vidare till tv.nu
Fabriken inifrån

Fabriken inifrån
Inside the Factory

2015 • Dokumentär, Konsument • Storbritannien • Säsong 3, Avsnitt 5

Programledarduon Gregg och Cherry befinner sig på varsitt håll i Holland för att ta oss med in i såsernas underbara värld, med särskilt fokus på majonnäs. Dessutom får vi tjuvkika på det 2000 år gamla receptet på soya.

Säsonger och avsnitt

Säsong 3
  • Säsong 1
  • Säsong 2
  • Säsong 3
  • Säsong 4
  • Säsong 5
  • Avsnitt 1 - Tea Bags
    Dokumentär, Konsument, S3:A1

    Brittiska paraddrycken te kommer i flera färger, former och smaker, med en fantastisk historia. Gregg följer tebladen från Kenya till den enorma fabriken i England. Cherry tar reda på allt som finns att veta om den perfekta koppen te.

  • Avsnitt 2 - Pasta
    Dokumentär, Konsument, S3:A2

    Följ med in i världens största pastafabrik, i Italien följer Gregg vetet från fält till den perfekta spaghettin. Cherry tar reda på hemligheterna till pastans framgångar, och vilka brittiska pastavanor som får italienare att se rött.

  • Avsnitt 3 - Biscuits
    Dokumentär, Konsument, S3:A3

    Gregg upptäcker en chockerande sanning på Europas största kexfabrik som kan komma att omvälva Storbritanniens kexätande. Cherry skaffar sig vetenskapliga bevis för att kex blir godare om du doppar det i en dryck, och testar sina fynd i verkligheten.

  • Avsnitt 4 - Fish Fingers
    Dokumentär, Konsument, S3:A4

    Turen har kommit till fiskpinnar, räddaren i vardags-nöden. Cherry beger sig till Island och följer torsken som sedan åker vidare till brittiska fabriker där Gregg tar över för att förvandla råvaran till våra gyllenbruna godsaker.

  • Avsnitt 5 - Sauces
    Dokumentär, Konsument, S3:A5

    Programledarduon Gregg och Cherry befinner sig på varsitt håll i Holland för att ta oss med in i såsernas underbara värld, med särskilt fokus på majonnäs. Dessutom får vi tjuvkika på det 2000 år gamla receptet på soya.

  • Avsnitt 6 - Soft Drinks
    Dokumentär, Konsument, S3:A6

    Cherry och Gregg låter oss följa med i läskproduktionen, från bärplockning på en gård i Kent, via läskfabriken, till återvinningen av flaskorna. Cherry blottlägger också hemligheterna till hur bubblorna spelar trick på våra sinnen.