillrätta igen inför jul, men det är ingen som vill lyssna på henne.

 • Avsnitt 23
  Barnprogram, Underhållning, S1:A23

  Med tid- och rumpulvret som Elfrid stal på Nordpolen åker hon och Mila tillbaka i tiden för att ställa allt tillrätta. Men om man reser i tiden och ändrar på saker så kan det få konsekvenser man aldrig kunnat ana.

 • Avsnitt 24
  Barnprogram, Underhållning, S1:A24

  Gårdagens tidsresor satte hela julen på spel. Elfrid och Mila måste en sista gång ställa allt till rätta om det ska bli någon jul och några julklappar över huvud taget. Men det verkar inte som att det går att både rädda julen och få en lycklig familj och Mila tvingas välja.